maanantai 24. joulukuuta 2012

jouluaattoaamun rustailuja


Jiihaa, se on jouluaatto! Kuusi on koristeltu - meillä on ison kaatuneen kuusen runsaskäpyinen, vahvaneulaksinen, hiukan harvahko latva... jonne on viritelty tänä vuonna valoiksi Happy Lightsit ja koristeeksi aika vähän mitään muuta. Ja pakettejakin on kuusen alle siunaantunut. Tuolla nurkassa kuusen takana on muuten yksi sinne vierähtänyt omena, jota irti viipottavat pupuset käyvät järsimässä... hassua, kun välillä vaan kuuluu sellanen nakerrus tuolta nurkasta. =)

Mutta mun on nyt ihan pakko laittaa teille tällainen kätevän emännän leivontajuttu tänne aaton kunniaksi. =) 
 
Tämä tarina tosin tapahtui eilen... Paistoin vierasta varten kinkkupasteijoita. Ihan siis raakapakaste-sellaisia. Keittiöstä alkoi leijailla palaneen käry, vaikka systeemit näytti ihan vaaleilta. No, käänsin ympäri ja kas vain:


Olen tehnyt päätelmän, että tuo uuni vihaa mua. Tämä ei ole eka kerta, eikä toinenkaan, kun näin käy. Siis miten tumpelo kokki voi olla, kun polttaa pilalle jopa pakastepasteijat???

Oli pientä angstia ilmassa, ja varmaan siksi tämä tonttu pakeni kuusen latvaan:


Miksiköhän tuota tonttua silti hymyilyttää???
Miksi tämä emäntä ei ole kätevä?

Mutta sit lapset sanoi, että saako maistaa. Ja oli kuulemma hyvää, kun jätti vaan pohjan syömättä. Joten sitten tein pikku operaation: leikkasin pohjat pois. Ja ei kun pasteijat lautaselle vaan.

No, en mä niita vieraille syöttänyt. Mutta jääkaapista ne kyllä katosi alta aikayksikön. Vieraalle paistoin sitten lihapasteijoita, nostin uunin keskitasolle ja madalsin lämpöä. Niistä tuli ihan syötäviä. Tein myös sellasia laukkutorttuja, voi voi, olisittepa nähneet miltä ne näytti... (olen edelleen sitä mieltä, että tuo uuni vihaa mua... kaikki räjähti auki vaikka olivat niin nättejä uuniin mennessään). Lisäksi paistoin eilen raakapakasteena ostetut laatikot ja voi että, ne kyllä paistui ihan hyvin, mutta en olis arvannut, että piripintaisesta perunalaatikosta tulee paistamisen jälkeen kahden sentin laatikko. Että saas nähdä miten meillä ruoka riittää...

Oli miten oli, tämä kätevä emäntä keitti äsken toooosi ihanan riisipuuron (vain kerran kaavin sen hellalta ;D) ja alkaa nyt sitten puuron syöntiin ja joulun viettoon.

OIKEIN IHANAA JOULUA KAIKILLE LUKIJOILLENI!

terkuin Heli

12 kommenttia :

 1. Ihanaa joulua sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 2. Voi, tää sun postailu on tosi symppis, vaikka kaikki ei mee odotetun mukaisesti on joulumieltä mukana =)

  Toisinaan nää kodinkoneet aiheuttaa päänvaivaa, mutta kätevä emäntä todellakin keksii keinot.

  Meillä mukula tekaisi eilennä taasen niin maistuvaisia jauhelihapasteijoita, nams vievät kielen menessään.

  Ja uuniriisipuurolla on täällä tänään herkuteltu. Mä jätän ton kattilaversion ihan suosiolla tekemättä, sillä mullakin mukamas niin laadukas ja juurikin tuohon tarkoitukseen kehitelty kattila, mutta aina mä onnistuin saamaan maidot hellalle, joten tuo uunipuolen käyttö on tässä juur mulle passeli. Sainpa vielä ekalla lusikallisella suuhuni mantelin, joten tosi onnekas lienen tulevana vuonna ;)

  Ihan suuren suuri jättihalaus sulle ystäväiseni kera jouluntoivotusten!!!

  Jk. Sun saama lampaantalja on kyllä ihan top-juttu!!!

  VastaaPoista
 3. Ihana kätevä emäntä :) Rauhallista Joulua Heli ♥

  VastaaPoista
 4. Hyvää joulua kätevälle emännälle ja muille perheenjäsenille :) mie tein ite piparitaikinan ja sitten melkein käräytin molemmat pellilliset...

  VastaaPoista
 5. Kiitos teille kaikille toivotuksista ja ihanaa joulua teillekin! Ja tämäkin kätevä emäntä muuten poltti yhden pellillisen pipareita, että silleesti. Kylläpä leijui kotona "ihana piparien tuoksu" etenkin kun se oli se viimeinen pelti mikä kärähti... No heitettiin ne sit tonne hankeen vaan. =)

  VastaaPoista
 6. Ihania joulun pyhiä sinulle ja perheellesi Heli!

  Yrittänyttä ei laiteta! Mielestäni on tärkeää ja sydäntä lämmittävintä, että kuitenkin yrität ja vielä kerran yrität, yhä uudelleen taistella uunisi kanssa. Kyllä sä vielä onnistut, olen siitä ihan varma!

  VastaaPoista
 7. Helena: ruoat sillä onnistuukin, mutta noiden pakastepullien ja muiden kanssa en tajua miksi en koskaan onnistu. Samoin ne tortut... miten ne VOI sillein aina räjähtää?? No, ei tuu musta Top Chefiä, ainakaan meidän uunilla. Tuskin tulis millään muullakaan uunilla. =) Hyvää joulua sullekin!

  VastaaPoista
 8. Mukavaa ja rauhaisaa joulunaikaa teille! :)

  VastaaPoista
 9. : ). Nauratti sun kokkailut, itse olen ihan samanlainen... Ihanaa tapaninpäivää!

  VastaaPoista
 10. Virpi: niin, aina ei voi onnistua, ei ees joka kerta. =) Ja mun kohdalla harvemmin muutenkaan... =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥