perjantai 2. joulukuuta 2016

joulusiivoukset alkuun ♥


Joulukuu on alkanut. Samoin joulusiivous!

Mä olen sitä koulukuntaa, jonka mielestä koti on kiva siivota jouluksi lattiasta kattoon. No, kattoja en kyllä siivoa, enkä seiniäkään, ellen sitten bongaa jostain jotain sotkuja ja hämähäkinverkkoja. Kaapit mä kuitenkin tykkään siivota - joskin mä kyllä tykkään siivota niitä koko ajan muutenkin. No, sovitaan, että nyt on kuitenkin kyseessä joulusiivous.


Oikeastaan mun siivous lähti siitä, kun yksi tuttu kyseli millaista on noiden avohyllyjen kanssa - että joutuuko sitten koko ajan hinkkaamaan niitä puhtaaksi? Minä sanoin, että ei toki, ei ne mitenkään erityisen likaiset ole.

Sitten tuli mieleeni, että teempäs oikein perusteellisen siivon hiilarihyllyyn. Otin jokaisen purkin erikseen tyhjäksi, purin palasiksi, pesin, kuivasin ja laitoin kamat takaisin sisälle. Kun olin siivonnut ylähyllyn (siihen muuten meni sivumennen sanottuna aika kauheasti aikaa...), totesin järkytyksekseni, että purkithan suorastaan kiiltää puhtauttaan...

Että kyllä ne sittenkin taisi aika likaisia olla. Sisältä toki puhtaita, mutta ulkopintaa peitti ajan saatossa siihen ihan huomaamatta kiinnittynyt pöly, ja hellan läheisyydessä myös sellanen rasvainen ällöpinta. Tämä siis varoituksen sanana sille, joka avohyllyjä mietiskelee itselleen. Kyllä niitä ehkä aina välillä kuitenkin tarvii aika perusteellisesti peseskellä.


Kun olin koko armaan iltapäivän ja illan sitten hinkannut purnukoita kiiltäväksi, palkitsin itseni ja perheeni ekoilla joulutortuilla. Mä tykkään, että hilloa pitää olla PALJON, joten teen useimmiten tollasia taskuja. Hilloksi laitoin vadelmamarmeladia, joka olikin tosi hyvää. Siis TOSI hyvää. Ja eikö se nyt muutenkin ole sanomattakin selvää, että lämmin torttu on aivan vastustamatonta... 

Vetelin noita siis aivan sikapaljon. Jatkoin vielä tänä aamunakin torttuisella aamupalalla...

Olen muutenkin viime aikoina kunnostautunut herkkujen mussuttelussa. Mulla on ollut paljon vapaapäiviä nyt - osa-aikatyön hyvä puoli - ja huomaan, että valitettavan hanakasti hamuilen koko ajan jotain makiaa palaa naamaan. Mulla oli Enkku-tuliaisina suklaata, jotka katosi alta aikayksikön "arvatkaa kenen" mahaan. Ja sain Helsingin ystävältäni iiiiison paketin, joka paljastui keskustellessamme joulunODOTUSpaketiksi - pitihän sen nurkkaa sitten varovasti raottaa ja todeta, että sisältö oli silkkaa suklaata. Ja sitten eräänä heikkona hetkenä rapistelin paketin kokonaan auki ja avasin ensimmäisen konvehtirasian... ja rest is history. 

Tuli todettua, että ihminen oikeasti kykenee vetämään kertaistumalta melkein kokonaisen ison rasiallisen Wiener Nougatia (5kpl jäi syömättä, kun ei vaan enää kyennyt, vaikka mieli teki).

No mitä??? Mitäs et päästänyt yöllä ulos...

Lämpimästä tortusta tuli mieleeni vähän epämiellyttävämpi mielleyhtymä, johon sain taas eilen aamulla törmätä. Olin lähdössä ulos koirien kanssa, kun katse sattui kenkään... joka oli kuorrutettu yhdensorttisella lämpimällä tortulla...

Äsken se torttu-kenkä tuli juuri ulos pyykkikoneesta. Tulipahan pestyksi nekin välillä...

Minä olen kultamurunen, joka ei KOSKAAN tekisi mitään noin öklöä! - sanoo hän, joka ilmestyy välillä pihamaalta sisälle ihan vääränvärisenä, kun on tullut otettua matsia jonkun kanssa ojan pohjalla...

No, mulla täällä siivoilut jatkuu. Tänään ajattelin tarttua haasteeseen, jota aina välttelen viimeiseen asti. Se on vähän kuin ikkunoiden pesu, jonka aloittamista vaan vitkuttaa ja vitkuttaa, mutta joka sitten aloituskynnyksen ylityttyä onkin ihan ok-hommaa.

Mistähän mahtaa olla kyse, kuka arvaa?


No uunin pesuhan se tietenkin on kyseessä. Huoh. 

Ajattelin kokeilla tuollasta ainetta siihen. Se on vähän kuin Universal Stone, ihmeaine joka tehoaa ihan kaikkeen - tämä vaan on vissiin joku matkittu versio siitä (?). Ihan hirveesti ei innosta ajatus laittaa tuollasta vahvasti vaahtoavaa juttua uuniin, se huuhtominen kun on vähän mitä on. Mutta meidän uuni on kyllä ihan karmeassa kunnossa, jos totta puhun. Viime aikoina on uunia käytettäessä suorastaan jouduttu kärvistelemään jossain extrakäryissä, kun siellä pohjalla on ollut jotain pudonneita tunnistamattomia asioita... Osa näytti kyllä ranskanperunoilta, mutta yksi hiiltynyt kökkönen muistutti vahvasti paistettua kärpästä...


Ja taitaa mulla uunin lisäksi olla "pari muutakin juttua" vielä odottelemassa paikalleen laittelua...

Mä jo innolla odottelen, että vois alkaa kirjoitella postikortteja. Toin niin ihania joulukortteja sieltä Englannista, aion vain niitä laitella tänä vuonna enkä edes harkitse mitään omia askarteluja tällä kertaa. Mutta siis todellakin tuo pöytä pitäis ensin raivailla. No, kunhan saan sen uunin pestyä, niin pöytä onkin ohjelmassa heti seuraavana. Pääsee sitten nuo hyasintitkin vähän paremmin esille, nyt niitä ei melkein edes erota tuolta rytökasasta.

Jaaha, pitää vissiin kääriä ne hihat ja aloittaa. Tai jos ensin kuppi teetä vielä...

Oletteko te aloittaneet joulusiivousta? Tai aiotteko ylipäätään siivota paremmin - eli onko muita, jotka aikoo viettää joulunsa kaapeissa??

Heli

20 kommenttia :

  1. Mä en vietä joulua kaapissa :) Aloitan sen siivouksen aina vasta joulun jälkeen ku puran joulun...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Mä tykkään siivota ensin. Sit kyllä tykkään taas siivota joulun pois. Mutta jotenkin mulle jouluun kuuluu tää etukäteissiivous. Kukin tavallaan! ♥

      Poista
  2. No, en mä siellä kaapeissa meinaa jouluani vietellä, mutta kovasti on raivausinto kestänyt täällä torpassa. Vihdoin viimein tänään näyttää jo meikäläisenkin silmään ihanan ilmavalta sekä kelvolliselta jouluansa näissä nurkissa viettää.

    Ja kyllä sitä tavaraa ihan kiitettävästi on ulos tästä talosta kannettu. Tosin edelleen on materiaa varaa antaa menemään, mutta makustellaan nyt tällä siivolla ensin.

    Miten sitä ihminen onkaan melkoinen hamsteri. Kaikenlaista on kerääntynyt ja aivan jonnin joutavia sitä huushollissaan marinoi aivan turhaan. Siivosin siinä sitten autotallin nurkatkin samalla rytinällä.

    Pakko myöntää, että raivaaminen tekee terää =)

    Ihanaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun raivaus on onnistunut! On se niin ihana tunne, kun saa ympärilleen avaruutta ja tilaa. Ihmeen paljon sitä tavaraa ihan todellakin on, minäkin raivaan paljon mutta aina löytyy jotain vielä pois laitettavaksi.

      Ihanaa viikonloppua sullekin, Kirsikka! ♥

      Poista
  3. Voih, tänä vuonna voisi olla tavoitteena raivata keittiön pöytä tyhjäksi ennen joulua... Siinä oliskin jo siivoa kerrakseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta kuules, jokainen halunsa ja voimiensa mukaan! Joskus voi pelkkä pöydän kulmakin riittää! ♥

      Poista
  4. Oih!! Mikä ihana keittiö!!! ♥ Please, lisää kuvia teiltä sisältä, please!! =)

    Kiitos kun jaoit tämän. Minä nimittäin harkitsen keittiöremonttia (kolmen vuoden suunnitelmassa) ja yhtenä vaihtoehtona on olleet nuo avohyllyt. Minusta ne tuo ihanasti tilaa ja ilmavuutta, mutta... ja tää on meille iso mutta. Minä olen maailman surkein siivoaja ja inhoan sitä rasva-pölyä mikä kertyy kaikkeen mikä on esillä. Ei siis meille avohyllyjä koska sellaista liesi-imuria ei olekaan, mikä kaiken imisi.... *huoh* Vaan parempi huomata se nyt kuin sitten parin vuoden päästä remontista.

    Minä kuulun myös samaan ryhmään, joka "viettää joulun kaapeissa ja nurkissa". Joka ikinen juttu on pestävä ja puunattava. Verhojen silitys on ainoa silityksen muoto (poislukien koiran/kissan silitys) jota siedän, joten myös verhot menee pyykkiin.
    Minä kun en harmikseni ole innokas siivoaja, meillä siivottavaa riittää kyllä vaikka jokaiselle päivällä joulukuussa.

    Joku sisäinen con mari pitäisi kai löytää.... nimittäin etsin joulukoristeita ja havaitsin, että meillä on vintissä ns. peräkomero, joka on niin turkasen täynnä tavaraa ettei sieltä ainakaan mitään tarpeellistä löydä. Mies on viimeksi siirtänyt joulutavarat talteen joten etsiköön kun tietää mitä laatikkoa halutaan. Itse hakkasin siellä kirjaimellisesti päätäni kattoon (korkeus ~70cm) ja mietin, että seKIN pitäisi tyhjentää ja lähinnä roskalavalle.

    Pirteän iloista viikonloppua ja ihanaa joulupuuhaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kehuistasi! Mä koitan katella sit kuvia, kun oon laittanut paikat kuntoon... Jossain aiemmissa postauksissa kyllä myös kotia näkyy.

      Mun mielestä avohyllyt on ihanat. Ne on avarat ja ilmavat. Ja mun mielestä se siivoilu ei oo niin kauheen iso urakka, mitä luulis... riittää, että aina sillon tällöin siivoaa paremmin. Mä en edes muista, millon olisin ite viimeksi siivonnut noi noin kunnolla, välillä oon vaan pyyhkiny vähän hyllyjä. Mutta on se toisaalta hyvä tiedostaa, että ihan samalla lailla huolettomat noi ei ole kuin kaapit, joiden ovien taakse saa kaiken pölyltä suojaan.

      Mä aina suunnittelen, että siivoan ihan joka kolosen. Into on alussa kova, mutta sit lopussa se saattaa vähän hiipua... Kattoo kuinka nyt käy. Ainakin mulla on hyvin aikaa siivoilla, kun töitä on vaan 3-4 päivää viikossa.

      Mulla on ollut tuo sisäinen konmari vuosikausia. Muistan sen jo ajoilta kun lapset oli pieniä. Aina tusasin kaappeja, että pienet vaatteet sieltä pois ja kaikki turha muutenkin pois. Mua harmittaa, etten älynnyt silloin jo, että siitä vois tehdä itselleen ammatin!! Nyt tuntuu, että se on sellanen trendiasia, eli oon ihan aallon harjalla, kun oon tällanen ikisiivooja/raivaaja. =)

      Aijai, tollanen komero olis ihana päästä raivaamaan... ♥

      Mä en muuten mitenkään hirveemmin laittele joulua muuten kuin koristeiden muodossa. Ja niitäkin aika vähän. Varsinaisia jouluisia tekstiilejä mulla ei esimerkiksi ole muita kuin meille punaiset tähtilakanat - samanlaiset kuin kaikki muutkin lakanat mutta mulla on niitä erivärisiä.

      Kivaa viikonloppua sullekin ja intoa joulusiivoiluun!

      Poista
  5. Kylläpäs olet ollut ahkera, kyllä siihen voi palkaksi tortun ja suklaan jos toisenkin tempaista :D
    Kivan näköinen keittiö teillä. Meillä ei mitään erikoista joulusiivousta taideta suorittaa. Perus putsausta vain.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää ahkeruus on mun ainoa ahkeruuden laji... =D Mä en varmasti mitään muuta tee niin innolla kuin tätä kaappien raivailua.

      Joo, itseään voi kyllä palkita herkuilla. Mutta joku roti niissä pitäis olla... aivan karmeesti olen mättänyt viime aikoina, yäk!

      Mä siivoan nyt ajan kanssa hissukseen noi kaikki nurkat. Sit ihan siinä ennen joulua on vaan perussiivous.

      Mukavaa viikonloppua sinnekin!

      Poista
  6. Kääk ja kääk ja vielä kerran KÄÄK :D. Oot kyllä mahdoton tehopakkaus ton siivouksen suhteen. Mulle ei tulis mieleenkään mikään joulusiivo vielä tähän aikaan (eikä kyllä lähempänä jouluakaan). Ahdistaa pelkkä ajatus. Tai ehkä mua ahdistaa enemmän muisto niistä ajoista, kun olin lapsena äitipuolen ja koko talon joulusiivousorjana ja sittemmin jäi omassakin kodissa päälle se, että on pakko siivota ennenkuin mies sai mut tajuamaan, että ei todellakaan ole. Huuuuh. Ihan menee kylmät väreet. Mutta tiedän, että sun kohdalla on kyse ihan eri asiasta, koska oikeasti TYKKÄÄT siivota ja järjestää ja olet hyvä siinä. Ja toki itsekin välillä innostun perkaamaan ja putsaamaan kaikki säilyketölkki- ja kuiva-ainelaatikot, mutta siihen tarvitaan tosiaan se inspiraatio, joka ei katso aikaa. Tulee sitten, kun tulee, jos on tullakseen. Yleensä aina jossain vaiheessa kyllä. Mutta joulun alla ei koskaan.

    Wiener Nougat on mun isän suosikkisuklaata, mutta mulle on mysteeri, kuinka joku pystyy niitä rasvapaloja syömään edes yhtä :). Sensijaan metwurstia voin kyllä vetää muutaman siivun suoraan paketista, joka lienee kokolailla yhtä hirveetä. Suolaisempaa vaan...

    Ja taas ihailen noita sun purkkeja! En ole mistään löytänyt mieleisäni riittävän simppeleitä, jotka voisin vaihtaa nykyisten Pentikin keramiikkapurkkien tilalle keittiön tasoille, missä on kaikki ne ainekset, joita päivittäin tarvitaan.

    Semppiä siivousurakkaan ja kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, ei tää siivo tietenkään jouluun asti pysyis, jos nyt alkais kaiken maailman lattioita pesemään ja sellasta. Mutta noita lusikkalaatikoita ja kaapin perukoita ei niin usein tule kuitenkaan siivottua, ja nyt mulla on hyvää aikaa tähän lempipuuhaani, joten tässä päivieni iloksi niitä puunailen. Muuten menis pelkäksi pyllyllään istumiseksi, lukemiseksi ja herkkujen mättämiseksi nää vapaapäivät...

      Meitä on niin moneen junaan ja mulle toi siivous on todellakin lempipuuhaa. Aloin oikein miettiä, miten meillä lapsena oli... siskon kanssa siivottiin joka viikko koko talo (imurointi ja pölyjen pyyhintä) mutta esimerkiksi jouluksi en muista tehtiinkö meillä koskaan mitään sen isompaa. Ei siis mitään mielikuvaa, joten voi olla, että ei tehty, ellei äiti sit itekseen siivonnut. Mä ymmärrän kyllä sun siivouskammon, ja jokainen saa toimia onneksi ihan niin kuin ite haluaa! ♥

      Ja sama on tässä suklaan ym mättämisessä... Se on mulla aika hallitsematonta. Itsekuri on huono ja aina mä vaan uusiksi lankean, vaikka miten ajattelen, että nyt alkaa terveempi elämä. No, mä olen entinen bulimikko, eikä mun suhde ruokaan ole terve vieläkään. Enää en sentään harrasta niitä oksennuksia, vaikka kieltämättä aika ajoin mietin, että sillähän noista mätöistä pääsisi... mutta ei, siihen en ala kyllä enää, oli se niin kauheeta. Mutta enpä ole kyllä keksinyt keinoa, jolla saisin itsekurini hallintaani ja jätettyä noi suklaat. Aivan helpolla mä vedän ison satsin suklaata. Tai vaikka leipääkin. Olispa mun ruokahimoni kohde joku salaatti mieluummin, mutta kun ei ole. Joten näillä mennään... On mulla ajatuksissa vuoden vaihteessa aloittaa sokerivieroitus, mutta kattoo nyt. Olen miettinyt, että mä pystyin alkaa vegaaniksikin, vaikka sitäkin epäilin, joten pystyisinkö jättää suklaan... Täytyy ihan rehellisesti sanoa, että kovin suuret ei oo odotukset itseni suhteen... mutta ainakin aion kokeilla.

      Sanoisin, että metwursti on koostumukseltaan erittäin paljon ällöttävämpää kuin tollanen ihana suussa sulava suklaa...

      Mun purkit on ihan vaan peruspurkkeja taviskaupasta. Pentikit oon tainnu kaikki laitella vähitellen pois, mulla on ollu sieltä peltipurkkeja ja keraamisia myös. Mä pidän enemmän noista lasisista, musta on jotenkin niin kivan luonnonläheisiä noi kaikkien ainesten värit.

      Siivousurakka etenee sitten taas kun on aikaa. Viikonloppu menee nyt sitten töissä ja muissa riennoissa. Kivaa viikonloppua sullekin! ♥

      Poista
  7. Torttu-kenkä, tämän joulun uutuus! ='D

    Minä siivoilen jonkin verran, lähinnä järjestelen ja koristelen. Meillä Beibe tekee joulusiivon. Hän pyyhkii keittiön seinän kaakelit ja pesee kaapinpäälliset sinne vuoden aikan kertyneestä pölystä ja rasvasta. Ovien ja kaapinovien pyyhintä kuuluu myös hänen listalleen. Samoin jalkalistojen pyyhintä. Hän juurikin sanoi, että tarvitsee repullisen ihmesieniä joulusiivoa varten!
    Tämä tapa juontuu siitä, että minä olen ollut aina, vuosikausia iltavuorossa jouluviikon. Joten Beibe on sitten iltaisin siivoskellut, kun voman on ollut tekemässä joulua toisille. Olenhan minä kyllä tuon ruokapuolen hoitanut kotona. Että jotain sentäs minäkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toi torttukenkä on meillä muutamaan otteeseen aiemminkin nähty...

      No mutta vau mikä Beibe! ♥ Meillä mies osallistuu sitten, kun minä "osallistan" sen... Lähinnä niitä suurempia linjoja se hoitaa, eli siis imurointia ja lattianpesua. Mä nysvään nurkat. Ruoat meillä on ollu aiemmin niitä äitien tekemiä - kiitos vaan sullekin aiemmin - mutta tänä vuonna pitänee vähän ihmetellä sitä juttua, koska vegaanius...

      Mäkin oon sen jouluviikon nyt iltavuoroissa aatonaattoon asti. Täytyy koittaa aamupäivät sitten vähän laitella paikkoja. Tässä on käynyt nyt sillä lailla, että ton kirjottamani jutun jälkeen en oo pahemmin hommia jatkanu... Mutta ehkä sit tänä viikonloppuna taas jotain? Tai sitten ei...

      Poista
  8. Heipä hei pitkästä aikaa! <3 Lueskelin vanhempiakin juttuja, toi sun reissusi kuulosti niin ihanalta! <3 Mä asuin Brightonissa (tai no "Hove, actually") 3kk vuonna -98 ja niin mieli halajaa siellä käymään... Varmaan mä vielä pääsenkin. :)
    Harmitti kun pikkujoulut jäi multa väliin, mutta ei voinut minkään...

    Mutta itse aiheeseen, nimittäin siivoukseen! :D Mä nimittäin kans aloitin joulusiivot tänään. Tai no, ehkä jo aiemminkin oon aloittanut mutta nyt on joulukuu niin voi puhua joulusiivosta. :D Joo, mutta siis ei oikeestaan ollut tarkoitus mutta kun huomasin että meiän jauhokaapissa on käynyt kutsumattomia vieraita niin tulipahan se siivottua ja viereisetkin kaapit varmuuden vuoksi. ;P Mä en kylläkään ole niitä joiden täytyy saada kaapit jouluksi siivottua, mutta nyt on muutenkin semmoinen pienimuotoinen raivaustarve niin pikkuhiljaa olen yrittänyt siivoilla turhia nurkista pois. Aika alussa koko pojekti on, mutta koitan olla ottamatta stressiä. ;)

    Ihanaa joulunaikaa, nautihan tortuista ja suklaatista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, Englanti edelleen in my mind! ♥ Mä olin aikanaan joskus (80-luvun lopulla...) Hastingsissa kielikurssilla. Mietin, että en varmaan muistaisi sieltä enää mitään, jos nyt menisin käymään. En muistanut sitä Nottinghamiakaan yhtikäs yhtään, ja siellä kävin viimeksi 11 vuotta sitten. Nyt jos joskus pääsisin uudelleen sinne Beestoniin, saattaisinpa jopa muistaa paikan paremmin. Toivottavasti pääsen!!

      Pidetään pian uusi tapaaminen, jos sitten sinne pääsisit paremmin?

      Siivous, ah. Niin innolla sen aloitin, ja siihen se sitten tyssäsikin... Mä mietin että mitä mä oon oikein ton viikko sitten kirjottamani jutun jälkeen kaikki vapaa-aikani tehnyt, koska en jatkanut sitä siivousta sitten kuitenkaan, vaikka niin olin suunnitellu...? Jaa-a. No, nyt on vapaa viikonloppu tiedossa, joten jospa vähän jatkaisin taas...

      Ja voihan ötökät, ne kyllä on kyllä aika hyvä motivaattori tohon hommaan!! Toivottavasti pääsit niistä eroon!

      Ihanaa joulun odottelua sinnekin! Mä tosin koitan jättää nyt suklaat rauhaan... tai ees vähemmälle.

      Poista
  9. Ihana keittiö teillä! Meillä vanhaa ja tunkkasta, niin silmä lepää näissä kaunistuksissa.
    Minä olen aloittanut siivouksen juurikin eilen. Aloitan maustekaapista ja muista leipomusjutuista, niin sitten kun se tuuli iskee tiedän mitä kaapeista löytyy.
    Seuraavaksi on vuorossa siivouskomero ja kaikki sen sortin purnukat. Sitte voi olla reipas nainen ja siivota joka nurkan, tai sitte ei.
    Hauskoja siivouksia sinne!
    ps. Millä muuten kuvasit kun kamera on pöydällä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kehuistasi! Meilläkin oli aika pitkään täällä ihan erinäköistä... vasta pari vuotta on ollut tää keittiö tällainen.

      Mun siivous tosiaan vähän jämähti, täytyy siihen hakea uutta potkua jostain. Tuohan onkin hyvä suunnitelma, että aloittaa leipomisjutuista, sit on tosiaan helpompi alkaa leipomaan kun on valmis ajatus mitä löytyy kaapista. Mulla on leipomismietteitä myös, ja ne kaapitkin tosiaan ekana siivottu täälläkin. Kivaa siivousfiilistä sulle!

      Niin ja kuvasin näköjään toisella kamerallani noita kuvia. Eli siis pokkarilla. Aika ajoin toi järkkäri lepää hyvinkin pitkään vaan jossain kaapin perällä ja kuvaan pokkarilla, se kun on kevyt ja kätevä.

      Poista
  10. Stemppiä edelleen siivoukseen. On sulla aikamoinen työmaa odottamassa. Kyllä nuo avohyllyt vetävät pölyä ja rasvaa puoleensa.
    Mä inhoan myös ikkunoiden pesua !!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempistä, taidan sitä tarvitakin, että saan hommaa jatkettua.

      Noi avohyllyt on vähän ehkä petolliset... kun niitä joka päivä kattelee, ei ees huomaa, että ne onkin likaantuneet. Mutta ei niitä kovin usein onneksi tarvii noin suureellisesti siivota.

      Ikkunanpesu on tavallaan ihan ok, se työn aloittaminen on se kaikkein vaikein vaihe... =)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥