torstai 17. tammikuuta 2013

siivouspäivä


Väliaika. Kahvia ja pullaa. Eli tässä tapauksessa teetä ja piparia. On muuten päivä eka teekuppi - oon lämmittäny teeveden jo varmaan viis kertaa, mutta aina sit unohtunu taas tekemään jotain muuta. 

Oon siivonnu täällä ihan hurjana. Olen esimerkiks imuroinut taloa jo pari tuntia. Siis oikeesti. Mulle on vaikkapa lasten aivan turha tulla sanomaan viiden minuutin imuroinnin jälkeen, että valmista on - ei tasan ole. Kun joka nurkan ihan oikeesti nuohoaa, siihen menee aikaa. Tähän mennessä imuroituna on VASTA yläkerran puolikas sekä alakerrasta suurin osa (sentään). No ehkä mä jynssäsin sen yläkerran vessankin ton parin tunnin sisällä... mutta kuitenkin.

Mä oon täällä tänään niin moneen kertaan huokaillu OMG, etten ees osaa laskea enää. Pölypallot voi todellakin olla ihan us-ko-mat-to-man kokoisia. Telkkarin taus voi myös olla jotain aivan karseeta. Kissankopan ympäristöstä ois saanu varmaan villasukkalangat kehrättyä. Ja entä se yläkerran vessa.... Siis OMG.

Lasten huoneet aiheutti myös aika isoja huokauksia. Mä oon koittanu olla iisisti niiden suhteen, mutta siis... OMG. Mä pakotan ne tänään siivoomaan... siellä saa muuten kohta pölykeuhkon. Lakanat kiskaisin sängyistä jo pois, ja vaadin, että kaikki räkäliinat ja roskat on nyt siivottava lattioilta niin, että imuroimaan pääsee. Ja siis noi kuopuksen pehmot... ne vasta onkin yks OMG. Isoimmat on niin isoja, että kun ne on sängyssä, tyttö ei meinaa sekaan mahtua. Kiinnostais nähdä jollain mikroskoopilla niissä majaileva asujaimisto... tai sitten ei.

Oon tässä samalla siivouksen lomassa käyny vilkuilemassa myös facea. Laitoin sinne aamulla myyntiin taas tavaraa - saa nähdä miten nyt käy. Mä olen noiden astioiden myynnistä niin innoissani, että melkein tuntuu, että jos noi laittamani tavarat ei mene, kannan ne sitten vaikka koulun hyväksi menevälle kirppispaikalle lahjoituksena. Ne kankaat muuten meni välittömästi!! No, hinta oli taas todella alhainen (20€ koko kasa, joka muuten painoi 8kg...). Ne laitan postiin yhdelle tutulle - postikulut on varmaan kyllä aika isot, mutta no, hän tahtoi ne postin kautta ostaa. 

Jaaha, tauko on ohi.

Jatkan hommia, vielä on imuroitavana eteinen, ulkoeteinen ja sitten pitäis vihdoinkin pestä kunnolla myös kylppäri. Ennen imurointia on tietty monta muuta asiaa, kuten tavaroiden roudaaminen edestä pois - se vie itse asiassa enemmän aikaa kuin ite imurointi. Mulla on monta kasaa tuolla nyt sinne sun tänne lähtevää tavaraa edessä... Mies saa pestä täällä lattiat kun tulee kotiin (meillä aina mies pesee ne, kun se jaksaa paremmin jynssätä).

 Aurinkoista päivää kaikille!
Uskotteko, että kaadun illalla onnellisena puhtaaseen petiin??!!! 
=)

terkuin Heli

4 kommenttia :

 1. No, taatusti kaadut! Nimittäin onnellisena petiin, kun olet saanut kotosen siistiin kuntoon =)

  Aina se tuntuu yhtä hyvältä, kun nurkat on puhtaina ja paikat tip-top.

  Mä täällä tänään funtsailin noita kaappien tyhjentelyjä, mutta enpä ainakaan vielä aloitellut, ehkäpä huomenna...

  Leppoisaa iltaa puhtaaseen kotiin!

  VastaaPoista
 2. Jep jep, kohta koittaa se "kaatuminen" petiin, eka pitää vielä sinne lakanat laittaa. Myöhään meni siivouksen loppuun saaminen, välillä istuin kaverin kanssa herkkupöydässä ja sit vielä jatkoin. Ja edelleen pyykkikone pyörii... (kello on ihan just puoliyö!) Mutta ihanaa, niin ihanaa, kun on siistiä!!

  Tsemppiä sullekin, jos aloitat kaappiurakan!

  VastaaPoista
 3. Naaman kautta saa aika hyvin tavaraa myytyä, sillä sosiaalisessa mediassa kaikki pyörii ja juttu leviää sitä kautta helposti ja vaivattomasti, mikä taas omaa duunia helpottaa.

  Hyvä,kun tavarat tekee kauppaansa!

  JOka viikkkoinen lasten siivouspäivä ei varmaan olisi pahasta, kyllä he siihen pystyvät.

  VastaaPoista
 4. Vintti: joo, todella yllätyin facen nopeutta ja tehoa. Ja juu, lapsilla on viikottain velvoite siivota huoneet. Joskus se vaan vähän venähtää, etenkin jos ite olen töissä viikonloppuisin enkä vahtimassa, että täällä oikeesti tapahtuu.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥