tiistai 25. lokakuuta 2016

ihana valo ♥

Hmm... pitäisköhän noille kalusteille ehkä tehdä jotain, ennen kuin ovat hangen alla...

Ensilumi! ♥ 

Vaikka periaatteessa on pilvinen ja harmaa päivä, on tuo vastasatanut - ja kaiken aikaa satava - lumi aivan ihanan valoisaa! Meidän ympäriltä on pellot ihan vastikään kynnettyjä ja se on aina se synkin hetki syksyä... keltaisenaan loistavat kynnöspellot on kirkkaita ja valoisia, mutta käännetyt pellot sitten taas todella pimentäviä. Mutta nyt sitten tämä lumi valaisee joka paikan, ihanaa!

Saa nähdä kauan tämä pysyy... ehkei kauaakaan. Mutta joka ikinen vuosi se ensilumi on jotenkin niin ihana ja sykähdyttävä juttu! ♥


Ja heti kun se eka lumi satoi, tuli joulufiilis... ♥ 

Mä join ekat glögit saman tien! Pipareita ei ollut, mutta jo pelkkä glögin tuoksu oli niin mahdottoman ihana! Olotila oli muutenkin jotenkin tosi talvinen, kun hipsuttelin täällä lämpimässä sisällä villasukissa, lunta pyrytti ja kupillinen kuumaa oli nenän alla. Tänään oli töissä jotenkin tosi kylmä (muillakin kuin minulla) ja oli niin taivaallisen ihanaa tulla lämpimään kotiin. (Melkein liiankin lämpimään... tais mennä eilen pari kalikkaa liikaa uuniin.) 

On ehkä hitusen myös kipeäksi tuleva olo... nenä vuotaa ja sellasta. Myös miehellä pientä tautia taitaa pukata. Ihmeteltiin, että mistä me nyt oltais joku tauti saatu, mutta vissiinkin sitten mummon pikkumurulta, kun en mitenkään malttanut olla neitiä halimatta ja pusuttelematta, kun se lauantaina kävi kylässä, vaikka olikin aika räkänaama...

Lunta tulee aika lailla vaakasuoraan ulkona just nyt ja silti pitäis lähteä koirien kanssa vähän lenkille... hrrr... olis ihanaa olla sisällä vaan. Mutta mä taidan alkaa nyt kaivelemaan kaapista lämmintä ylle - pitäis muuten varmaan tsekata porukan kengät ja takit ja pipot ja hanskat -  ja sit hetkeksi edes pihalle. Sit voi taas hyvällä omallatunnolla käpertyä vaikka glögin kanssa sohvalle katselemaan telkkaria... jee, tänään tulee "enskarit" eli Ensitreffit alttarilla,  tykkään siitä kovasti.

Joko teillä on lunta?

Heli

16 kommenttia :

  1. Meilläkin satelee kivasti lunta. Ihmeen valoisaa ulkona. Ja pidetään sairastupaa,kun vuorotellen kukin lapsista ovat saaneet kovan kuumeen päänsäryn kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo valoisuus oli tosi ihmeellistä tänään! Se ilostutti kovasti.
      Voi, toivottavasti paranette pian! ♥

      Poista
  2. Oi, kun saisimme tännekin lunta 💙Vaikka huomenna tartteis kyllä autolla ajella...kesärenkailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saas nähdä kauanko tämä lumi kestää... Meilläkin on huomenna autoreissu edessä, mulla onneksi on talvirenkaat. Kerrankin jopa ajoissa!!

      Poista
  3. Ensilumessa on aina taikaa =) Täällä sateli tänään pitkin päivää hitusen hiutaleita, mutta eipä tullut maa valkeaksi asti. Kyllä se jonain päivänä tapahtuu ja valkeus saapuu ;)

    Glögiäkin on osteltu. Hehkua jo aiemmin ja Blossan hain eilen. Loimuakin kaipailin, mutta tulee pitkäripaiseen kuulemma huomenissa. Siinä onkin jo valikoimaa glögimaistiaisiin. Vielä pitänee hankkia torttu-ainekset, jotta pääsee herkuttelemaan eikä sovi unohtaa joulusuklaita :)

    Toivottavasti tauti ei saa valtaa. Troppaus auttaa aina ja sohvanmutka on oiva parantelupaikka =)

    Hyviä viikonjatkoja sulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensilumi on aina jotenkin tosi ihana! Täällä pyrytti kaiken päivää ihan vaakasuoraan ja maa on nyt valkoinen, tosin ei kovin paksulti.

      Mulla oli viimevuotista glögiä yksi pullo kaapin perällä. Ihan perus-Marlia vaan. Mä en oo tainnu koskaan maistaa noita Alkon glögejä. Joskus oon tollasen mehuglögin sekaan laittanut punaviiniä vähän, ihan hyvää oli. Pipareita mä kaipaisin enemmän kuin torttuja, pitää tutkailla olisko joku pipari vegaanista. Ja pahus sentään, tänään avasin After Eightin, ajattelin että se on vegaanista mutta ei se taidakaan olla... Kummasti rajoittaa kyllä herkuttelua tää vegaanisuus.....

      Mä luulen, että tauti on selätetty. Mä oon todella harvoin sairas, aamuinen nuha on jo mennyttä. Oikeesti aika hassua, että on selkeä tunne, että nyt tuun kipeäksi ja sit se vaan menee ohi saman tien!!

      Hyvää viikon jatkoa sullekin! ♥

      Poista
  4. Eilen rippas ihan vähän lunta, mutta se suli samaa vauhtia, kuin tulikin. Ensilumi saa ainakin meikäläisessä esiin lapsekasta riemua. Mutta kyllä se sitten pian haihtuu, kun metrisessä hangessa rämpii! ='D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sama juttu, tulee kauhean nostalginen oli kun lunta sataa, alkaa heti miettiä miten mahtavan ihanaa se lapsena oli. Ja yhä vain on. Mä olin töissä kassalla istumassa, siitä näkee ulos, kun näin että alkoi sataa lunta... piti jokaiselle asiakkaalle suunnilleen hihkua, miten ihanaa kun lunta sataa! =)

      Jep ja todellakin se metrinen hanki sitten kyllä syö sen ilon lopulta... tai ei ehkä sekään vielä niin pahasti, mutta siitä hangesta koituva aurauslasku kyllä!!

      Poista
  5. Täällä ei tullut vielä kuin sellasia märkiä lumensekaisia "rättejä". Sellasia, jotka sulaa ennenkuin osuu maahan. Mutta yhtenää aamuna oli niin mahtavan kauniit kuuraiset maisemat, että teki mieli soittaa töihin, että en tuu, koska on nyt tärkeämpääkin tekemistä :). Olis niin tehnyt mieli jäädä aamulla kuvailemaan niitä huurteisia oljenkorsia ja talventörröttäjiä, mutta ei auttanu kuin jatkaa matkaa.

    PS. Mun blogissa on sulle jotain

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, mennyttä on lumi täältäkin. Tänään on satanut vettä kaiken päivää, maa on märkä ja musta ja keli on toooodella kolea ja inha. Mutta sellasta se on. Toivottavasti saa taas pian uudelleen kokea sen ihanuuden, kun maa valkenee!

      Olisit vaan soittanut töihin. Aina se kuurankukkien kuvailu työpäivän voittaa! ♥

      Kiitos tunnustuksesta, ihana Annukka! Juuri sinulta saatuna se on mulle todella arvokas ja tärkeä juttu!! ♥ Palaan siihen, kun ehdin!

      Poista
  6. Meidänkin oli eilen a i v a n pakko hakea iltalenkillä kaupasta glögiä! Hetken oli kyllä tosi kaunista ja minä täällä pidättelin itseäni kipuamasta vinttiin hakemaan paperitähtiä ikkunaan :D
    Tänään kuitenkin kaiken harmauden keskellä kaivoin ja ripustin ihan ensimmäiset viralliset jouluvalot eteisen peiliin roikkumaan. Nyt vaan kaipaa valoa ja niiden tuomaa tunnelmaa ja ihan justhan on jo marraskuu! *seliseli*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Glögi kerta kaikkiaan kuuluu ensimmäiseen lumiseen päivään!! ♥

      Ja jouluvalot; ihan hyvin voi niitäkin jo ripotella!! =D Mun pitäis saada itseni kauppaan etsimään tuonne pihalle niitä valoja... ne olis kyllä tosi kivat tuolla pimeyden keskellä! Ja sisällä pitäis kans katsella pallovalot kuntoon... Mä niin tykkään myös kynttilöistä, mutta aina huomaan, miten vähän niitä loppujen lopuksi tulee polteltua iltaisin. Pitää parantaa otetta tässä asiassa nyt...

      Poista
  7. Samat fiilikset on ollut, että Jes miten valkeeta :) Eli on joo lunta, aika tavalla tuprutti eilen. Vaikka luulen kyllä, että noi taitaa sulaa vielä tällä viikolla pois, jos ennusteita on uskominen.

    Toivottavasti lentsuviirus tajuaa olla iskemättä. Pistäkäähän varuilta vähän terästystä niihin glögeihin ;)

    p.s. Sulle on Valossa pokaali :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No teidän suunnalla on tainnut sitä lunta olla enemmänkin!! Ainakin tuolla idemmässä sitä taisi tulla heti saman tien 10cm, täällä vaan sellanen ohut ripsaus ja sekin on tosiaan jo mennyttä, harmi.

      Eipä iskenyt lentsu minuun. Oon kyllä jotenkin käsittämättömän terve. Nytkin ihan selkeesti teki tuloaan, mutta sit jotain kolmen tunnin kuluttua meni ohi. Mies sen sijaan on ollu kipeänä nyt jo pari päivää... eikä ees pussailemalla tunnu mulle tulevan!!

      Ja sinultakin pokaali!!! Kiitos!! ♥ Arvostan myös sinulta saatuna sitä tosi paljon!!

      Poista
  8. Voih, teillä on lunta jo maassa. Meillä näkyi "jalkarättejä" tulevan mutta eihän ne tuohon lämpimään maahan jääneet vaan sulivat pois.
    Toivon toki, ettei se ihan heti tulekaan, meillä on vielä pihahommat syksyn osalta niin pahasti vaiheessa, että lumi olisi hankala. Tietysti itseään voisi potkaista tekemään eikä nuhjaamaan sisällä.... =)

    Hus pois kaikki nuhat ja muut. Glögi on niin ihanaa! Meidän kaupasta saa onneksi Marlin tiivisteglögiä läpi vuoden. Minä juon sitä sujuvasti kesälläkin satunnaisesti, mutta juuri tähän aikaan se tuo sellaista suloista joulun tuntua ja odottamista. Viereen pari piparia ja muuta.... (en sano suklaata, koska en ole suklaan ystävä, hih!)

    Pirteää lokakuun loppua, ihanaa marraskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, meillä OLI lunta... ei ole enää. Nyt on satanut vettä pari päivää putkeen, joten harmaata on, totaalisen harmaata. Mutta lunta odotellessa!

      Mä en kipeäksi tullutkaan, mutta mies oli monta päivää pois töistäkin.

      Mä en glögiä juuri muuten juo kuin joulua odotellessa. Sellanen lasinen Marlin pullo multa löytyi kaapista viime vuodelta... hyvin se on kyllä nyt maistunut! Pipareita en oo vieläkään hommannu, täytyy ettiä jos olis joku vegaaninen versio olemassa. Se mun lempipipari ei taida olla, harmi.

      Mukavaa viikonvaihdetta sinne!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥