sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

kevättä ilmassa


Viime yönä siirrettiin kellot kesäaikaan. Ihan huimaa, miten vauhdikkaasti aika kuluu - kohta on todellakin jo kesä!! No, ainakin toivottavasti... Ja mullahan on siis kesän suhteen vielä asiat ihan auki, eli sinänsä ihan ok, jos nyt vähän himmailtaisi tässä vielä sen kesän saapumisen kanssa.


Aurinkoisena perjantaina kävin vähän tuossa pellolla ja metsässä koiran kanssa ja sieltä otin näitä ihanan valoisia kuvia. Tuulihan täällä on ollut melkoinen viime aikoina, mutta kun mittarissa ei ole montaa pakkasastetta - tai on jopa plussalla - niin mikäs siellä ulkona ollessa!


Minä siellä "kärpäsenä"... mulla on siis tollaset rillien päälle laitettavat aurinkolasit, ja onhan ne aika hassun näköiset kieltämättä. Mutta no, ne on tosi kätevät ja hyvät.


Noita jälkiä epäilen ketun jättämiksi... Hienosti ovat tuossa hangen pinnalla!


Ja nuo on sitten ihan omat ja koiran jäljet. Kyllä oli rankkaa tarpoa tuo peltopätkä, kun joka askeleella upposi... välillä aika syvällekin, yli puolen säären. Olis kyllä lumikengät olleet kätevät tällä kertaa!!


"Taustamusiikkina" ulisee parhaillaan formulat... meillä on täällä oikein tosifani sohvalla! =D Ukko osti tuon lippiksen silloin viime keväänä sieltä Barcelonasta, kun oli katsomassa kisoja. Ihan vitsinä se tuon laittoi eilen päähänsä, kun formulakausi taas alkoi ja ekat aika-ajot oli meneillään. Nyt siis kisat vonkuu tuolla olkkarissa mun selän takana. Kyllä mäkin aina sen lähdön katson, mutta hyvin harvoin viitsin koko kisaa seurata. Go Kimi joka tapauksessa!! Ja Valtsu myös!!


Tämän kuvan laitan sen vuoksi, että olin täysin ällistynyt ja hyvin vaikuttunut, kun mummon pieni 3-vuotias osasi viikata pyyhkeen ihan itse, ilman että siis näytin mitään mallia. Ensin kolmeen osaan pitkittäin, sitten poikittain. Oikeesti! En raaskinut yhtään suoristella viikkausta, vaan laitoin sen kaappiin ihan tuollaisenaan. Niin hieno! ♥

Otin myös kuvan pyyhkeestä tyttärelle (eli pikkuneidin äidille) ja kehotin antamaan jatkossa pikkumurulle viikkaushommia. Neiti nimittäin sanoi, että kun äiti ei anna hänen viikata, mutta mummo antaa. =D Mä yleensäkin aina otan tuon pienen auttamaan, hän niin intona just vaikka kiskoo pyykkiä koneesta tai "viikkaa" tai vaikka kantaa astioita kaapista pöytään. Saan myös aina itse tehtyä hommia eteenpäin, kun otan pikkuisen siihen apulaiseksi.

Mä muistan, miten parasta se aikanaan oli hoidossa, kun sai olla se pikkuapulainen, jolle laitettiin essu ja joka sai auttaa ruokailussa... Sellasten "oikeiden hommien" tekeminen on niin tärkeää silloin, kun on itse vielä pieni!  En muista, otinko aikanaan omia lapsia auttamaan... mun tapa kun on vähän sellanen "no mä hoidan tän homman itse nopeammin". Toivottavasti ees joskus otin! Ja toivottavasti päiväkodeissa on edelleen tapana tuo pikkuapulaisten käyttäminen. Se on oikeesti mun lämpimin muisto siltä ajalta, kun olen itse ollut jossakin hoitopaikassa!


Mulla on täällä muuten ihan pikkiriikkistä sisustelua tapahtunut. Sain tuollaisia maailman ihanimpia mustapohjaisia kasvitauluja pari kappaletta (ja yhden vaalean) ja olen niitä ensinnäkin nyt viikon verran suoristellut olkkarin paksun maton alla... ja nyt sitten eilen mietin, mihin ripustelisin niitä. Yhdelle löytyi vasta paikka, eli se on nyt tuossa silmieni edessä tietokonelipaston yläpuolella. Aijai, on se niin ihana!! ♥ Sopii minusta niin hyvin tuohon. Kun nyt vielä keksisi noille kahdelle muullekin paikat jostain... 


Tällaista tänne tänään. Koirulaisen kanssa lähdetään jossain vaiheessa lenkille, toivottavasti kaverin ja koirakaverien kanssa. Muutoin taitaa päivä mennä rauhallisissa merkeissä. Mukavaa palmusunnuntaita ja kesäajan alkua kaikille!

Heli

20 kommenttia :

  1. Sinä olet saanut upeita aarteita. Tosi kaunis ainakin tuo, jonka olet laittanut jo seinälle. Minullakin on noita kaksi ja kaipaisivat myös kovasti suoristamista. Taidaankin sujauttaa ne jonkun maton alle oikenemaan.

    Tekemällähän ne pienet oppii. Itsekin olen liian vähän varmaan ottanut lapsia mukaan "oikeisiin" töihin aikanaan. Iselläni kun on ollut vähän tuo sama tyyli, että teen itse nopeammin.

    Hyvää Palmusunnuntaita, Heli ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, nuo taulut on minustakin ihania! ♥ Etenkin nuo mustat. Ne oli tosiaan aika vinkuralla, mutta viikossa suoristuivat ihan kivasti siellä maton alla. Pyyhe vaan väliin suojaksi.

      Mä vähän luulen, että itsekin olen aika lailla tehnyt kaikki hommat aikanaan... olis pitänyt lasten enemmän antaa tehdä. Tuntuu, että kaikki lapset on pienenä innokkaita tekemään tuollasia juttuja - pitäis älytä hyödyntää se hetki, isompana kun niille ei oikein enää kotityöt maita! =D

      Kivaa ensi viikkoa sulle, pian nähdään! ♥

      Poista
  2. Aivan ihana kasvitaulu! ❤ Ja hienot ketunjäljet! En ole varmaan koskaan itse onnistunut sellaisia näkemään! Tämä kevättalvi on ollut kyllä upea pakkasaurinkoineen :) Pitäisi vaan ehtiä ulkoilemaan enemmän :P

    Ihanaa palmusunnuntaita sinulle, pian nähdään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taulu on kyllä ihana! ♥ Ja meillä noita ketun polkuja menee ympärillä paljonkin. Noin selkeitä tassunjälkiä harvoin näkee, nyt oli hienosti painunut hangelle, kun oli hankikanto ja vähän lunta päällä.

      Kyllä mäkin olen aika laiska ulkoilija suoraan sanottuna. Aina on ihan huono omatunto, kun vaan sisällä kökötän. Mutta en kyllä keksi mitään järjellistä tekemistä ulkona, oli keli miten hyvä tahansa! Koiralenkki, ja se on siinä.

      Mukavaa alkavaa viikkoa sullekin, ja todellaki nähään! ♥

      Poista
  3. Ihania kuvia, on kyllä niin upea tuo auringonpaiste! Kyllä on hienosti liina viikattu..ihana pieni apuri ja kiva kun pääsee noita "tärkeitä" töitä tekemään..tohkeissaan kyllä pikkuväki siitä on kun itsekkin pääsevät kaikkea tekemään:) Kivat taulut! Suloiselle koirulille rapsutuksia ja mukavaa palmusunnuntaita sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinko on niin ihana juttu!! Talvi oli aika synkkä ja nämä aurinkoiset ilmat on kyllä todella tervetulleita!

      Kyllä tuo minun pikkuapulainen on aina niin innoissaan, kun pääsee jotain tuollasia juttuja tekemään. Jotenkin oon ehkä viisastunut vanhetessani, ja otan mukaan pienen noihin kotipuuhiin eri lailla kuin mitä ehkä oon omat lapset ottanut aikanaan... tosin en kyllä oikeesti muista, vaikka olisin omiakin ottanut.

      Taulut on kivat ja koira rapsuteltu. =) Mukavaa uutta viikkoa sinne! ♥

      Poista
  4. Nyt on kyllä ihanat ulkoilukelit! Ja sisälläkin on mukavampaa, kun aurinko paistaa ulkona.

    Ihanat viikkaukset! <3 Maltan tuskin odottaa, että pääsen oman pikku nökönenäni kanssa mummutouhuihin!

    Meillä ei katsota formuloita, ei meistä kumpikaan. Katsottiin kyllä silloin, kun siellä ajoi Häkkiset sun muut, mutta nyt on jotenkin koko touhusta mennyt hohto.

    Mukavia, keväisiä päiviä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kelit on kyllä aivan ihanat. Kävin tuossa illalla vielä koiran kanssa lenkillä, ja vaikka tuuli kovasti ja vähän vettäkin ripsi, tuntui niiiiiiiin ihanalta tuo keväinen, leuto keli!! Ja todellakin sisälläkin on kivempaa, kun on valoa. Tänään jo heti myöskin huomasi, miten pitkään on illalla valoisaa, kun nuo kellot käännettiin. Kiva kiva!!

      Voi että, hetken joudut vielä oottelee, että saat sinne pienen apulaisen. Mutta sieltä hän kasvaa - ja vinhaa vauhtia sitten loppujen lopuksi!! ♥ Meidän toinen pikkupiipero jo kävelee puita pitkin... (hän on kohta 9kk)

      Meillä nuo formulat tuntuu olevan henki ja elämä... Kyllä on ollu kriisi valmis, jos on ollu jotain menoa "formulaviikonloppuna" ja etenkin sillon kisojen aikaan... Eletään kyllä ihan niiden tahtiin siis (valitettavasti).

      Mukavia päiviä sinnekin! ♥

      Poista
  5. Ilmiselvästi järjestelygeeni periytynyt sille 3-vuotiaalle söpöläiselle!! Noin siistiä viikkausta ei todistettavasti aina taida edes kaksikymppinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kenties näin, hih! =) Ajattele, se pikkuinen vauveli, jonka silloin näit, on tosiaan jo 3,5-vuotias, reipas pikkuemäntä!!

      Poista
  6. Onhan se mukavaa, kun kesään päin mennään. Minulla on samantapainen systeemi aurinkolaseissa:)) Toimii! Mukavaa tulevaa viikkoa ja aurinkoista Pääsiäisen aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä tuntuu jotenkin tosi ihanalta, että kesää kohti ollaan menossa. Kun vielä kesän työkuviot selkenisi, niin voisi sitä sitten rauhallisin mielin odotella.

      Nuo lasit on minustakin tosi kätevät. Mulla oli aiemmin vahvuuksilla olevat aurinkolasit, ja niiden kanssa välppääminen oli niin vaivalloista... Lisäksi ne sitten heti myöskin "vanheni" jos tuli uudet lasit. Nämä menee jatkossakin, eikä väliä vaikka tarttisi rillit uusia.

      Mukavaa ja aurinkoista viikkoa sinne myös!

      Poista
  7. Hyvä, ettei tullut ahman jälkiä vastaan :). Niistä luin jonkun jutun lehdestä, että oli löytynyt jostain päin Suomea yllättävän läheltä asutusta, hui.
    Aivan ihana kasvitaulu! Ja koko "asetelma" näyttää tosi kauniilta. Nuo ovat kovin kysyttyjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, onneksi ei sentään ahmaa! Täällä näkyy kettuja, jäniksiä, metsäkauriita ja joskus myös hirviä, mutta ei mitään sen eksoottisempaa onneksi. Ilveksiä saattaa olla, en ole kyllä itse nähnyt. Ja karhu oli nähty tuossa ihan lähellä joskus (meiltä ehkä 1,5km linnuntietä). En sitten tiedä, oliko aito havainto. Sen reitille en kuitenkaan toivoisi joutuvani!!

      Ja kyllä, taulu on ihana! Ja vieläpä aito Ebba Masalin, juhuu! Tuo oli kyllä melkoinen löytö - olen myös kuullut, että ovat kysyttyjä. Mä tykkään tosi kovasti tuosta, kun on musta pohja.

      Poista
  8. Tuli mieleen tuosta lasten olemisesta mukana kotihommissa, että itse olen ehkä liikaakin ollut se "teenpä itse, kun paremmin teen". Mikä kostautuu nyt, kun jo haluaisin poikia mukaan pieniin kotihommiin, mutta mielenkiintoa ei enää meinaa olla. Ilmeisesti pitää jatkossa linkittää ruutuajan käyttöoikeus siihen, että auttelee vanhempia pienissä kotitöissä ;)

    Mukavaa alkanutta viikkoa sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, kyllä mäkin pahoin pelkään, että oon tehnyt ennemminkin ite kuin ottanut lapsia mukaan puuhiin... Nyt sitten "korjaan tilannetta" näiden lastenlasten kanssa! =D Ja tosiaan koitan lapsiani kannustaa ottamaan noi pienet mukaan, kun ne kerta on innokkaita tekemään. Todellakin meinaa isompien lasten kanssa olla sitä motivointiongelmaa, jos niitä ei pienenä jo hommiin opeta!

      Kivaa viikon jatkoa! ♥

      Poista
  9. Nyt niitä jälkiä tunnustelemaan jälkikirjan kanssa 😉 Mutta ihania kuvia. Kyllä sen huomaa, että kevät tekee tuloaan. Ja ihanat nuo kukkajulisteet. Olen haaveillut tuollaisista jo pitkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tosiaan, mullahan olis toi jälkikirjakin... =D Mutta kyllä mä ne ketun jäljiksi tunnistan muutenkin, kun kettu tässä kulkee niin paljon. Tai jos ei ole kettu, on sitten ihan vaan toi oma koira. =D

      Nuo julisteet on kyllä niin ihanat minustakin. Etenkin just toi, mikä tuossa seinällä on. Sattui kyllä niin kivasti nyt eteen itelle nuo!

      Poista
  10. Ihania kuvia!!
    Me oltiin viikko lomalla ja näin siellä ollessa jotain kuvia Suomesta. Kaikissa järjestään upeat kelit ja kirkas paiste. Ihan siltä ei tuntunut kun palasi tähän lumimyräkkään.... mutta toivottavasti vanhat sanonnat pitävät paikkansa ja tästä se kevään tulo lähtee.

    Iloa koko viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, täällä oli aurinkoista ja ihanaa. Ja sitten tuli kauhea lumipyry ja kaikki sulanut lumi palautui korkojen kera takaisin maahan... =D Mutta kyllä tämä taas taitaa iloksi muuttua, päivät on aurinkoisia ja lumi hupenee kovaa kyytiä. Kevättä kohti!!!

      Kivaa loppuviikkoa!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥