tiistai 5. maaliskuuta 2013

tänään

Kuva parin vuoden takaa, tosin hypittiin meillä nytkin hiihtiksellä trampalla - ja luntakin on ihan saman verran.

Kattelin tossa alkuillasta telkkaria, sillein että läräsin vaan kanavalta toiselle. Satuin sitten osumaan Amerikan Talenttiin. Täytyy sanoa, että on siellä kyllä "pikkasen" eri tasolla toi talenttius kuin täällä peräpohjolassa... hyvänen aika miten UPEA oli se Silhouettes-ryhmä!!!

* * *

Tänään käväisin pikavisiitillä lääkärissä. Täytyy kyllä sanoa, että oli NIIN turha reissu... Menin valittelemaan selkääni, joka on ollu sitkeästi nyt vaan koko ajan kipeä jo varmaan parin kuukauden ajan. Olen luullu, että se on jymähtäny tässä koneella kökötellessä, mutta kun ei siihen nyt taho auttaa hieronta eikä mikään. No, arvon herra tohtori pyysi ottamaan paidan pois, käski kumartaa sormet lattiaan, tunnusteli noin kahden sekunnin ajan mun selkärankaa noin viiden sentin matkalta, käski pukea paidan päälle ja marssi istumaan pöytänsä taakse. Että tosi hyvin on nyt kyllä selkä syynätty!!!

Lääkäri sanoi, että siellä on varmaan joku välilevyjuttu tai jotain siihen suuntaan. Käski mennä naprapaatille tai fysioterapiaan. Kysyin, että pääseekö sinne tätä kautta, johon sanoi että työnantajahan ei maksa sitten hoitoja. Ehdotti mulle jos laittais lähetteen työergonomia-opetukseen... No hohhoijaa, ei kiitos, sanoin minä. Osaan kyllä asentaa tuolin kassalla sopivaksi, samoin osaan nostaa ja hyllyttää ergonomisesti. Koitin sit vielä kysäistä mikä mahtaa olla vialla, kun mulla on joskus kauheita vatsakipuja jotka säteilee selkään. Sanoi, että tämä aika ei ollut varattu tuollaista asiaa varten.... 

Voi hevon perse, sanon minä. Tuosta reissusta ei tullu kuin vihaiseksi. Ajoin kotiin ja soitin saman tien ajan tutulle naprapaatille huomiseksi. Uskoisimpa, että saan paremman hoidon häneltä kuin mokomalta lääkäriltä. Ja minä kun olen ollu ihan oikeesti jo aika huolissani, että mikä kumma mun selässä on... Oon kuitenki lukenu monesta paikkaa että "se selkäkipu olikin sitten syöpä". No, jos tää nyt sit on vaan joku mikälie naksautettava juttu.

* * *

Asiasta toiseen: miksi iho on jostain kohdasta tosi kosketusarka? Se ei ole missään hankautunu, siinä ei näy yhtään mitään. Mutta mun ranteessa on sellanen 5x5cm kokoinen alue, mikä on todella arka. Olen ennenkin huomannu ihan samaa, mutta se ei ole koko ajan tuollainen. En jaksa ymmärtää näitä ihmiskehon kummallisuuksia. Onko kellään tietoa/vastaavia kokemuksia? 

* * *

No, eipä mulla sen kummempaa. Huomenna on vielä vapaapäivä (tosin aika lailla aikataulutettu) ja sitten oliskin sellanen kevyt 8pv työputki. No, tehään töitä nyt kun niitä on. Seuraavassa työvuorolistassa onkin sitten aika tavalla tyhjää. Mitäköhän tässä oikein keksis, kun huhtikuussakin on tällä tietoa puoleenväliin mennessä kokonaiset 3 päivää töitä... mihinköhän ne kaikki palkat sitten tuhlailis?? Ostaiskohan maitoo vai ostaisko leipää...??

Mukavaa viikon jatkoa teille kaikille - nyt mä meen maate!

terkuin Heli

7 kommenttia :

  1. Heh, mäkin meen huomenna naprapaatille. Ja mulla on tällä hetkellä päässä tuollainen kosketusarka kohta. Mulla on ollu jo viime kesästä lähtien pistoksia rinnassa, jotka säteilee kylkeen ja lapaan. Oon juossu lääkärillä, hierojalla, fysioterapeutilla. Ei auta. On otettu verikokeita, röntgeniä. Ja kuulemma johtuu vaan lihasjumeista. Mulla alkaa mennä usko ja juurikin tota mainitsemaasi pelkään, meillä nimittäin ihan lähipiirissä 2 tuollaista tapausta.. Mutta uskotaan, et meillä noita lihasperäisiä juttuja. Ties vaikka törmättäis naprapaatin vastaanotolla :) Meen huomenna töihin 11pvn loman jälkeen, arvaa onko kivaa. Huoh.

    VastaaPoista
  2. Hei - vatsakipu + selkäkipu saattavat viitata sappikiviin. Niin oli minulla. Alkoi selän vihoittelulla ja sitten jossain vaiheessa alkoi vatsakin oireilla. Mutta vasta sitten, kun otti muutaman kerran niin lujille, että en pystynyt mitenkään päin olemaan, löydettiin kuvauksessa vika. Ja sappikivat voivat myös uusia - äidilläni on leikattu 4 kertaa, viimeisin viime syksynä. Että jos sinulla on suvussa kiviä, niin vaadipas ultrakuvaukset ainakin.
    Kivutonta loppuviikkoa sinne!

    VastaaPoista
  3. Kivat sille! Itse olisin varmasti käyttänyt v-sanaa päin naamaa tuollaiselle lääkärille ja muistuttanut häntä tehtävästään ja vähintään vittuillut palkasta että helpolla sinäkin sen saat. Raskasta että reagoin aina moiseen käytökseen niin voimakkaasti, mutta en kestä tuollaista ollenkaan. No jos olisinkin saanut hillittyä itseni, niin palautetta antaisin kyllä lääkärin käytöksestä silti. En usko että hänen työnantajakaan moista ihan nielemättä hyväksyisi.

    Uskon kyllä että naksauttelu ratkaisee ongelman, että diagnoosi voi hyvinkin olla oikea (joskaan välilevyn pullistumaa tuskin saisi naksautettua) :D Mutta tuo vatsa juttukin... toivottavasti liittyvät kuitenkin toisiinsa selkä ja vatsa.

    Olisko ne kipeät kohdat ihan ihon alaisia mustelmia? Tai sitten ne on just heijastekipupisteitä tai paikallisia lihaskramppeja. Aika outoja nekin kyllä. Uskon kyllä että selkäjumi heijastelee aika pahasti sitä kipua ympäri kroppaa, jos siellä on jotain pahasti jumissa.

    Terveisin; minä, paraskin lääkäri. :D Mutta ehdotuksia pitää aina olla ;D

    Onneksi tuo opiskelijaterveydenhuolto on kyllä aina niin hyvää ja avuliasta. Tähän asti (Helsingissä) myös työterveys on ollut hyvää. Täälläkin olen pitänyt paikallisesta terveysasemasta, harmi että se nyt kuulema muuttui kun alueellamme on niin paljon vanhuksia että just meidän alue siirrettiin toiseen terveyskeskukseen joka ei oo enä niin hyvä ja kiva. :(

    Kalastajakin kävi tulehtunutta korvaansa näyttämässä ja nuori naislääkäri oli hänen kysymykseensä vastannut että "kuka nyt oikeasti sukellusta harrastaa, varsinkaan talvella". Niin just. Herääppä lääkäri pienestä maailmastasi, kaikki eivät elä niin kuin sinä. Onneksi jatkossa ammattivakuutukset kai korvaa yksityisellä käynnit.

    Mutta toisaalta, onhan sekin inhimillistä että lääkäreilläkin on huono päivä, mutta jotenkin se ei ole lohduttanut tähän mennessä yhtään. Ei mua ainakaan nyt naurata että meidän oma lääkäri on joku mun ikäinen ylimeikattu pimatsu... ärsh. Luokittelua sekin, mutta tykkäsin niin paljon enemmän sellaisesta vanhasta kokeneesta naislääkäristä.

    VastaaPoista
  4. Terhi: ihanan pitkä loma ollu sulla! Varmaan ei paljon nappaa töihin meno... Mulla ei oo talvilomaa ollenkaan, mut kohtsilteen tosiaan listoissa ihan reippaasti tota "vapaata"... koitan ottaa loman kannalta, paha vaan että on palkatonta.

    Toivottavasti sullakin selviää mikä on vialla. Jospa sulla on jotain kiristyksiä, kun oot noita pikkuisia kanniskellu kuitenkin aika monta vuotta sinäkin. Mihis päin meet naprapaatille? Mä meen tähän meidän kylälle.

    Lady: joo, oon miettinykin et voiko olla sappikivet. Mutta voiko ne sit oireilla vaan silloin tällöin? Kipu on kyl tosi kova ja maha aivan kosketusarka silloin. Ja se selkäkipu on minusta kyllä tosi kummallinen, kipu aina alkaa eka selästä. Täytyy kattoa jos niitä vielä tulee jos sais sitten jonkun lääkärin ottamaan ne ultrat. Kiitos vinkistä!!

    Saariston kasvatti: kyllä oli kuule lähellä etten mäkin sille jotain maininnu... siis niin alta lipan toi lääkäri kyllä. Ja oli muuten työterveyslääkäri... Mietin kyllä, että palautetta annan sinne.

    Se ei ollu pullistuma mitä se sanoi, vaan joku muu mitä en muista. Kuitenkin sanoi, että se ei näkyis kuvista että eka pitää kokeilla naksauttaa.

    On noi lääkärijutut kyllä aika syvältä... meillä ei täällä vissiin enää ees ole lääkäriä oman kylän tk:ssa, onko lie kohta koko tk:takaan. Se on hienoo kun mentiin yhdeksi isoksi kaupungiksi... kaikki reuna-alueiden palvelut siirtyi keskustaan.

    VastaaPoista
  5. Voivat - sappikivet voivat oireilla vain silloin tällöin - ja saattaa olla, että jokin ruoka laukaisee kivut. Ei aina edes sitä tarvita. Ja jossain vaiheessa niitten kohtausten väli sitten lyhenee...eli ultraan vaan. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  6. MInullaon outoja kipuja,siellä täällä- ja minun oman i liittyvät fibroon.
    On ho kipeä-ihan mista tahansa,milloin tahasna. Ja alue liikkuu- vaihtelee.
    Outoa.

    Tuo selkä,vatsa kannattaa ottaa tosissaan.
    Se voi olla niinkin päin,että kun selkä on kipeä, ja oikein jumissa,se heijastaa vatsaan sen kivun,niin miulla joskus on tehnyt.
    Mutta- ole tarkkkana. Vatsakipuun löytyy aina syy,samoin selkään. Pitää löytyä.
    Pitää.
    Ei kannata vähetllä,eikä suurennella- mutta puolensa pitää pitää.

    Kirjaa hieman ylös,oireet ja päivämääriä, niistä tulee olemaan suuri ilo tuon selvittelyn kanssa, niitä tulet tarvitsemaan.

    Samalla tuumaile myöskin voiko kipuihin liittyä ruoka-aineita.

    Periksi älä anna.

    VastaaPoista
  7. Lady: mun täytyy nyt tarkemmin kuulostella noita mahakipukohtauksia. Niitä on onneks aika harvoin, mutta ovat kyllä sit aika tuskaisia.

    Vintti: kiitos viestistä! Hyvä idea toi ylös kirjaaminen, täytyykin tehdä se sitten! Mikään ruoka ei mun mielestä siihen yhdisty - kuitenkaan mitään ei voi syödä sen pahimman aikana (oon koittanut esim piimää). Kun maha pikkasen rauhoittuu, ei sinne tartte laittaa kuin vettä niin taas riehaantuu... outoa. Joskus on sitten auttanut samariini, mutta toisinaan ei sekään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥