torstai 28. maaliskuuta 2013

lausunto


Los hebreanos. Mitään en tuosta tajua... muuta kuin että jotain vikaa-vikaa siellä alaselässä on. Ja edelleen se on kipeä. Oikeesti hyvä, että sieltä löytyikin jotain (rontgenissä siis) mutta tietty vähän mietityttää että mitä ja miten pahaa se nyt sitten on. Seuraavaksi menen sitten fysiatrille, tosin sain ajan vasta melkein kuukauden päähän. Nyt mennään joku aika Burana-kuurilla.

No mites nyt sitten työnteko...?? Olisin vissiin saanut saikkua. Mutten ottanu... ajattelin, että vaihtelen työtehtäviä sillä lailla, etten kauheesti reuhdo. Mutta oleppa tuolla nyt sit reuhtomatta.. väkisinkin ihan jokaisessa työtehtävässä sitä eteen tulee. Plus että en todellakaan voi vaatia, etten tekis mitään sellasta. Kyselin kuitenkin, saanko nyt hetken tehdä hommani vähän sillein kevennetysti - joo saan. Ja on kai se sit saikkukin vaihtoehto.

Naprapaattini näin tänään. En osannu ihan kertoa mikä mua vaivaa, muuta kuin että joku "kirkastuma" siellä on. Ihmetteli, miksen saanut saikkua... Ja sanoi, että saattaapi olla, että nyt todella pitäis olla tekemättä yhtään mitään. Hitsi. Laitan hänelle tuon tekstin sähköpostiin ja odottelen mitä siihen sitten sanoo.

No se positiivinen juttu oli röntgenissä, että lapojen välissä ei ole mitään erityistä. Kiristelee muuten vaan ja saa varmaan hieronnalla kuntoon. Sen fysiatrin mielipidettä odotan kyllä mielenkiinnolla. Ja olen tyytyväinen nyt sen samaisen työterveyslääkärin tekosiin, jota kovasti aiemmin moitin. Nyt tuntuu, että ottaa vaivat tosissaan. 


Mä taidan mennä kattelee kohta Duudsoneita. Täytyy muuten sanoa, että olen erittäin tykästynyt noihin riiviö-veijareihin - en siihen niiden älyvapaaseen remuamiseen mitä ne aiemmat ohjelmat oli, vaan näihin Duudsonit tuli taloon-jaksoihin. Hitsi, on nuorilla miehillä kyllä sydän paikallaan, ei voi muuta sanoa!! Olen joka jaksossa aivan kyynel silmässä ja voisin ottaa ton porukan meille vaikka heti!! Mahtavaa, kun käyttävät kuuluisuuttaan hyväksi tuolla lailla. Jos siis ette ole aiemmin sitä ohjelmaa katsoneet, niin katsokaas nyt ihmeessä (näkee netistä). Tulette taatusti yllättymään, miten ihania tyyppejä ne on ja miten tärkeitä ja mahtavia asioita ne tekee kaikille noille perheille!
 
So long! (sanos meidän äiti...)
 
terkuin Heli

9 kommenttia :

 1. Voi, kuulostaa niin tutulta.
  Minä sain viime perjantain magneettikuvaus tulokset kuulla keskiviikkona ja puukkoahan selälle pitää näyttää.
  Minulla on lannerangassa nikaman siirtymiä ja nyt sieltä löyty myös keskivaikea ahtauma.
  Saikulla olen tän viikon ollut. En saa sukkia, housuja enkä kenkiä itse jalkaan, istuminen ja seisominen vaikeaa, joten ei hyvä tilanne lainkaan.
  Yksi lääkäri keksi noin vuosi sitten, että pitää ottaa taivutuskuvat röntgenissä ja niissä näky ne siirtymät. Reumana on hoidettu kohta 15 vuotta, että silleen.
  Nyt kuitenkin mielinhyvä, että homma on edennyt, kunhan vaan se leikkaus aika tulis pian, olenhan jo vuoden kipuillut tosi paljon.
  Minulta kiellettiin kaikki naksauttelut ja alaselän hieronta, ettei tule lisää vahinkoa.
  Aurinkoista pääsiäistä, kaikesta huolimatta!
  -päivi-

  VastaaPoista
 2. Minä laitoin just naprapaatille lausunnon menemään.. uskoisin, että osaa sanoa mitä voi tehdä nyt sitten. Mulla ei kivut vielä estä toimimista, mutta huomaan kyllä että on pakko miettiä missä asennossa mitäkin tekee.. kumartuminen ei oo kivan tuntuista, eikä kiertoliikkeet. Ja jos ihan totta puhutaan, niin joka ikisellä askeleella on joku tuntemus selässä.

  Aika hurjaa jotenkin, että tässä iässä on selkä tässä kunnossa... =(

  Toivottavasti sinäkin saat selkäsi kuntoon! Nyt kun on vaivoja sitä vasta oikeesti tajuaa miten kiva olis olla ihan kivuton ja kunnossa!!

  VastaaPoista
 3. Kannattaa oikeasti olla kovana ja pyytää kaikki tutkimukset. Minä olin palvelukodissa vuorotöissä ja nyt en saa tehdä enää mitään hoitotyötä. Kumartelut ja nostot kaikki kielletty. Kävellessä ja kiertoliikkeissä menee selkä tosi kipeäksi, en voi kävellä kun max puolikilsaa.
  Tosi raivostuttavaa ja masentavaa on kyllä kun ei voi tehdä juuri mitään. Mulla on kuitenkin ikää, jo yli viiskymmentä, mutta silti. Töissä pitäs olla vielä ainakin kahdeksan vuotta, mutta en varmaan pysty siihen. Lapsenlapsiakin jo on kaksi, pitäs jaksaa leikkiä niittenkin kanssa, mutta jospa se leikkaus auttais.

  VastaaPoista
 4. Mutta entäs magneettikuva? MRI:stähän tuossa lausunnossakin mainittiin. Toivottavasti sun fysiatri tietää, mitä tekee, ettei käy niinku mulle, että selkä tuli kipeemmäksi sen käsittelyn jäljiltä.

  VastaaPoista
 5. Googlasin tuon olysiksen ja voi todellakin olla parempi että otat rauhallisesti. Lekuri en ole enkä puoliakaan ymmärtänyt mutta aika hiton pitkät selostukset siitä oli. Parempi katsoa kuin katua joten malttia ja kaikesta huolimatta oikein hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti sinulla ei ole mahdottomia kipuja. Ota nyt siis rauhallisesti ja koita parantua.

  Mukavaa pääsiäistä-

  VastaaPoista
 7. Elämän helmiä: joo, seuraavaksi menen fysiatrille, siitä varmaan sitten taas johonkin suuntaan... aika pitkäksi venyy tää tutkimus kyllä tällä lailla, mutta ei voi mitään.

  Voi vitsi, sun selkä taitaa kyllä olla tosi huonossa jamassa. Toivottavasti leikkaus todellakin auttaa!

  Sanna: apua, nyt aloin pelätä sitten sitä fysiatrille menoa! Lääkäri kyllä sanoi, että on tosi hyvä ja pätevä tyyppi. Ja voi olla että magneettikuvaan menen sitten, saas nähä... Sekin vaan sitten pitää tehdä niin, että jos fysiatri sinne määrää, mun pitää mennä ensin taas työterveyteen saamaan sieltä arvio ja lausunto ja mahdollinen lähete ja maksusitoumus... *huoh*

  Peppone: mäkin koitin googlettaa mutten löytäny mitään. Mitä sä löysit ja mistä, vinkkaatko?! Hyvää pääsiäistä sullekin!

  Mustakissa: ei ole kauheita kipuja. Tietyissä asennoissa on ja kovan rasituksen jälkeen kyllä tuntuu seuraavana päivänäkin... Mutta pärjään. Kiitos sinulle ja mukavaa pääsiäistä sullekin!

  VastaaPoista
 8. Ystävällisesti ja asiallisesti olysis viittaa nikaman liukumiseen. Muutoinhan selkäsi näyttäisi olevan ihan kopsakassa kunnossa, kirkastumalinja voi viitata vanhaan murtumaan. Tarkemmin se jälki on L4 nikamakaaressa.

  Magneettikuvat kertovat enemmän, mutta mitään erityisen huolestuttavaa tuossa ei ole.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Tita! Laitoin tuon lausunnon naprapaatilleni ja sain häneltä ihan samansuuntaisen vastauksen. Ja siihen käsitykseen tulin, että tosiaan ei mitään kovin vakavaa, ja että voi olla ollut mulla aina tuo. Olen aikanaan lentänyt hevosen selästä erittäin lahjakkaasti ja itse asiassa olen muuten lapsena tullut rappuset alas selälläni.. liekkö sieltä asti siis johtuu. Nyt se naksautus varmaan vaan jotenkin reväytti ne lihakset alaselässä, mua kun se naksuttelu jotenkin niin jännittää että väkisinkin "pistän hanttiin" aina, niin kävi nytkin. Tällä kertaa vaan alaselän kivut jatkui niin että aloin ihan huolestua jo. Olen kuitenkin tyytyväinen, että pääsin kuvattavaksi.

  Joka tapauksessa kiitos, olen aika helpottunut kun sain suomennoksen! (ja ihmettelen, ettei se lääkäri osannut selittää asiaa niin että tajuan...)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥