torstai 2. elokuuta 2018

uusi kalenteri ♥


Yksi syksyn ihanuuksista on aina uuden kalenterin hankinta. Mä oikeesti odotan sitä jo kesällä, kun vanha kalenteri alkaa lähestyä loppuaan. Kun kauppoihin saapuu uudet kalenterit, alan niitä katsella sillä silmällä ja vähän jo hiplailla ja miettiä, millaisen tänä vuonna hankkisin.

Pari vuotta sitten etsin taas uutta kalenteria. Tarttin sellaista, jossa olis tarpeeksi kellonaikoja siellä sivuilla, jotta saisin sinne työajat kirjattua selkeästi; vedin siis viivan alkamisajasta päättymisaikaan. Tällä tavalla sain yhdellä silmäyksellä nähtyä viikon työvuorot ja niiden sijoittumisen (aamuvuoro, välivuoro, iltavuoro, arki, viikonloppu...).


Löytämäni kalenteri oli neliön mallinen Ajaston kalenteri, jossa on kellonajat 06-23. Riittävästi siis työvuoroja ajatellen. Muutenkin kalenteri oli kätevän kokoinen käsilaukkuun (15x15cm) ja tuonne kierreselkämykseen sai hienosti myös kynän ujutettua niin, että sekin on sitten aina mukana.

Sen kalenterin loputtua marssin suoraan ostamaan uuden samanlaisen seuraavaksi vuodeksi. Toki vähän hiplailin muitakin matkan varrella... mutta mitäpä sitä hyvää muuksi vaihtamaan?!


Mä rakastan kalenterien lisäksi noita Anna-Mari Westin kortteja. Ostelen niitä aina silloin tällöin, kun kohdalle sattuu joku sopiva teksti. Vuosi sitten, uuden kalenterin ostamisen aikoihin, keksin yhtäkkiä, että kortithan on just sopivan kokoisia kalenterin kansiin. Niinpä kiinnitin sekä etu- että takakanteen mua erityisen paljon puhuttelevat kortit. Ajattelin, että ne on mun tsemppikuvat ja -tekstit, joita uudelleen ja uudelleen katselemalla ja lukemalla saan elämälleni uutta suuntaa. 

Ja oikeasti: avain tulevaisuuteen OLI mun käsissä. Tuon kalenterin aikana aloitin opiskelun, menin kohti unelmia ja viimein irtisanouduin työstä, jossa en viihtynyt. Kiitos tsempistä korteille siis!!


Äskettäin hankin taas uuden samanlaisen kalenterin. Tämän vuoden kalenterin kansien väri on ihana vaaleanpunainen, ja sitten aloinkin mietiskellä siihen sopivia kortteja. Etukanteen löytyi tuo ihana ruusuinen kortti. Paitsi että se on kuvaltaan ja väriltään aivan ihana ja just väreihin sopiva, sen teksti on myös puhutteleva jälleen kerran. Sopivasti järkeä, sopivasti sydäntä, siinähän sitä onkin. Oikeesti, juurikin näin.


Takakanteen löytyi myös ihana kortti - eipä nuo Westin kortit  nyt muuta olekaan kuin ihania, mutta tämä sopi nyt tähän hetkeen ja kalenteriin erityisesti. Edessä on toinen opiskeluvuosi ja kenties kuoppia matkan varrella... mutta uskon, että kaikki eteen tuleva on todella sen arvoista.


Niin hempeää ja suloista... ja kuitenkin niin osuvia ja tärkeitä sanoja.


Uuden kalenterin "virallinen aloituspäivä" on tänään. Mä yleensä teen kalentereiden kanssa aina pientä raakkausta, eli siis poistan sieltä turhia sivuja pois... Niin nytkin olen poistanut, että saan kalenteristani pikkuisen ohuemman. Enkä kyllä tarvii siellä nimipäiväluetteloa taikka kaikkia liputuspäiviä listattuina. Lisäksi revin pois turhia sivuja sillä lailla, että nyt vanha kalenteri loppuu tasan siihen kun uusi alkaa. 


Kiitos siis vanhalle kalenterilleni ja tervetuloa käyttöön uusi! ♥ 

Mä muuten joka syksy mietin tätä kalenterijuttua siltä kantilta, että aloitanko sen kouluvuoden rytmin mukaisesti, vai hankkisinko sittenkin uuden vuoden vaihteessa... Nyt olen mennyt useita vuosia tällä koulurytmillä. Mutta täytyy sanoa, että joka ikinen vuosi mietin silloin joulu-tammikuun vaihteessakin, että pitäiskö kuitenkin hommata uusi kalenteri ja jatkossa pitää sitä sillein tammikuun alusta joulukuun loppuun... Olen sellanen "uusien alkujen" rakastaja, ja mun mielestä sekä syksy että tammikuu on molemmat uusia alkuja. En oo osannut lopullisesti vielä päättää tätä kalenteriasiaa, mutta nyt mennään näin.

Onko siellä muita kalenterin tuunaajia? Käytättekö te yleensäkin kalentereita? Ja hankitteko kalenterit syksyllä vai vuoden vaihteessa??

Heli

8 kommenttia :

 1. Voi miten suloinen kalenteri♥ Minulla ei enää kouluvuosien jälkeen ole kalenteria ollut:) Mukavaa alkanutta elokuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään kyllä itsekin, että on aika söötti. ♥

   Mulla oli aikanaan teinari-kalenteri ja muistelen, että senkin jälkeen pitkään oli kalentereita. Yhteen aikaan mulla oli monena vuotena peräkkäin Karvinen-kalenteri, joka oli aina lopuksi sellanen ylipaksu, kun sinne väliin liimasin ja niittasin kaiken maailman lippua ja lappua muistoksi. Kirjoitin sitä tosi paljon ja joskus aina mietin, miksi ihmeessä en ole säästellyt kalentereitani... No, sitten oli kyllä hyvin pitkä aika, etten kalenteria käyttänyt. Nyt on kuitenkin ollut taas monta vuotta kalenteri, pääasiassa siksi, että saan sinne työajat ja nyttemmin koulujuttuja merkattua. Kalenteria on niin ihana kirjoitella ja tuunailla!!

   Mukavaa elokuuta sullekin! Täällä just pitkästä aikaa vähän sataa ja jossain kaukaisuudessa kumisee ukkonenkin. Oikeastaan ihan odottelen jo syksyä, sateita ja uusia kuvioita!!

   Poista
 2. Ihana idea :) Ja sattuipa ihanasti, minun kirjoittamia tekstejä olet valinnut (ei sisu-teksti) - se ilahduttaa, että saan jakaa sanoja teidän ihanuuksien kanssa :) <3

  Minulla kalenterien käyttö on lähinnä töissä tarpeen - työn ulkopuolella käytän aika vähän, vaikka haluaisin kyllä käyttää (kalentereista kun tykkään :)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin, että olisiko sinun tekstejä! Nuo on niin ihania!! Ihan parhaat tekstit ja suloisimmat kuvat kyllä, en tiedä ihanampia kortteja, jotka on myös muodoltaan ihania! ♥ Kiitos siis sinulle, todellakin nuo tekstit on voimaannuttavia ja kannustavia. Rakastan yli kaiken tuota Avain-kuvaa ja tekstiä, se oli mulle niin kovin tärkeä vuosi sitten ja kannusti mua monet kerrat. ♥

   Kalenterit on ihania! Tavallaan harmittaa, että enää en niin paljon käytä kalenteria kuin joskus nuorena, kun se toimi lähes päiväkirjana ja kaikkien muistojen säilöjänä lippuineen ja lappuineen. Nykyään siellä tosiaan lukee lähinnä jos on jotain aikatauluja tai muuta muistettavana, ihan muutamalla sanalla vaan.

   Poista
 3. kalenteri se olla pitää!
  Minulle käy usein niin, että hankin uuden kalenterin sekä kouluvuoden alkaessa, että "oikeassa" vuodenvaihteessa.
  Tänä syksynä mennään omatekoisella versiolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kalenteri on kiva juttu! Mä oon joskus tehnyt seinäkalentereita itse, mutta en muunlaisia. En jaksa esim bujoilla, vaikka ne söpöjä muilla onkin. Kävin kurkkaa sun kalenterisuunnitelmia ja hyvältä vaikuttaa. Ruokien suunnittelu olis viisasta itselläkin, tosin kohta meitä ei ole kuin kaksi syöjää talossa niin tuskin tulee kokkailtua enää sitäkään vähää mitä nyt...

   Poista
 4. Ehdottomasti on oltava kalenteri. Ja siis "manuaalinen", selailtava versio, ei mitään kännykkäsovellusta tai sähköpostin liitettä!
  Itse aloitan kalenterin aina vuoden alusta ja olen niin tylsä, että käytän liiton postittamaa ilmaista. Monena vuonna pohdin jonkun kivan ostamista, mutta fakta on, että haluaisin noin A5 kokoisen, ja se on auttamatta liian iso kulkemaan joka paikkaan mukana. Sitten pitäisi päivittää käsilaukku ja... ja.. ja... =D

  Nuo on tosi ihanat!! Noi kortit on suloisia, ja tuo on tosi kiva idea tehdä omannäköiset kannet.
  Kyllä, itsekin revin joutilaita sivuja pois, vaikka onkin tosiaan vaan se ilmaisversio.

  Ehkäpä taas vuoden lopulla alan pohtia pitäisikö kuitenkin ostaa joku omannäköinen kalenteri, vaikka joulupakettiin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu minä en halua enkä kyllä edes osaa käyttää niitä kännykän kalentereita tai mitään muitakaan sähköisiä. Tollanen paperinen sen olla pitää!

   Mulla on ollut myös käytössä koulusta saatuja kalentereita, ne on olleet aika hyviä ja hyvän kokoisia. Ne liitosta yms. saatavat kalenterit ei oo mun mieleen, ne on liian pieniä. Oon tykännyt kovasti nyt tästä mallista, mikä mulla on tosiaan jo kolmatta kertaa peräkkäin. Oikein näppärän kokoinenkin kaiken muun hyvän lisäksi ja kivasti just sopii noi kortit siihen kansiin. Minusta on kiva tehdä vaikka edes tuollanen pieni tuunaus, saa ihan oman mieluisen näköisen siitä!

   Kokeile ihmeessä, kalentereita on niin monia aivan ihania aina tarjolla! Mielestäni tuolla Westilläkin on ihan oma kalenteri olemassa, ainakin on joskus ollut, mutta oliskohan se just sellanen alkuvuodesta alkava.

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥