perjantai 18. tammikuuta 2013

aurinkopäivä, aurinkofiilis


Aamupalalla hapankorppua, teetä ja lanttua, nam!

Ai että miten ihana fiilis oli herätä aamulla puhtaaseen huusholliin! Paljon kivempi lähteä viikonlopuksi töihinkin, kun on saanut tän urakan päätökseen. Kirppiskamaa on edelleen tuossa kasallaan, mutta olkoon. Jos en saa niitä viikonlopun aikana kaupaksi, kiikutan ne ensi viikolla sitten eteenpäin. Osan varmaan sujautan takas omaan kaappiin.

Älkää saako muuten nyt väärää käsitystä. Kyllä meillä muutkin siivoaa tarpeen mukaan/pyydettäessä/käskettäessä, mutta nää isot projektit (kaapit tyhjäks) on ihan mun juttu. Mä todella tykkään penkoa ja kaivaa kaappeja ja karsia tavaraa, enkä ees halua, että muut sitä tekee. Mutta kyllä täällä välillä lapset imuroi, tai mies. Nyt oli kuitenkin sellanen isompi tää projekti, kun tosiaan halusin noita kaappeja koluta ja muutenkin siivota tosi perusteellisesti (mitä ei siis se lasten suorittama pikaimurointi välttämättä ole...). Ja jostain syystä mulla on aina tapana tehdä hommat niin, että aloitan kaapeista... Jotenkin se vaan on minusta loogisempaa niin: ensin kaapit tyhjäksi ja sitten muut paikat siistiksi. Ja aina silloin, kun teen noita kaappien räjäytyksiä, se räjähdys on hirmuinen sitten myös siellä kaappien ulkopuolella... plus että nyt oli kyllä toi imurointivälikin "pikkasen" venähtäny.

Lapsilla on kyllä siivousvelvoite omien huoneiden kohdalla. Mä koitan kovasti olla puuttumatta niiden huoneiden kaaokseen... koska ne on niiden huoneet ja niiden pitää pitää niistä ite huoli. Tai sitten elää siellä sotkussaan.. Joskus vaan tarvii vähän potkia persuksille, että siellä alkaa tapahtumaan. Koska välillä se siivousväli vaan kasvaa vähän turhan pitkäksi. Meillä on nyt oltu myös aika flunssaisia ja huomaan, että tykkään siivota silloin tosi hyvin, että saa ne pöpöt myös pois. Nyt oli niitä nenäliinojakin lasten huoneissa aika paljon siellä täällä pyörimässä...

No, eilen sitten lopulta melkein yötä myöten koluttiin viimeisiä juttuja siistiksi. Lasten kohdalla siivouskin on kuitenkin vähän sellasta, että siihen tarvii mennä apuun, kun muuten unohdutaan leikkimään ja lukemaan jne jne, pienin etenkin. Tai sitten muuten vaan laiskotellaan ja lorvaillaan.. eli tarvii vähän antaa siihen hommaan vauhtia. Ja edelleen mulla itelläkin on toi ulkoeteinen vaiheessa, koska siinä on tavaraa oottamassa eteenpäin lähtöä.

* * *

No, asiasta toiseen. Täällä oli tänä aamuna ihan kauhupakkanen: toinen mittari näytti -26 ja toinen -30!!! En oikein tajua tuota eroa mittareiden välillä... ovat eri puolilla taloa mutta ei nyt niin kaukana toisistaan kuitenkaan. Minä sit en tietenkään ajatellukaan, että lapset koulussa menis tollasella ilmalla luistelemaan... ja niin jätettiin luikkarit kotiin. Ja sitten koululla kaikilla muilla oli ne, ja pakkastakin niillä oli ollut "vain" jotain -20. What??

Nyt alan värkkäilemään koirille sapuskaa pakkaseen, sekä varmaan jotain ruokaa tänne ihmisillekin valmiiksi, kun ite tosiaan menen töihin illaksi ja koko viikonlopuksi muutenkin. Ja pyyksäkonekin tuolla just parahiksi piippaa, että ohjelma loppui... 

Aurinkoista ja mukavaa viikonloppua kaikille!

terkuin Heli

11 kommenttia :

 1. Samoin sinne aurinkoa viikonloppuun. Ja yritähän jaksella siellä töissä. Meidän perheen siivoamisista on parasta olla hiljaa. Vatsataudissa oltiin pari päivää, joten koti on kyllä lievästi sanoen näky - taas kerran;)

  VastaaPoista
 2. Täällä sama lanttu-aamupala : ). Muutenkin samanmoiset projektit. Ihanaa päivää!

  VastaaPoista
 3. Oon kade... kun sais ees jotain tehtyä. Mieskin sanoi tuossa yks päivä, että oli nähny unta, että olin siivonnu saunan....
  No, oon sentään tehny ruuan joka päivä ja välillä käyttäny pyykkikonetta.

  VastaaPoista
 4. Täällä myös ollut auriknkofiilikset kaikin puolin. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 5. Meillakin on kylma ; ) Kaikki paikalliset paleltuu ja asteita on yolla jokunen pakkasen puolella ja paivalla samanverran plussalla..Ihania aurinkoisia paivia,jos sumu vaan vaistyy. Itse en niista tosin paase nauttimaan, kun kavin pienessa leikkauksessa ja vatsa on nyt tikkeja tays ja mustelmilla. Pysykaa lampimina!

  VastaaPoista
 6. kivaa viikonloppua sinnekkin!
  mullakin eessä kaappien siivousta, TAAS. mut ennen kevättä jos sais kaikki käytyy läpi niin sitten vois kirppistellä urakalla.

  VastaaPoista
 7. Tykkään kanssa kaappien siivouksesta ja varsinkin jos niistä saa vaikka pari jätesäkillistä roinaa roskiin tai keräykseen,tulee jotenkin ihanan puhdas olo. Meilläkin on pesukone, joka piippaa,samoin mikro, se on ärsyttävää. Mitä hitsiä varten??? Onko todella ihmisiä, jotka eivät muutoin tiedä, että nyt on valmista? Saakokaan kodinkoneita enää ilman sitä kimeää piippausta?
  Työniloa, ja hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Lanttu on pop ;) Täälläkin olis tarvetta perusteelliselle siivoukselle; jospa se tänä viikonloppuna vähän etenisi. Huutikseen pitäis laitella juniorille pieneksi menneitä vaatteita. Lähestyvä talvilomareissu pakottaa käymään läpi kaapit kesävaatemielessä, jospa ne siinä samalla tyhjenisivät turhista.

  VastaaPoista
 9. Lady: ihan ymmärrettävää, ettei kipeenä paljon jaksa ympärilleen katella. Vatsatauti on kyllä niin lamauttava, mulla on ollu se viimeks vuosia vuosia sitten ja muistan edelleen miten ällistyttävän hirveetä se oli.

  Virpi: osin sun lanttu-jutun innoittamana ostinkin tänään lanttua, kun tuli mieleen kaupassa. Mä kyllä käytän lanttua ja naurista aina silloin tällöin muutenkin, ja just noin että raakana palasina. Ja sun siivousjututkin on toiminu mun innoittajana viime aikoina!!

  Sanna: kuule hei, sä tarttet nyt lepoa etkä mitään siivousruljansseja!!! Ehdit kyllä vielä siivota ihan varmasti myöhemminkin.

  Sarppu: auringolla on ihmeelliset vaikutukset!

  Suvi: onko siellä siis nyt talvi? Voi, pysyis täälläkin pakkanen tollasena inhimillisenä... nää -30-kelit on jotain ihan kauheeta!!

  Tiina: siivousintoa sinne!

  Maati: joo, mitä enemmän saa roinaa kantaa ulos talosta, sitä parempi fiilis!! Ja todellakin ihanan puhdistavaa. Voihan piipittävät koneet... mua aina oikein ärsyttää se pesukoneen piipitys. Mutta toisaalta se kyllä sitten aina myös havahduttaa, että aha, nyt se pesuohjelma loppui. Niin että on kai meitä, jotka sen piipityksen tarvii.. niin ärsyttävää kuin se onkin. Mikrossa sinänsä en kyllä sitä tajua kun yleensä sen vieressä kuitenkin seisoo ja oottelee...

  Aaken äiti: joo, tollanen joku juttu kun on minkä takia pitää tarttua toimeen niin sillon se sujuu hyvin. Ei muuta kun kaappeja kaivelemaan!

  VastaaPoista
 10. Ooo sua onnnellista kun on siivoukset tehtynä! Meillä se on iiihan toivotonta, nyt kun on nuo kisu-ipanatkin (joita pitää tuijotella illat pitkät). Ei ehdi nyt muute, ei.. :)
  -Helena ja Blackie-

  VastaaPoista
 11. ABW: no en kyllä yhtään ihmettele, ettei muuta ehdi kun tuijotella noita suloisuuksia mitä teillä on!! <3 Meillä on ollu neljä kertaa koiranpentuja ja kyllä nekin oli vaan ihan mahtavan ihania tuijoteltavia. Kävin kattelee teidän sivuja, voi että tykkäisin tollasesta kissasta, oon joskus ajatellukin, että hommaisin sit kun näistä nykyisistä eläimistä aika jättää. Ihanat tilat teillä siellä ja kissat kuulostaa tosi ihanilta tapauksilta ja persoonilta myös. <3 Onnea pikkuisista ja ihania hetkiä niiden kanssa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥