perjantai 20. tammikuuta 2017

uusi tukka (uusi elämä?)


Meillä oli eilen parturointipäivä. Yksi ystäväni tulee aina välillä kylään, ja siinä samalla sitten leikkelee kaikkien hiukset. 

Mulla on ollut aika pitkä tukka. En kuitenkaan koskaan tykkää pitää sitä auki - se häiritsee mua, kun roikkuu pitkin poskia. Mun tukka on ohutta sorttia, eikä se ole mielestäni mitenkään erityisen nätti eikä mulle sovi mikään pitkä roikko. Kun ikää tulee, naama alkaa roikkua, ja siinä sitten pitkä tukka vielä roikkumassa ja korostamassa sitä vaikutelmaa... juu ei, ainakaan mulle. (Siis joillekinhan pitkä tukka kyllä sitten taas sopii loistavasti, ihan iästä riippumatta.) Mun tukka onkin siis aina kiinni, sillä ponnarinutturalla. Mä oonkin miettinyt vaikka miten pitkään, uskaltaisinko leikata hiukseni lyhemmiksi... Aina oon sitten kuitenkin jänistänyt. Paitsi tällä kertaa...

Tytär oli vetänyt tukan ihan blondiksi ja se oli kaikista värinpoistoista, värjäyksistä ja muista käsittelyistä melko pahassa kunnossa. Siltä sitten vedettiin myös tukka poikki, ja voin sanoa, että pukee tytärtä todella hyvin tuo uusi lyhyempi malli!! ♥ Tyttärellä on nykynuorison tyyliin melkoiset räpsyripset, ja ruskeat silmät + räpsyripset + blondi hyvänmallinen leikkaus = tosi makea!! Wau!! ♥


(Kuvassa siis tytär.)

Mä olen yleensä erittäin, ERITTÄIN, kova vatkaamaan ja vaivaamaan kaikkea ja muutokset on todella ahdistavia ja vaikeita. Niin myös tämä tukan muutos sitten kuitenkin. Toisaalta tykkään ja toisaalta mietin, että voi ei, miksi leikkautin, apua, totunko ollenkaan, pidänkö nyt sit kuitenkin tätäkin vaan kiinni entiseen malliin, onko tää kauhee sittenkin...

Niinhän se toki on, että ohuesta tukasta ei saa tuuheaa ja upeaa (etenkään, kun en todellakaan jaksa vaivautua sitä mitenkään laittelemaan, enkä aio värjätä tukkaani) ja vanhasta käntystä ei saa nuorta ja tyrmäävää misukkaa. Mutta koitan nyt totutella uuteen pituuteen - siihen voi mennä tovi, ainakin jo heti tänään olin heittämässä tukan liehuketta pois paidan kauluksen alta, mutta oho, eihän siellä ollukaan mitään... Mutta ehkä, EHKÄ, kun tarpeeksi usein peiliin kattelee, tähän tottuu ja tämä alkaa tuntua omalta. Tai sitten vaan pidän sen jatkossakin kiinni, annan kasvaa takaisin pitkäksi, ja pidän sitten taas entisenlaisesti kiinni... sillähän siitä ongelmasta pääsee.

★ ★ ★

Ihan hirvee stoori mokomasta tukan katkaisusta, mutta no, sellasta se joskus on. Kun ei osaa tehdä elämässään edes pieniä päätöksiä (kuten kuitenkin lasken tän tukan leikkaamisen olevan), niin miten osaa koskaan tehdä isompia ratkaisuja? Jos tämä nyt vaikka sitten kuvaannollisesti olisi alku uudelle, omanlaisemmalle elämälle... Ja yleensäkin rohkeudelle olla sellanen mitä on, vaikka nyt ei todellakaan mikään kuvauksellinen kaunotar olekaan.


Eipä mulla sitten muuta. Aurinkoista päivää kaikille!

22 kommenttia :

  1. A woman who changes her hairstyle is about to change her life, vai miten se meni.. Mulla on vielä tuo tukanleikkuu tekemättä.. Mutta voi että ootkin nuoren ja pirteen näkönen uudessa tukassa! Pitäsköhän itekin uskaltaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai siitä on oikein sanonta olemassa? =D No toivottavasti tuo on joku enne, mä kyllä tahtoisin muuttaa montakin asiaa elämässäni.

      Tukanleikkuu on oikeesti aika iso asia (ainakin mulle), jos on monta vuotta tottunut siihen tiettyyn tyyliin ja malliin. Sullakin on pitkä tukka ollut kauan (vai aina?), ymmärrän hyvin, jos ei meinaa uskaltaa. Toisaalta, se kasvaa kyllä takaisin, jos ei tykkääkään... ;)

      Nuoresta ja pirteestä en tiiä, mutta on se ainakin erilainen kuin ennen. Pitää nyt makustella joku aika tätä, vielä se on lähinnä outo...

      Poista
  2. Tosi hyvin sopii, kannatti uskaltaa leikkauttaa! Ei haittais vaikka leikkauttaisit vielä vähän lisääkin. Miksi olet etutukkaa kasvattamassa pois? Minusta sekin sopii sulle. Minullakin on aina ollut etutukka enkä osaisi olla ilman, luulen että näyttäisin ihan hölmölle. Ja minusta etutukka nuorentaakin kun otsarypyt menee piiloon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No huh, kiitos, hyvä että kuitenkin tuntuis olleen järkevä teko. Mä itse asiassa itekin mietin tota mittaa, että olisko ehkä kannattanut leikata ihan vähän lyhyemmäksikin... No, saa nähä mitä sitten seuraavaksi.

      Otsatukka tällaisen mallin kanssa ei minusta oo kauheen hyvä, ainakaan mun kasvojen mallille. Mulla on aika kantikas naama (kuvakulmista ei välttämättä näy se...) ja sellanen otsatukka+polkka ei ehkä oo ihan paras vaihtoehto. Nyt on tarkoitus jättää sellanen pieni ja hento otsis kuitenkin, ei ihan paljasta otsaa. Mun tukka on tosin sen verran vaalea kuitenkin, että se hento otsis näyttää kieltämättä ainakin kuvissa siltä että ei otsista ollenkaan... Oon katsellut kuvia aiemmilta vuosilta ja sellanen ihan tyystin paljas otsakin mulla on joskus ollut, mutta se ei kyllä oo ihan paras vaihtoehto mulle. Toisaalta myöskään se paksu otsis ei oo paras mulle.

      Poista
  3. Voi miten pirtsakka ja keväinen hiusmalli! Tosi kiva! <3

    Minä olen myös miettinyt jo useamman kuukauden hiustenleikkausta, kun jotain uutta ja virkistävää kaipaisin kevääksi. En vaan millään saa varattua aikaa kampaajalle, koska a) pitää soittaa puhelu ja b) pitää altistua vieraan ihmisen kosketukselle. Molempia kammoan. Ja vaikka viimeeksikin (siis 2 vuotta sitten) tykkäsin uudesta lyhyestä mallista niin aina, ihan joka kerta, oon tosi järkyttynyt pitkään kampaamoreissun jälkeen. Kai sitä on jotenkin "ryöstetty" olo tai jotain kun hiuksiin on kajottu? :D Ihan pöhköä, tiedän!
    Meillä mies kans tykkää että naisella kuuluu olla pitkät hiukset, mutta toisaalta minäkin olen taipuvainen ajattelemaan, että miehellä pitää olla lyhyt tukka. Nyt se vaan keksi alkaa kasvattamaan omia hiuksiaan ja oikeesti, pyysin sitä pitämään julkisilla paikoilla pipoa päässään, se on nyt kasvuvaiheessa IHAN HIRVEÄ! Ja räyh -hengessä mietin "kostoa" ja omien hiusten leikkausta :D Ahhahha. No en oikeesti ole tosissani, mutta kuitenkin ;)

    Ihanaa viikonloppua sulle Heli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika! Mulla kyllä vielä vähän kestää totutella tähän.

      Meillä on onneksi tuo tuttu ystävä, jota on kiva muutenkin aina silloin tällöin tavata. Samalla sitten on tuo parturointisessio koko porukalle. En muista, milloin olisin ihan jossain kampaamossa käynyt... toisaalta mun tukka on vuosikausia ollukin sellanen, ettei se kampaajaa pahemmin kaipaa. Joskus olen jopa ihan ite pätkäissyt latvaa, ja otsatukan voi itekin leikata. Mä oikeesti välillä ihan kaipaisin sitä kampaamossa käyntiä, olis aivan superihanaa olla hemmoteltavana!! Päähierontaa, hiusten pesua... minusta se on ihanan tuntuista! Nyt minun osuus parturointipäivänä on pitkälti ollut ruoanlaitto ja kahvittelun järjestäminen lähinnä vaan, kun omaa tukkaa on sit lopuksi vaan vähän latvasta sipaistu.

      Voih, ihana ei taida mun viikonlopusta kyllä tulla: molemmat päivät töitä... Plääh. Mutta kivaa viikonloppua sulle! ♥

      Poista
  4. On tosi kiva! Oikeen pirtsakka ❤ Ja just niin, jos et ite jostain syystä tykkäiskään, niin kasvaa aina takaisin ❤

    Jos tää olikin kuule sellanen kuvainnollinen juttu. Että leikkasit huolia pois harteilta, ikään kuin. Jotta tilalle voi tulla jotain uutta ja freesiä. Niin voi ihan hyvin olla! Pidän peukkuja ❤❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt mä alan jo olla tottunut tähän uuteen lookiin ja ihan oon hyväksi todennut. Kattoo nyt sitten, miten ahkerasti sitä jaksan pitää lyhyenä, saattoi viimeksikin käydä niin, että ihan vaan laiskuuttani annoin sen kasvaa...

      Katotaan, mitä tulevaisuus tuo. Olis kyllä kiva, että asiat ja fiilikset jo viimein selkiytyis.

      Poista
  5. Tosi hyvät uudet hiukset!
    Totut varmasti pian... hyvältä näyttää! :)
    Mukavaa viikonloppua sinulle Heli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt olen jo tottunut. =)
      Viikonloppu meni, olin sen kokonaan töissä, ja vastaaminen viesteihinkin venyi sitten näin pitkälle... mutta kivaa uutta viikkoa sinne!

      Poista
  6. Hei, tosi uusi hiuslook! Minusta hiuksesi näyttävät nyt paljon paksummilta ja eihän tuo nyt vielä ole lyhyt. No, lyhyempi tietenkin kuin aiempi, mutta ei missään nimessä lyhyt, kun vielä saa kiinnikin ja ainahan se tosiaan kasvaa takaisin pitkäksi. Mustakin olis niin ihanaa, jos olis joku pidempi malli ja vois antaa sen vain kasvaa. Ei tarvisi huolehtia leikkauksista niin usein. Toisaalta mulle ei käy pitkät hiukset. SE on pariin otteeseen tullut todistettua, joten...huoh....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa ei tämä nyt ihan ennenkokemattoman uusi look ole. Muutama vuosi sitten oli samanmittainen, sitten vaan annoin kasvaa pitkäksi. Jotenkin kyllästytti, kun sitten kuitenkin vaan pidin tukan koko ajan tiukasti kiinni, tuntui, että mitä mä oikeastaan sillä pitkällä ees teen.

      Eihän tämä tosiaan ihan lyhyt ole, mutta on se mulle aika lyhyt entiseen verrattuna. Melkein 20cm lähti pituutta pois. Mulla on joskus kauan sitten ollut myös aivan lyhyt tukka, mutta sellasta en koe omakseni.

      Sulle sopii tuo lyhyt malli oikein hyvin.

      Poista
  7. Hyvin sopii tuo lyhyempi malli sulle, oikein onnistunut päätös! Itse kanssa täällä arvuuttelen, että leikatako vaiko eikö...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Nyt jo itsestäkin tuntuu, että kyllä kannatti. Ekat pari päivää meni vähän nieleskellessä ja totutellessa... Jos yhtään tuntuu, että haluat lyhyempää, niin anna mennä vaan! Kerran se vaan kirpaisee... ja kasvaa takaisin, jos sitten ei omalta tunnukaan. =) Mä mietin leikkaamista todella kauan... ja viimeinkin sitten ratkaisun teki tuo mun parturiystävä, joka sanoi, että leikataan nyt vaan. Mä emmin viimeiseen asti, vaikka toisaalta olin kovasti aika ajoin jo halunnut leikata. Jotenkin hassua, että rohkeutta ei meinannut olla ollenkaan!! Kyse on kuitenkin vain hiuksista. =)

      Poista
  8. Minä ehdottomasti tykkään tuosta lyhyestä, minusta sopii sinulle!!
    Meillä tyttärellä (16v) on meneillään tuollainen samanlainen angsti: kun kuulemma kaikilla yseillä PITÄÄ olla pitkät hiukset kevätjuhlassa, mutta hän haluaisi tuollaisen näpsäkän polkan, kuten tyttärelläsi....
    Minulla taas tämä ikuinen "kasvatetaan"-projekti, ja jossain väärässä kohtaa taas hermostun ja annan kampaajan pätkästä sellaiseksi lyhyeksi polkaksi, ja sitten harmittaa.
    Naiset ja niiden hiukset... =D

    Kuitenkin: minusta tuo tyyli sopii. Ja itse asiassa tykkään erityisesti noista saparoista! Pirteät!! =) (Ja pidän itsekin, kun hiusten mitta siihen yltää... täällä täti 47v.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      No ompas aika ihmeellinen määräys, että pitää olla pitkä tukka kaikilla... kukas sellasta voi määrätä? No, viimeistään sitten kevätjuhlan jälkeen voi tyttäresikin tehdä tukalleen mitä tahtoo, vaikka sitten leikata polkan. Mun tyttärelle tuo malli sopii kyllä tosi hyvin!

      On muuten oikeesti vaikeaa, jos sitten kaduttaa kun on leikannut. Mä kyllä vähän mietiskelin ekat päivät, että olinko nyt ihan hullu, ja menikö vuosien kasvatus ihan hukkaan... No, mä oon vaan niin muutoskammoinen, kaikkin muutokset on vaikeita ja vaatii totuttelua, joten näköjään myös tukan mitan muutos meinasi olla pienoinen kriisi.

      Saparot on jotenkin mun juttu. Ja minustakin mulle sopii sellaset. Viis siitä, minkä ikäinen on... saparot päähän vaan! =D

      Poista
  9. Onpa pirteät ja kivat kampauksen teidän perheen naisilla! Kyllä kannatti lyhentää vaihteluksi. Minulla on myös ohuet ja hennot hiukset. Mies tykkää samoin pitkistä, mutta nyt on kovasti kehunut uutta mallia. Ovat kuulemma paksumman näköiset. Kampaajakin sanoi, että on hyväkuntoiset hiukset. Minä laitan välillä aamulla lämpörullat hetkeksi päähän. Riittää 10 min kiireessä. Tulee kuohkeamman ja tuuheamman näköiset ja taipuisuutta. Kiharakin on kiva välillä. Sinullekin voisi sopia. Ja tosiaan voisit kokeilla vieläkin lyhyempää, niinkuin joku edellä mainitsi. Minä ainakin lyhennän entisestään vaikka olen ikäni tykännyt pitkistä :) Pirteätä ja energistä viikonalkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sä olit vähän niin kuin mun idoli, olin niin tykästynyt sun hiusmallin muutokseen, että alkoi itekin tehdä aina vaan enemmän mieli pätkäistä tukkaa. Olin sitä kuitenkin jo todella kauan miettinyt, ja välillä ihan päivittäin mallailin iltaisin peilin ääressä, että "sopiskohan mulle lyhyempi tukka"...

      Mä oon kyllä aivan toivoton hiusten laittaja. En omista mitään rullia taikka kihartimia, ainoastaan hiustenkuivaajan. =D Olis ehkä kiva joskus kokeilla, miltä kiharat näyttäis, toisaalta ne vois olla kivaa vaihtelua, mutta toisaalta vaativat liikaa väkertämistä... tukan väkertely ei oo mun juttu!

      Mulla on tukan mitta vuosien aikana vaihdellut tosi paljon, nyt oli ehkä pidempi kuin koskaan ennen, lapsenakaan. Ihan lyhyt poikatukkamallikin on joskus kauan sitten ollut. Ja värikin on vaihdellut mustasta vaaleaan ja punaiseenkin... Nyt on tällanen "naturel" eli harmaantuva hapsi. =D Tällaisena saa pysyäkin, pituus vaan voi jatkossa vaihdella. Ehkä kokeilen vielä sitä muutamaa senttiä lyhempääkin jossain kohtaa.

      Mukavaa viikkoa sullekin!

      Poista
  10. Kivasti sopii sulle tuo tukka! Minä peukutan! :)

    Ja tiiäkkö kun minäkin oon alkanu vähän taas haikailemaan lyhyemmän perään. Ja kun muistan kuinka edellisillä kerroilla oon ajatellut että "muista nyt että ÄLÄ leikkaa" mutta kun...emmä tiiä, jotenkin taas tää pidempi on alkanut kyllästyttää (ja kun tää nyt ei näköjään enää kasva niin piiiiitkäksi, mitä se ennen oli, tyhmää kun leikkautin sillon joskus) niin mietin että mitäs jos. Ehkä just yks syy on toi mitä sanoit, että kun naama roikkuu niin ei hiusten passais. :D Mutta kun tosiaan, emminä oikein tiiä. Niin iso päätös. ( ;) )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura!

      Hih, mullakin oli vähän sellanen mielikuva, että olisinko joskus aiemmin miettinyt, että "muista seuraavalla kerralla kun tekee mieli leikata lyhyeksi, että ÄLÄ leikkaa..." mutta näin nyt silti tein. Tukassa on se hyvä puoli, että se kyllä kasvaa takaisin (vaikkei tosiaan välttämättä enää niin hyvin kuin nuorempana). Mutta ymmärrän, että on iso päätös, kauan minäkin tätä mietin! Ja parturoinnin jälkeen pari päivää vähän hirvitti, kunnes sitten totuin. Ja mä saan tän myös takaponnarille vielä, että jos oikein olis kaduttanu niin entinen "kampaus" olis hyvin helpolla ollu takaisin... =D Kokeile säkin eka sillein vähän vaan ja sit jos on hyvä, vähän enemmän... jne.

      Poista
  11. Onnea uusille hiuksille, kauniit ovat ja pirteäksi tekee sinut :) Mukavaa perjantai aamua ja viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kommentista! Ja pahoittelut, että kesti viikonlopun yli vastata... tämä bloggerin uudistus on mielestäni aika huono, kun ei helposti näy nuo tulleet kommentit... ne sitten saattaa jäädä tyystin unholaan, kun ei heti etusivulla näy, että olisi odottavia viestejä.

      Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥