perjantai 1. helmikuuta 2013

jotain ON tapahtunu

Hohhoijaa, takana työviikko ja edessä vapaa viikonloppu! Joka tosin on aika täynnä, kun huomenna on lasten koulupäivä ja vissiin sunnuntainakin aamulla kuskaamista... Noooh, en ajattele niitä vielä.

Otsikko kertoo siis tapahtumista täällä meillä kotona näiden muutaman viime vuoden aikana. Käyn edelleen läpi mun vuosikausien kuvasatoa koneelta, ja tässä eräänä päivänä törmäsin vuoden 2006 kuvissa meidän talon lookkiin ennen remonttia... siis voi apua. Tässä vähän kuvia näytille teillekin.


Yläkuvassa keittiö ennen... siis meillä oli toooosi paljon kaappitilaa. Lopulta mua alkoi ihan suunnattomasti ärsyttää ne kaikki rojut kaapeissa, tyhjensin kaappeja tosi paljon ja sit mua alkoi ärsyttää ne kaikki tyhjät kaapit... Lopulta aloin repiä niitä seiniltä (mies siis EI olis halunnut mitään keittiöremppoja just sillon, kun oli paljon muitakin juttuja kesken...). Ja meidän viikon mittaisen pikaremontin tulosta on sitten tämä alakuvan tilanne. Kuva on otettu noin suunnilleen samasta suunnasta, vähän eri suuntaan vaan. Melkoinen muutos, etten sanois.


No entäs sitten olkkari... Yläkuvat siis ennen remppaa (olisitteks arvanneet??). Varsinainen panelitaivas... =) Näitä kuvia kun katson, mua oikeesti ihan ahistaa toi puun määrä. Puusta tykkään, ei siinä mitään, mutta että KAIKKI on tuollasta puun väristä... auts. Alakuvissa sitten mun silmää paaaaaljon enemmän miellyttävää näkymää. Kattoparrut ei tule väriä vaihtamaan, ne on just hyvät tummina. Portaista edelleen on meillä tahtojen taistelu (jossa olen antanut periksi miehelle...) ja lattian haluan maalata (enkä aio siinä luovuttaa...). Sanomattakin kai selvää, että mies edelleen huokailee noiden maalaamattomien panelien perään...


Sitten yläkertaa:
Siis oikeesti, miten mä oon voinu elää tuolla ennen???  Ja arvatkaa mitä lapset sanoi, kun ne katteli noita vanhoja kuvia??? "Voi miten ihanan näköstä tuolla oli ennen!!!" Ne on kyllä täytyny jonkun vaihtaa sairaalassa, ne ei voi olla mun lapsia!!! Tai sit ne on näissä sisustusasioissa vaan tullu TÄYSIN isäänsä... No, alakuvissa sitten nykyisiä sävyjä yläkerrasta. Huoh, ja taas voi hengittää vapaasti. Joo paitsi toi kaide... kuuluu myös sarjaan "tahtojen taistelu, jonka mies on (valitettavasti) voittanut..." Ja oikeesti tossa verhojen takana on nyt se kanihäkki, että vähän vanhaa kuvaa nääkin nyt kyllä on.No vielä olis kylppäri:


Meillä oli siis siellä ennen tollanen ihqu "olemme laineilla"-tyyli... kalat ja kaikki. *huoh* No nyt on onneks jotain aivan muuta. Lattiaa joudun tosin kestämään edelleen tuollasena, mutta TOIVON että siihen saadaan tilalle harmaa laatoitus joskus. Joo, kyllä siihen saadaan, mä lupaan itelleni. Mieskin on vähän niin kuin sinne päin lupaillu...Myös ulkoeteinen on kokenut suuuuuuria muutoksia:Ex-romuvarastosta on tullut mitä ihanin, tilavin ja valoisin ulkoeteinen, jossa on tänä päivänä tosin kokolattiamatto, koska tuo puulattiahan ei olis kauaa hengissä ollut kun kura ja räntä sisään kantautuu... Kuitenkin tuon vanhan kauheeeeeeen ulko-oven kohdalla on nykyisin ruutulasinen väliovi ja uudet ulko-ovet on kohdassa, missä oli pelkkä iso aukko vain, eli ulkkari on nyt lämmin tila. Ikkunoiden paikkojakin on vähän muuteltu. Se täytyy vanhan puolustukseksi sanoa, että se toimi kyllä todella hyvin silloin, kun lapset oli vauvoja. Sain nimittäin pidettyä vaunut tuossa ulkkarissa säältä suojassa ja lähellä, ja kuitenkin lapset sai nukkua päikkärit tavallaan pihalla. En silti jää entistä lookkia kaipaamaan yhtään.

  


Että sellasta on täällä tapahtunu. Vielä olis ahkeroitava tosiaan sisätiloissakin sen verran, että avataan vaatimattomasti tää alakerran lattia maahan asti... ainakin tosta keittiön ja ruokailutilan kohdalta, pahimmassa tapauksessa myös olkkarista (siitä tulee kauheaa, ennustan...). Ja ruokailutilan pintaremppa on myös tekemättä seinien ja katon osalta, samoin keittiöajatukset on vielä vähän vaiheessa, tai aika paljonkin. No, niihin palataan sitten kesällä joskus...

Mitäs mieltä ootte ennen ja jälkeen kuvista? Jos täällä on miesväkeä lukemassa, niin voisitteko kertoa, miksi miehet tykkää aina vaan tosta puun värisestä panelista???? Meidän isäntä oikeesti edelleen jaksaa mainita miten "lämmin ja kotoisa" on toi olkkarikin noissa vanhoissa kuvissa... *huokaus* Mää en voi ymmärtää.

Mut nyt mä meen maate. Hyvää yötä kaikille!

terkuin Heli

27 kommenttia :

 1. Voi että, hyvin huomaa miten se omakin maku muuttuu matkan varrella!
  Meillä muuten oli ennen mäntyiset portaat, kunnesmä sitten sain läpi sen, että halusin vain askelmat ja kaiteen ruskeaksi ja muuten valkoista. Käsitelty on, valkoista maalia jatummat osat venelakalla tummiksi! Sopis hyvin nuo teidänkin portaat siihen tyyliin, jos tuo kokopuu alkaa kyllästyttääjasaat isännän ympäripuhuttua =)
  Ei nemiehet näitä ymmärrä:jos ei oo rikki, mitä sitä muuttamaan!

  VastaaPoista
 2. Hienosti sä olet saanut noita muutoksia ajettua. Ja suuria - ei uskoisi samoksi tiloiksi.
  Joo - se keltainen puu. Ja meidän Isäntä. Kyllä sä tiedät. Ja portaat. Ja koko helevatan yläkerran parketit. Puhumattakaan pienemmistä;) Multa vielä ihan oikeesti kaatu se valkoinen maalipurkki ainakin tuonne portaikkoon - ja jos oikein sopivasti sattuu se vahinko, niin se purkki kaatuu tuossa portaikon ylläpäässä - menee ne parketitkin samalla.
  Mutta respektit sinne. Työvoitto!
  Aurinkoa viikonloppuun ja voimia töihin!

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuo nykyinen värimaailma ja sisustus miellyttää meikäläistä enemmän. Teillä on oikein mukavan näköistä. Meilläkin oli nykyiseen asuntoon muuttaessamme aikamoinen määrä paneeleja ja mäntypintaa, mutta seinistä ne on nyt kokonaan veke ja mäntyiset rappusetkin on nyt maalattu valkeiksi. Ilme muuttui kerralla valoisammaksi. Meillä onneksi mies on samoilla linjoilla, vaikka häntä ne paneelit ja ylipäätään sisustuksen "pienet" epäkohdat vähemmän haittasivatkin. Tällä hetkellä suunnitelmissa on muutto uudehkoon omakotitaloon nykyisestä rivarista, mutta katsotaan nyt mitä siitä tulee.

  VastaaPoista
 4. Mä olen kyllä samaa mieltä sun kanssa, että puunvärinen paneli on kammottavaa. Kyllä siitä on lämmin ja kotoisa kaukana. Mutta jokainen tietysti tykkää eri asioista :O) Teidän vaalea uusi look on tosi ihana. Valoisa ja avara! Mahtavaa.
  Tsempit lattiarempan kanssa. Meillä avattiin kahden huoneen lattiat samaan aikaan yhtenä syksynä ja mä asuin kolmen ison vinttikoiran, tavaroiden ja 10kk tyttären kanssa yhdessä huoneessa ilman vettä ym.. ja ne tavaratkin oli vielä. Silloin ei hymyilyttänyt, mutta aika kultaa muistot.

  VastaaPoista
 5. Meillä taas on vähän niinkuin päinvastoin; mies vois laittaa muutakin kuin puuta, mie tykkään maalaamattomasta puusta yli kaiken. MUTTA se ei ole aina sisustuksellisesti paras ratkaisu, se näkyy todella hyvin noista sun kuvista. Niin valoisaksi tulee, kun seinät saa vaalean värin!
  Meillä on vintti paneloitu yltympäriinsä ja lattiassakin puukuvioinen muovimatto, mutta mie viihdyn siellä mainiosti. Keittiö sentään on "puuton" alue, siellä muovimatossakin on kivien kuvia. Siis kivilattiajäljitelmä tms.

  Kuisti on meillä vielä romuvarasto - kun ei oikein ole säilytystiloja - mutta mieki haaveilen, että saisin siitä edes kesäisinoleskeltavan paikan! Olis ihana juoda aamukahvit siellä ja katella auringonnousua...

  VastaaPoista
 6. Tadaa! :)
  Siis ennen ja jälkeen-kuvat on IHAN parhaita! Myös itelle. Just eilen ukon kanssa puhuttiin, että ei tavallaan muista sitä vanhaa, vaikka toisaalta muistaa. Mutta kuvat on niin konkreettisia muistutuksia!

  Ja teillähän on tapahtunut vaikka ja mitä!!Tosi kivaksi olette rempanneet talon!
  Mä maalaisin kyllä myös olohuoneenne lattian,mutta rappuset jättäisin noin. Ne ja kattoparrut on kyllä upeat!

  Onneksi meidän mies ei voi sietää puunväristä. :D

  Terkkuja!

  VastaaPoista
 7. Ihania muutoksia. Kyllä se niin vaan on, että valkoinen väri antaa tilaa,vaikkeivat neliöt muutu yhtään. Samalla koko tila rauhoittuu jotenkin kummasti.
  Puhumattakaan siitä,mitä ja miten paljon se helpottaa sisustamista,kun kaikki käy- ja pienellä saa muutosta värimaailmassa ja tunnelmassa aikaan.

  Nauratti nuo aikaisemmat kuvat, sillain hyvästi siis. KUinka erilaista oli,kun meillä kaikilla tosiaan oli jossain vaiheessa nimenoamaan tuo paneeliasia niin lähellä sydäntä. Kun kaiken piti olla tuota? Miekin muistan ne omat puolipaneelini,kun ne oli niin pakko saada, ja ne oli kaikkialla pop. Ja nyt?
  Tuollainen muutos on vielä talon arvoakin nostava mitäolette tehneet vuosien saatossa , puhumattakaan siitä, mitä se tekee asuin mukavuudellenne.

  Kivoi kuvia.

  VastaaPoista
 8. On kyllä hienoa muutosta, monet ennen kuvat olivat minullekin uusia!! Mulla on isäni kanssa tämä sama taisto menossa, mikä siinä kellertäväsdä puussa on niin ihana lämmintä? Mutta toisaalta, hänen mökki, joten en voi alkaa valittamaan! Jotenkin uskon että tämä on perua jostain sieltä suo, kuokka ja Jussi ajoilta. ;) toisaalta itseäni ahdistaa ainainen valkoisuuskin, varsinkin näin talvella. Mutta enemmin nyt sekin kuin kellertävä puu :) enpä ole kalastajan kanssa asiasta vielä keskustellut, mutta tuntuu että hänkin on enemmän tumman ja vaalean kuin puhtaan puupinnan ystävä. Saa nähdä koska meillä olisi varaa lapinmökin remonttiin - tarvetta olisi...

  VastaaPoista
 9. Sinulla on sisustussilmää! Aivan mahtava muutos -sellaisesta "tunkkaisesta" (jos ymmärrät mitä tarkoitan) raikkaaksi! Tosi kaunista♥ Ja lämmintä & kodikasta uudessa asussaan. Minä en olisi osannut ikänä valita noin kauniisti!

  VastaaPoista
 10. Ei riitä mulla ymmärrystä mäntypaneelille omassa huushollissa. Kaikki meni valkoisen maalin alle heti piiloon. Ne oli niin tunkkaiset, varsinkin sellaiseksi oranssiksi ajan saatossa värjäytyneenä. Onneksi oma ukko oli samoilla linjoilla! :)

  Puusta tykkään toki materiaalina ja siitä on itse ihanaa tehdä asioita, mutta meille puu saa jäädä huonekaluihin ja muihin sisustusjuttuihin puunvärisenä. Voihan se olla, että joskus mieli muuttuu. Mutta ainakaan tuollaista oranssia mäntypaneelia en usko meille koskaan tulevan. Sen sijaan tuollainen tumma puu, kuten nuo teidän parrut, on nättiä sisustuksessakin pienissä määrin. :)

  Siis todella onnistuneita ja kauniita muutoksia! En haikailis takas vanhaan... :D

  VastaaPoista
 11. Todella upeita muutoksia, kertakaikkiaan kaunista nyt :)

  VastaaPoista
 12. Kyllä minäkin olisin tehnyt pintaremppaa tuolalisessa panelimäärässä. Ei ne panelit mitään, mutta se että mäntyä joka puolella ei miellytä. Enkä tykkää että nytkään olisi omassa kodissa joka seinä hirrellä. Vähän saa olla mutta ei liikaa.
  Miehistä ei ota aina selvää :))

  VastaaPoista
 13. Ihanasti on muuttunut edukseen, vau! Mulla on yksi mäntyinen lipasto, joka oli aluksi kivan vaalea, mutta se tummuu ja tummuu koko ajan ja odotan milloin se on musta. Uh.

  VastaaPoista
 14. Työni puolesta voin sanoa, että kuulostaa niin tutulta! Nimittäin lähes poikkeuksetta miehet haluaisivat säilyttää puunsävyisen paneelin ja naisväki maalata. Ja totta vie se raikastaa ja avartaa tiloja. Todella hyvin sen huomaa teidänkin kuvista.

  VastaaPoista
 15. Kylläpäs olette paljon rempanneet..ja kaikki on kyllä onnistuneita muutoksia. Nyt näyttää niin valoisalta ja seesteiseltä. Sinulla on hyvä maku :)

  VastaaPoista
 16. No on muutosta tosiaankin! Hienon näköistä!
  Ihanat nuo teidän portaat, rakastuin niihin ihan huimasti;)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 17. Minusta tuo liiallinen puunväri jouti mennä. Näyttää paljon paremmalta kun sen rinnalla on reilusti vaaleaa. Hyviä muutoksia.

  Meillä on vastaavassa ajassa tapahtunut pelkästää rapistumista ja tavararöykkiöiden kasvua. Kukaan ei ole sisustanut vuosikausiin - paitsi lapset legoilla :(

  VastaaPoista
 18. Onpa teillä muuttunut talo, ootte kyllä paljon tehneet!! Näyttää todella kauniilta, tosi kiva, kun esittelit kotia näin laajemmalti! :)

  VastaaPoista
 19. Mielettömia muutoksia, Wau! Varsinkin tuo keittiö on niin mahtava :) Se joka keksii, miten miehen saa aivopestyä pois puunvärisestä kannattamaan valkoiseksi maalattua puuta koko huushollissa ansaitsee kyllä Nobelin :) Jos tulee joku muutos kilpailu, niin mää annan ääneni tälle teidän keittiölle :)

  VastaaPoista
 20. niin parhautta katsoa kuvia ennen ja jälkeen. tosi hienosti ootte siellä rempanneet!! \o/

  VastaaPoista
 21. Onpas isoja ja hienoja muutoksia. Kiitos tästä postauksesta!

  VastaaPoista
 22. Ehdottomasti parempia nuo jälkeen-kuvat! Sinulla on paljon hyviä ideoita ja sisustussilmää.

  Minäkään en ymmärrä mäntypaneelien ja puunvärin "ihanuutta" sisustuksessa. Onneksi mies on samoilla linjoilla kanssani. :)

  VastaaPoista
 23. Vain naiset näyttävät tänne kommentoineen, Sanna ainoana puolustanut puuta. Jos sitten minä, tosin turpaan näissä tilanteissa yleensä tulee.

  Puu on elävä materiaali. Se tummuu, patinoituu ja vanhenee ajan kanssa, aivan niin kuin sen mitannut, sahannut, sovittanut ja asentanut mieskin. Puurakenteessa on käsillä tekemisen jälki. Sen syyt ja oksankohdat kertovat samalla tavalla elämästä. Elämä on lämmintä, helisee sielussa.

  Maali on kemikaalia purkista. Sen käyttö on helppoa. Kuka tahansa osaa vetää pensselillä maalin paikoilleen. Siinä ei ole mitään ihmeellistä. Tuloksena on helppohoitoinen muuttumaton kemikaalipinta, joka ei sielua juuri kosketa. Sormi ei tunne läheisyyttä sen kanssa.

  Sanoisin, että mies käyttää sisustaessaan useampia aisteja sekä sieluaan. Nainen lähinnä näköaistiaan.

  Mutta tiedän kokemuksesta että naiset keksivät tähänkin jotain vastaansanomista.

  VastaaPoista
 24. Yamaba: kiitos kommentistasi!! =) Luin sen miehelleni ja hän allekirjoitti joka sanan. Hän huokailee edelleen, kuinka hän otsa hiessä kiersi metsiä ja etsi suoraa haapaa, josta sitten sai nuo panelit... (ovat siis tosiaan haapaa, ei mäntyä) Ja kuinka vaimo sitten meni ja maalasi ne. =(

  Ehkä se sitten vain on niin, että mies ajattelee jotain muuta kuin ulkonäköä. =) Mutta kun se ulkonäkö kuitenkin on se, mikä siitä näkyy, niin minusta on hyvin loogista ajatella ensimmäisenä sitä. ;)

  Miehen logiikka ja naisen logiikka - voiko niissä asioissa kiistellä? =D

  VastaaPoista
 25. Ah, vastauksesi oli aivan sovinnollinen. Kiitos ja kumarrus siitä.

  Miehesi kaasi itse kaikki puutkin. Kunnioitettavaa. Kuusi- ja petäjäpanelit meidän talossa on lautatarhalta. Haapapanelit saunan ja muiden märkätilojen laipioihin minä ostin tutulta sahurilta; omassa metässä ei ole haapaa, eikähän sitä ole kaupankaan missään. Mutta lauteissa ja siellä täällä seinissäkin käyttämäni leppä sentään on omasta metästä itse kaadettua, serkun serkun sirkkelillä sahattua ja itse höylättyä puuta. Puussa on tunnetta sille joka ne työt tekee.

  VastaaPoista
 26. Onnistuneita ratkaisuja!Kotinne on saanut nyt uuden valoisan ilmeen. Olette saaneet keittiöön persoonallisen uudistuksen ja omin käsin tehtyä arvostan sitä kovasti. Keittiön avohyllyt ja mahtava ruskea kaappi saavat täyden kympin! Mukavaa katsella välillä kuvia persoonallisesta uudistuksesta kliinisten ja kiiltävien kaapistojen sijaan:)

  VastaaPoista
 27. Jaana: kiitos kivasta kommentistasi!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥