tiistai 7. elokuuta 2018

"tämä vai tuo"-haaste

Sain jo ajat sitten Marketalta tämän haasteen, en vaan ole muistanut siihen vastailla. Nyt tuossa mietin, että pitäisi alkaa varmaan koulujuttuja katselemaan ja niitä tehtäviä tekemään, mitä olin ajatellut kepeästi kesän aikana vääntäväni useita... mutta miten just silloin tulikin mieleen tämä haaste, ja siihenhän on siis ihan pakko vastata just nyt!! Kiitos siis Marketalle haasteesta ja tässäpä olisi sitten minun vastaukset, olkaapa hyvä.

Suihku aamulla vai illalla?
Milloin mitenkin... jos aamulla on aikainen meno, niin sitten mieluummin illalla. Mä en voi mennä märällä tukalla nukkumaan (tulee ihan taatusti niska/päänsärky!), joten jos käyn illalla suihkussa niin sitten on tukka kyllä kuivatettava. 

Kaupungin vai luonnonläheisyys?
Luonnon. Asutaan paikassa, josta on noin 10km kaupunkiin ja se on toisaalta ihan hyvä matka, jos asioilla täytyy käydä. Mutta asua en tahtoisi kaupungissa, kyllä maalla on mukavampaa.

Kirkkaat vai neutraalit värit?
Neutraalit varmaankin. Tykkään vaaleasta, valkoisesta, harmaasta, beigestä... ja etenkin vaaleansinisestä. Ja mustasta. Kun kotona katselen ympärilleni, niin neutraalia ja vaaleaa meillä on. Vaatteet on useimmiten mustia, kirkkaan värisiä ei koskaan. Mutta on mulla sitten yksi kangaskassi, joka on oranssin ja keltaisen kirjava, ja se on ihana piristysruiske. Se on tällä hetkellä mun käsilaukkuna.

Outo vai typerä?
No jos valita täytyy niin outo. En oikein jaksa typeryyttä, mutta en kyllä välitä outoudestakaan. Mieluummin ihan vaan tavallinen.

Kevät vai syksy?
Syksy. Oon lapsesta asti tykännyt siitä eniten kaikista vuodenajoista. Uusi alku, uudet koulukirjat/vaatteet/penaali/kynät ja kumit... you know. Ja se ihana, ihana syksyinen luonto. Jopa syksyinen vesisade on ihanaa, kunnon tuuli ja myrsky ja vaakasuora sade. Ja sumu, hiljaisuus... Ja ihana tuoksu.

Minttu vai kaneli?
Minttu. Kaneli kyllä käy pullaan, mutta en oikein muuten siitä piittaa. Tykkään mintun raikkaudesta. Kaneli on ennemminkin sellanen tunkkainen maku ja tuoksu.

Suunniteltu vai extempore?
Kyllä mä mieluummin suunnitellusti elän kuin extempore. Äkilliset muutokset on kauheita, tai jos pitää päättää jotain yhtäkkiä (tai vaikka vähemmänkin äkkiä...). Pitkän tähtäimen suunnitelmat on hyviä, samoin kaikenlaiset listat mitä siinä suunnitellessa tarvii. Suunnittelu on osa sitä koko juttua, melkein hauskempaa kuin toteutus.

Leffa kotona vai teatterissa?
Harvoin käyn leffassa teatterissa. Mutta en kyllä kovin paljon kotonakaan katsele mitään leffoja. Tässä kuussa pitäisi kyllä kuluttaa jonnekin yksi leffalippu, joka menee vanhaksi 1.9. Mitähän sieltä tulis...?

Expresso vai latte?
Ei kumpikaan, en juo kahvia ollenkaan.

Kysymysten esittäjän vai vastaajan rooli?
Mieluummin varmaan vastaaja.

Halit vai pusut?
Molemmat kelpaa. En ole tottunut lapsuudenkodissa ollenkaan kumpiinkaan, joten on erittäin kirkkaana mielessäni se kerta, kun isä halasi mua matkalta saapuessaan. Omia lapsia oli vaikea oppia hellimään myös, vaikka toisaalta vauvojen helliminen kyllä tulee ja tuli ihan luonnostaan. Mutta isompien lasten halailu ei ole luontevaa, vaikka haluaisin sen olevan. Lastenlapset haluaisin ihan hukuttaa haleihin ja pusuihin. Yläasteella vaihdoin (taas kerran) koulua ja olin hyvin hämmentynyt, kun ystävät halasivat toisiaan nähdessään. Sellanen ystävien kesken halailu on nykyelämässä jotenkin tosi lohdullista ja lämmittävää. Kaipaisin elämääni paljon enemmän haleja ja pusuja, musta tuntuu, että mulla on krooninen puutos niistä.

Tulinen vai mieto ruoka?
Ehdottomasti mieto. En ollenkaan pysty syömään tulisia juttuja. Monen mielestä ruoka ei oo tulista vielä nähnykään, kun se on mulle jo liikaa. Harmillista, miten esimerkiksi vegaaninen ruoka pitää jostain syystä maustaa ihan kauhean tulisesti. 

Nahka vai pitsi?
Pitsi. Kaunista ja söpöä, vaikka sitä ei meiltä taidakaan löytyä mistään.

Ylipukeutunut vai alipukeutunut?
Ali. En kerta kaikkiaan osaa pukeutua!!

Kokemus vai mukavuus?
Hmmm... en osaa sanoa. En oikein tiedä missä asiassa tätä miettisin?

TV- sarjat vai elokuvat?
Sarjat ehkä sitten. Lemppareita on Amazing race, Downton Abbey ja The Crown. Just nyt ei muita tuu ees mieleen... Olen aika vastikään löytänyt Netflixin ja sieltä katselin esimerkiksi ton Crownin nopeassa tahdissa. Pitäis etsiä joku toinen kiva sarja nyt syksyn iloksi...

Rock- vai country -musiikki?
Rock.

Punaviini vai valkoviini?
Punainen, vaikka siitä tuleekin ihan liian helposti hirveä känni ja vielä hirveämpi jysäri......

Yksin vai yhdessä työskentely?
Yksin. Olen aina mieluummin tehnyt työtä yksin, jo kouluaikojen ryhmätyöt aikanaan otti päähän. Hyvä työporukka on kyllä kiva asia, jos sellainen on, mutta silti tekisin sen oman työni omalla tavallani yksin. 

Uiminen vai rannalla makoilu?
Uiminen. En ole koskaan piitannut rannalla makoilusta muuta kuin ehkä kirjan kanssa hetken aikaa sillä välin, kun lapset ui (ja ite en kärsi).

Pikaruoka vai kunnon ravintola?
No empäs muista, milloin olisin käynyt syömässä kunnon ravintolassa. Pikaruoka siis.

Peunasalaatti vai pastasalaatti?
Peruna.

Parilliset vai eriparisukat?
Parilliset. En kestä eripareja. En ymmärrä nuorison tyyliä pitää eriparisukkia! (Siitä varmaankin tietää olevansa todellinen kalkkis...)

Tanssiminen vai laulaminen?
Molemmat. En voi vastustaa, jos tulee hyvä biisi, on melkeinpä pakko laulaa mukana.  En kuitenkaan mitenkään välitä laulaa muiden kuullen, lukuun ottamatta kuorolaulua. Tykkäisin älyttömästi edelleenkin olla kuorossa. Ja sitten on niitä biisejä, joiden rytmi pistää väkisinkin tanssimaan. Kun tulee se kenenlie biisi Tornado, niin minä tanssin jopa autolla ajaessani... (silloin on tankissa kengurubensaa... katson toki, että takana ei tule ketään!) Usein hetkuttelen kotona yksinäni, jos kuuluu hyvä biisi.

★ ★ ★

Sellasia vastauksia. Napatkaapas haaste mukaan ja kutsukaa mut lukemaan, kiva olisi kuulla muidenkin mietteitä samoista asioista. Marketan kanssa ainakin oltiin monessa kohtaa täysin erilaisia!  

Heli

PS. Olipas outoa tehdä postaus ilman kuvia!!

4 kommenttia :

 1. Tämä oli kiva lukea ja monessa kohdessa vastaisin ihan samoin! :) Mm. just nuo Downton Abbeyt ja Crownit oli munkin lemppareita. Kauhea kriisi iski, kun sain katsottua ne loppuun. Nyttemmin siirryinkin Netflixistä HBO:lle, kun löysin sieltä uusia vähän erilaisia sarjoja (Handmaids Tale ja Westworld).

  Kivaa viikkoa sinne ja tsemppiä kouluhommiin virittäytymiseen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo enkkusarjat on jotenkin vaan niin ihania! Mä en ees jaksa ajatella, että siirtyisin jonnekin muualle Netflixistä, oon just vasta oppinut sen käytön! =D Ehkä sieltä jotain katsottavaa löytyy, kun oikein selailee.

   Kivaa viikkoa sinnekin! ♥

   Poista
 2. Onpa hauska haaste ja kysymykset, ihan paras toi outo vai typerä :D Tunnistin sinut vastauksista kyllä ♥

  Ja hei, täällä myös uusi Netflix -käyttäjä ja koukussa sarjaan Call the midwife! Kurkkaa, ehkä osuu ja uppoaa sinuunkin?

  Aurinkoista elokuuta ja ihanaa arkea sulle! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, nappappa mukaan ja vastaa sinäkin noihin! =)

   Kiitos sarjavinkistä, täytyykin kurkata!!

   Ihanaa elokuuta sullekin! ♥

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥