tiistai 26. maaliskuuta 2013

pölyressi

 
Heissan! Tuo kuva on taas jotain vuosien takaa - tän vuoden rairuohot on vasta laitettu toissapäivänä.... saa nähdä ehtiikö ollenkaan nousta.

Mulla on tänään siivouspäivä. Nyt on se hammasharja-fiilis... mutta täytyy sanoa, että hermot on sanomassa piakkoin *naps*!!! Olen tuota yläkertaa setvinyt, ja mulla meinaa mennä järki noiden pupujen kanssa... se pöly mitä ne saa aikaan, VOI KARMEUS SENTÄÄN!!! Niillä on siis kissanhiekkalaatikko, jossa paakkuuntuvaa kissanhiekkaa - sellasta mitälie savipohjaista. Ja toinen pupu on ihan järkeä vailla sen kaivamisensa kanssa, ihan koko ajan kuuluu hermoja raastava raaps-raaps-raaps.... (kuvittele ääni, kun kynnet taukoamatta raapii muovisen astian pohjaa...) AAAAAAAAAAAAAAAARGH! No ok, ei ihan koko ajan, mutta LIIAN paljon kuitenkin. Eikä se raapiminen mitään, mutta kun samaa vauhtia tyhjenee hiekkis pitkin niiden aitausta. Ja se PÖLY... sellanen näkymätön hienojakoinen pöly, mikä sit laskeutuu kaikille pinnoille. Sen voi ihan oikeesti MAISTAA välillä.

Eilen mulla sit ekan kerran napsahti sen pölymäärän kanssa. Tyhjensin koko aitauksen ja jynssäsin lattian, katon ja seinät sieltä. Yksi seinustahan on kokonaan häkkiä, siitä se pöly siis tulee iiiiihanasti läpi koko yläkertaan. Arvatkaa onko sen häkkiosan JOKAINEN säie kuorrutettu pölyllä?? No ON! Tänään koitin sitäkin sit pyyhkiä rätin kanssa. *huoh* Koitan nyt sitten (ties monettako) sellasta konstia, että laitoinkin niille aluseksi sellasta puumurua, vähän niin kuin pellettiä mutta murennettuna, ja sellasella kullan arvoisella ominaisuudella, että se paakkuuntuu. (Piru että tulee kalliiksi noi kaiken maailman hiekat ja alusetkin...) Ja sain kamuselta lainaan ja kokeiluun sellasen iglu-mallisen hiekkiksen, mistä ei pitäis niin helposti lentää kama ulos. (No kyllä lentää sieltäkin, totesin alle kahden minuutin siitä kun kani pääsi sitä testaamaan...) Seuraavaksi mä sit varmaan marssin pleksikauppaan ja laitatan sen seinustan sillä... 

Nonni! Nyt sain purkaa tän ketutuksen tänne ja sit voinkin taas jatkaa hommia. Kiitti teille kun ootte siellä - ja jos jollain on konsteja noiden kanien juttuihin, niin saa esittää... (mun miehellä olis tosi hyvä konsti: LAPIO millä kopsauttaa pupuja takaraivoon... mut siihen ei suostuta...) Kyllä mulla sellanen olo on kuitenkin, että kun noi ötökät nyt on tossa niin paras mahdollinen hoito niille on annettava, eli en niistä varsinaisesti halua luopua. Mut olis se vaan ihan sairaan mahtavaa, kun olis joku navetta mihin ne vois laittaa asumaan... pois tuolta nukkumatiloista. Musta tuntuu välillä, että mun pää on täys pölyä!! (ehkä se onkin...)


On ne kuitenki aika söpöjä. Voi että kun ne ei järsis kaikkee kiellettyä irti ollessaan, saisivat mun puolesta olla irti vaikka koko ajan muuten.

Mukavaa päivää kaikille!

terkuin Heli

7 kommenttia :

 1. Ihania pupuja! :)

  Näin keväällä varsinkin minullakin pöly paistaa kotona joka nurkasta. Minulla on kissa ja se tuottaa karvoja ja varmaan hilsettäkin, joka laskeutuu kaikille pinnoille. ;) Välillä pyyhin pölyjä ja hetken päästä pinnat näyttävät ihan samanlaisilta. ;)

  VastaaPoista
 2. Älä niistä pölyistä välitä. Mieheni luki uudesta Pirkasta, kun joku lapsi oli sanonut, että ne on pölykeijuja. Kuulostaa heti paljon kivemmalta, eikös!
  Joten meillä ainakin saavat keijut leijailla, välillä enemmmän, välillä vähemmän.
  Mukavaa siivouspäivää!
  -päivi-

  VastaaPoista
 3. Voi te ihanaiset!

  Karvapalloja ja sellasta pölyäkin meillä kyllä riittää, mutta tämä pupujen aiheuttama pöly on sellasta aivastuttavaa ja henkeen menevää pienen pientä jauhoa... sellasta ihan tosi hienoa savea, kun puput ne "hiekat" hankaa ja jauhaa tuolla kaivaessaan. Se mua ärsyttää ja kun se tosiaan ihan haisee nenään ja maistuu suussa, eli on niin hienojakoista että on varmaan keuhkoissa asti...

  Tässä tätä pölyä taltuttelen nyt sit oikein kunnolla tän päivän, *huoh*. Rempaisin sohvastakin päällyset pyykkiin... kyllä mies kiittää kun näkee tän touhun taas. Noi sohvan päällyset kun on aika työn takana saada aina sit takaisin kiskottua sohviin... =)

  VastaaPoista
 4. Täälläkin yritellään taltutella kirkkaan auringonpaisteen paljastelemia pölypesäkkeitä ja niitähän tuntuu piisaavaan.

  Kodarin kaaostakin laittelin aisoihin ja edelleen mietinnässä se kirpparipöytä. Ei vaan millään jaksaisi moiseen toimeen ryhtyä.

  Meidän katilla käytössä Cassius kissanhiekka ja pölisee myös niin saamaristi. Tosin kevään-kutsu on saanut aikaiseksi sen, että katti viettää likimain suurimman osan päivää sekä myös yöt ulkona, eli käypi vain aamusella sekä iltasella torkkumassa ja syömässä itsensä täyteen =) Eipä siis tarvitse likimain lainkaan tuon hiekan kanssa parhaillaan manailla ;)

  Myös marsun mörttiröpöstä tulee pölyä jonkun verran, eli rättiä sais olla heiluttelemassa himppasen useammin kuin mitä nykyään tapahtuu.

  Suurella luudalla jatkamaan ja toivottavasti puhtaasta kodista iltasella nauttimaan :)

  VastaaPoista
 5. Kirsikka: onkohan olemassa mitään alusia eläimille, mitkä ei pölise... tosi inhottavaa toi kauhea pöly koko ajan! Kissan käyttämä hiekka meillä ei pölise, koska kissa ei sitä pöllytä lainkaan, nätisti vaan peittää aina tekeleensä. Mutta noi murheenkryynipuput... *huoh*

  Kivaa siivoilua sulle ja toivottavasti mäkin saan nauttia illalla puhtaasta kodista... menin ottamaan huomiseksi työvuoron, vaikka olis ollut vapaa, ja tulee nyt "vähän" kiirus näissä kotitöissä, kun työmaa on taas niin valtava.

  VastaaPoista
 6. Hei! Laita pupuille esim. sellaista kissanhiekkaa kuin Super Carino (oranssi iso säkki eläinkaupasta). Kallista, mutta riittoisaa ja pölyää huomattavasti vähemmän kuin moni halpishiekka :). -Pilvi

  VastaaPoista
 7. Kiitos viestistä! Itse asiassa tuo löytämäni - tai siis eläinkaupanmyyjä-ystäväni vinkkaama - puurouhe on osoittautunut tosi hyväksi! Ne meidän aiemmat hiekat on kyllä eläinkaupasta myös, kerran kokeilin jotain taviskaupan halpaa mutta se oli aivan hirveetä pölyämään. Minusta vaan mikään hiekka ei ole ollut niin hyvää että olis sanomaan päässy, tämä puurouhe on loistavaa! Onneksi löytyi, en olis itse osannut sitä sieltä edes bongata.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥