torstai 14. heinäkuuta 2016

patiokuvia ja "lepopäivä"


Pari iltahämärissä otettua kuvaa... 

Nyt on meidän patio/pergola/terassi/mikälie kattoa ja kalusteita vaille valmis! (Millä nimellä tuota ihan oikeesti pitäis kutsua??) Laatat on ruuvattu alla oleviin lautoihin kiinni, kaari on myös ruuvattu kiinni, kuopat on kaivettu, kasvit on istutettu, katteet on levitetty... Laudoitus tuli aika likaiseksi tuossa istutustouhussa, mutta toivottavasti se siitä puhdistuu. Nyt vois vaikka sataa enemmänkin, että sade siivoais...

Kalusteita pitäis alkaa ihan oikeesti katella jostain ja keinu on edelleen saamatta, tänään jo kyllä odottelin ilmoitusta, että se olisi saapunut, mutta ei kuulunut... Toivottavasti se nyt pian tulisi!


Me saatiin ohjeistus, että kaivetaan kasvit maahan - mulla kun siis oli ollut ajatuksena tehdä vaan jotkut "helpot kohopenkit". Mutta kasvit kuulemma paleltuis niin, joten ei muuta kuin kaivamaan. Mikä siis oli ihan kaameaa hommaa..... Mies eka ajeli jyrsimellä nuo reunat, tuloksena oli kauheita savipaakkuja. Sitten lapion kanssa oli ajatus siitä jatkaa ja kaivaa suht syvä "oja" tuohon koko matkalle. No, lopulta alkoi niin ottaa päähän se täysin toivoton raataminen (tämä maa on aivan hirveän tiukkaa savea), että päädyttiin kaivamaan jokaisen kasvin kohdalle vaan syvempi kuoppa. 

Multaa tuohon koko hommaan meni kuitenkin sellaset 10 säkkiä. Sitten laitettiin päälle kangas ja sen päälle katetta, en nyt muista mikä ton oikea nimitys on... kuorike? Onneksi huomattiin, että noitahan on eri värejä, ja valittiin sitten musta. On kyllä tosi hieno mielestäni!! Sitä katetta meni 8 säkkiä, laitettiin aika tuhti kerros.

Koska kasvit on tarkoitettu kiipeämään, piti niille laittaa heti joku mitä pitkin kiipeillä. Huomasin ihan vahingossa vihreää juuttinarua kaupassa, ja siitä sitten tehtiin tollasta ristikkoa. Ja nyt sitten vaan toivotaan, että se toimii ja kasvit alkaa kiivetä kohti korkeuksia.

* * *

Tänään on sitten ollut puuhastelusta lepopäivä. Olikin varsinaista lepoa, kun lähdettiin Repovedelle patikoimaan... No, mieli lepäsi mutta ruumis ei! Viiden kilometrin lenkki ei todellakaan kuulosta pitkältä, mutta kun siihen sisältyy ylämäkeä ja alamäkeä ja kivikkoa ja juurakkoa, puhumattakaan ulkoilmasta, niin kyllä sen jälkeen aika totaalisen väsyksissä oli koko porukka. Eväät tietenkin oli mukana ja muutenkin otettiin rennosti, pysähdeltiin katsomaan maisemia ja syömään mustikoita suoraan puskasta jne. Oli aivan ihanaa!! ♥

Nyt taitaa kuitenkin olla tämä päivä tapulteltuna. Enää ei jaksa muuta kuin mennä suihkun kautta nukkumaan!

Heli

12 kommenttia :

 1. Hieno oleskeluale teille on kyllä muodostumassa. Tykkään!

  Tota multaa ja kuorikatetta saa kyllä kesän aikan uppoamaan pihaan vaikka kuinka, jos vähänkin jotain istuttelee. Viime vuonna tilasin kauppiaalta lavallisen multaa suoraan kotiin tuotuna. Ja kaikki meni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäät! Mäkin tykkään, ja vielä enemmän sitten, kun saadaan ne kalusteet sinne, että voi muutakin kuin vain katsella tuota.. =D

   Joo, kyllä aika reilusti hujahti tonnekin noita multaa ja katetta. Otin eka multaa säkin per metri, mutta sit piti hakeakin lisää... Ja katetta otettiin eka neljä säkkiä, mutta ei ne riittäny mihinkään kun haluttiin laittaa paksulti. Sitä katetta oli aivan ihana levitellä, osin se tosin tais olla ihanaa siksikin, että se oli viimeinen silaus hommaan... se kaivaminen oli aivan kaameaa, myös mieheltä meinasi usko (ja selkä) loppua siinä hommassa, vaikka yleensä ei kyllä valita mistään koskaan!

   Poista
 2. Voi että te ootte olleet ahkerina, hyvältä näyttää! Toivottavasti pääsette pian keinuttelemaan kaaren alle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! ♥ Keinua odotellessa... =) Eilen kyllä mietin jo sitäkin vaihtoehtoa, että raahaan tuonne vaan jonkun patjan jonka päällä makailen, kun ei sitä keinua ala kuulumaan... =D

   Poista
 3. No nyt vasta älyän, millainen siitä tulee, kun näyttää noin valmiilta. On kyllä kiva näköinen nyt, kun siinä on noi penkit kasveille. (Ja juu. Meidänkin tontti on pelkkää tiukkaa savea, joten tuttua puuhaa se kaivaminen. Kuivalle kelillä lapio kolahtaa ihan kuin kiveen ja sateisella kelillä savi tarttuu lapioon niin, ettei lähde irti.)

  Nyt vaan pidetään peukkuja sille, että kasvit innostuu leviämään. Ja keinu saapuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo voi olla aika vaikea hahmottaa pelkän kertoman perusteella... Ja vieläkin se on vähän että minkä kokoinen se on, sit vasta varmaan tajuaa kun on keinut sun muut paikallaan. =)

   Savimaa on kyllä ihan vihoviimeinen... Ymmärtääkseni se on ravinteikasta maata, mutta ei sitä kyllä meinaa saada kaivettua mitenkään. Vaatii kyllä todellista puutarharakkautta, että sinne viitsii tehdä istutuksia, ainakin siis sellasia maahan kaivettavia.

   Jeps, peukutetaan!! Tosin taas sataa vettä, että se siitä keinuttelusta... Tai onhan siinä tietty katos... =)

   Poista
 4. No kylläpäs näyttää kivalta! :) Hauska nähdä sitten ihan valmiinakin!

  Ja kiitti hei kun muistutit Olgan farmista! On ollut tarkoitus mennä käymään mutta on vaan unohtunut jostain syystä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan kiva siitä tuli/tulee. =)
   Nyt tarvittais vaan sateeton päivä niin vois mennä itekin uudelleen sinne Olgalle... =)

   Poista
 5. Oi, kuinka näyttää hyvältä ♥ Tosi hient istutukset olette tehneet. Toivotaan nyt, että lähtevät hyvin siitä kasvamaan ja kiipeilemään pitkin kehikkoa. Tuosta tulee kyllä tosi ihana paikka ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan näytäkin! =) Musta tuntuu, että kovin moni ei uskonut tähän mun visioon... mutta just tällaisen mä mielessäni näin. ♥ Tosin tietty lisättynä niillä kalusteilla ja isoilla kasvustoilla... =D Toivotaan, että kasvit kasvaa ja tuosta tulee nätti. Ja että saadaan pian kalusteet (ja että vesisade loppuu...).

   Poista
 6. Hieno tulee :) minä olen myös tänään väsyttänyt itseni pihatöillä ja nyt olo on varsin tyytyväinen. . . meillä on aika hiekkainen maa ja sen kanssa pääsee helpommalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin siitä tulee hieno! =)
   Täällä ei ole tänään pihahommia tehty, vettä on tullut käytännössä koko päivän... Hiekkainen maa olis tosi kiva, taatusti helpompi kuin tämä savikko.

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥