keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

sadetta ja paistetta


Sataa, sataa ropisee... ♪ ♫

No, eipä haittaa. Tai haittaa toki tuon terassin - vai onko oikea sana patio? - rakentumista... Melkeinpä huvittaa, kun ollaan sitä nykerretty pala kerrallaan, välillä juostu sateelta suojaan (ja tietenkin kiikutettu kaikki ruuvit ja vempaimet myös mukana) ja sitten taas palattu kamppeinemme takaisin ja jatkettu. Suunnitelmat sen kanssa on muuttuneet sitä mukaa kun se on edennyt ja välillä on purettu ja otettu uusiksi alusta... Mutta hyvä siitä tulee!

Tilanne on just nyt tämä:


Eli laatat on kiinnitetty lautoihin ja kaari on myös kiinnitetty alustaansa. Kuvassa, ja ikkunasta katsottuna, tuo näyttää tosi hassulta ja pieneltä... mutta sitten kun siellä on, se on ihan hyvän kokoinen. Esimerkiksi toi kaaren kohta on 2m "syvä" ja muistaakseni 2,7m leveä, mitä ei ehkä kuvasta ihan heti uskoisi.

Oli kyllä ihan todella viisas ratkaisu sit kuitenkin ruuvata laatat kiinni... nyt on niin tukeva ja hyvä tuo "lattia", että ei voi kuin ihastella!!

Seuraava vaihe olisi sitten se maan muokkaaminen tuosta kaaren ulkoreunoilta. Meillä on jyrsin, joka tietenkin oli rikki... Haettiin siihen osa, mies korjasi sen, päräytti käyntiin - ja se hajosi samasta kohdasta uudelleen... On se vaan hyvä, että mun mies on varustettu todella pitkillä hermoilla (muualla paitsi liikenteessä..) ja se jaksaa aina vaan uudestaan ja uudestaan avata, purkaa, korjata... Nyt masiina taas toimii ja näyttäisi olevan sateessa taukoa, joten ei muuta kun sinne vaan!

Kasvit odottelee paikkaansa tuossa ikkunan alla...


Ja kyllähän tonne kaareen pitäisi myös viimein päättää, millainen tukisysteemi kasveille laitetaan. Käytiin eilen katsomassa erilaisia verkkoja, mutta ei oikein vielä sytytty millekään (tai osattu päättää...). Sen nyt kuitenkin ehtii, kasvit tuskin ihan päivässä sitten hyökkää katolle asti lonkeroineen. Hiukan vaikeuttaa asiaa se, kun ei ole lainkaan kokemusta mistään kasveista... siis että miten vankat tuet tarvii olla. Riittäiskö pelkät narut, jos niitä vetelis katolle ristiin rastiin, vai pitäiskö kuitenkin olla tukevaa verkkoa...??

No, minä olen viettänyt sadepäivää tähän mennessä vaan sisällä. (Tai käytiin me hakemassa tyttöjä bussilta ja kaupassa, mutta noin muuten en ole vielä nenääni ulos laittanut.) Eilen pesin muutaman ikkunan ja otin myös verhot pesuun. Illalla meinasin silitellä ne, mutta unohdin sitten putsata silitysraudan pohjasta pölyt pois ja nehän kärähti sinne...

Jätin sitten verhot roikkumaan yhteen verhotankoon kuivumaan. Jospa tänään se silittelis... kun olis eka putsannut sen raudan pohjan...


Itse asiassa mä taidan nyt ihan heti aktivoitua ja pestä noita loppuja ikkunoita. Siihen hommaan ryhtyminen vaatii jostain syystä aina ihan hirveen tsemppaamisen, vaikka työ itsessään ei ole mitenkään inhottavaa. En tiedä miksi näin - ehkä vaan jonkun kotityön pitää olla se ärsyttävin? 

Meillä on kahdenlaisia ikkunoita; yläkerrassa uudet ja alakerrassa vanhat, ja ne yläkerran ikkunat on oikeesti tosi mukava ja helppo aukoa ja pestä. Yletänkin niihin tosi hyvin ilman jakkaroita. Nämä alakerran moninkertaiset ikkunat vaatii hiukka enemmän tsemppausta ja puhtia... No, onneksi meillä ei ole kauhean paljoa ikkunoita/lasiovia (talossa 12, aitassa 5, saunalla 3... mutta aitta ja sauna nyt saattaa olla etten edes pese...).

* * *

Jaaha, suunnitelmaan muutos... sain juuri ohjeistuksen lähteä toimittamaan yksi toinen asia. Joten matkaan vaan - mieskin päräytti just jyrsimen käyntiin, joten tästä nää hommat etenee, yksi kerrallaan...

Ihanaa päivää kaikille, olittepa sitten rankkasateiden tai auringon alla! Meillä on vuoron perään molempia - kun postauksen alussa tuli vettä kaatamalla, niin nyt sitten paistaa taas aurinko täydeltä terältä! Suomen kesä!!! ♥

Heli

8 kommenttia :

 1. Kiva seurata alusta asti tuota teidän projektianne. Tuo alun kirjoittamasi hyppääminen sään mukaan tuttua. Täällä vaan keräillään kasaan metsäkamppeita ja peitellään ja avataan mennen tullen puukasan pressuja. Ja ennen kuin tänäänkin sain kaikki tarpeellisen suojaan, ehti sadekuuro loppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ei ole enää remppaprojekteja jaettavaksi, niin nyt olis sit tällainen. =) Mukavaa, jos jaksat lukea siitä! Huomenna koitan kuvata tilanteen, jossa nyt ollaan (juuri äsken tulin sisälle ja suihkuun vasta), nimittäin nyt on kasvit paikallaan ja näyttää kyllä tosi kivalta!!

   Tänään ja eilen on kyllä ollu oikein erikoisen sataa-paistaa-keli. Ja aivan hirmu rankkoja ne sadekuurot, mitä tuli tänään!!

   Poista
 2. Sitähän se kotimaan kesä,sadetta ja auringon paistetta.

  VastaaPoista
 3. Samanlaista säätä täälläkin! Välillä vettä tulee minuutin verran kuin Esterin ahterista. Ja sit taas paistaa!

  Sellanen kierretty vaijeri, jota saa metritavarana rautakaupoista ja muualtakin, kestäs kärhöillä varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on tätä suomalaista kesää. =)
   Mun tarviikin selvittää, millaisesta vaijerista on kyse! Nyt laitettiin vaan narua näin ensihätään.

   Poista
 4. Hyvältä näyttää teidän puutarhamajanne! Mä kyllä luulen, että pelkät narut ovat liian hentoiset ainakin sille humalalle. Suosittelisin kuitenkin sitä kanaverkkoa sieltä samasta paikasta, mistä ostitte nuo laatatkin.

  Mä olen myös ihmetellyt tätä vähän päästä vaihtuvaa säätä. Sadekuurotkin on sitten tosi paikallisia. Varmaan jotain ukkostakin ilmassa, kun parina päivänä alkanut sitten vielä iltapäivällä särkemään päätä?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhamaja näyttää nyt vielä paremmalta, kun alkaa olla valmis! Laitan kohta uuden postauksen aiheesta... Nyt on tosiaan vain narua laitettu kukille, saa nähdä jos löytyy joku toinen idea siihen niin sitten vaihdetaan. Katto on nyt vielä laittamatta, ja yksi vaihtoehto on se kanaverkko, mutta toisaalta joku vihreä juttu olis mieluisampi...

   Ukkosta on ollut ilmassa, täällä meillä kun näkee ja kuulee joka suuntaan niin ollaan just tota patiota rakennellessa kuunneltu jyrinöitä kyllä.

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥