lauantai 22. kesäkuuta 2013

because I´m worth it


Kokko naapurista, jossa eilistä aattoiltaa vietettiin. Siellä on tapana sytyttää kokko mitä ihmeellisemmällä konstilla (isot pojat leikkii...) - tänä vuonna tekivät katapultin, josta sitten ammuttiin tulipallo kokkoon. Hienosti syttyi ekalla yrityksellä.

Mä en tuolla naapurissa ollu kuin parisen tuntia. Lähdin ihan hyvillä mielin kuopuksen kanssa kotiin puoliltaöin. Ihanaa tulla kotiin nukkumaan koirien viereen, ja ihaninta herätä aamulla hyvissä voimissa ilman kankkusen häivääkään.

Itse asiassa yöllä nukkumaan käydessä mietin koko tuon juhlimisen järkevyyttä. Ja tulin päätelmään, etten kauheesti tykkää. Mutta ei siitä sen enempää. Ihan kivaa oli, ei siinä mitään, mutta mietityttää vain tuo alkoholin kuuluminen kaikkeen juhlintaan. Kukaan ei kännännyt överiksi, mutta silti... eikö me suomalaiset osata nauttia elämästä ilman viinaa?

Tänä aamuna oli noustava vatsavaivaisen koiran kanssa jo kukonlaulun aikaan. Oli oikeastaan todella ihanaa kävellä tuossa ulkona pellon laidalla. Linnut lauloi, aurinko oli noussu, oli jo lämmintä. Ajattelin, miten moni ihminen nyt taju taskussa nukkuu kauheessa änkyrässä. Koko päivä pilalla. Ja kylläpä oli varmaan sen arvoista. *huoh*

Niin hassua kuin onkin niin tällasia ajatuksia mussa tää juhannus nyt herätti. Just että mikä on minkäkin arvoista. Ajattelin omalla kohdallani, että eipä niiden parinkaan lonksun juomisessa tainnu olla sen kummempaa järkeä. Sama vaikka olis mennyt vesilinjalla koko ilta. Jospa jatkossa meniskin?


No, eilen oli upea keli ja käytiinkin sit myös rannalla. Mä en harmikseni ottanu uikkaria, koska ajattelin etten tarkene kuitenkaan... no, melkein mäkin uin, kun siellä innostuttiin roiskuttamaan vettä joka suuntaan. Ihanan virkistävää oli kun vaatteet kastui. ☺ 

Pari tuntia rannalla oli tosi rentouttavaa, sen päälle kun syötiin niin sit olikin ihan valmis päiväunille. Saas nähdä jos tänäänkin lähtis viemään lapsia uimaan. Meillä on rannat harmillisen kaukana, tonnekin ajelee melkein puoli tuntia... mutta ehkä nyt vaan pitää ottaa ilo irti näistä keleistä.

rantsuevästä...
Pienoinen ärsytys jo takaraivossa takoo... mun loma loppuu pian. Jotenkin ei nappais yhtään mennä töihin taas... mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan. Tää pari viikkoa on kyllä kelien puolesta ollu aika surkeeta aikaa, melkein joka päivä on satanut. No, nyt menen töihin kolmeksi viikoksi ja sit lomailen taas kolme viikkoa.

Itse asiassa mun lomien kanssa kävi pienoinen honkkeli... Mulla piti olla 22 lomapäivää. Varailin sit lomani sen mukaan. Sit pomo soitti, että mulla onkin 28 lomapäivää, ja aloitin lomat viikkoa aiemmin. Ihmettelin kyllä, miten mulla voi olla noin paljon...??? Ja niin sitten kävi, että hups vaan, siinähän menikin mun talvilomat mukana! No, mä nyt kuitenkin pidän nää lomat mitä aioinkin, murehdin sit talvella kun ei oo lomaa... tai pidän palkatonta. Ja vaikka vähän ajattelin että oh shit, niin loppujen lopuksi se mun loman aloitus aikasemmin osui todella nappiin, koska mä sain siinä sit rauhassa järjestää ne rippijuhlat. Joten ei mua harmita.

Mites teidän juhannus on sujunut?
Aurinkoista ja rentoa juhannuspäivää kaikille!

Heli


16 kommenttia :

 1. Minä pidän monista viineistä, mutta usein vietän juhlapyhät täysin selvänä. Enkä koe jääneeni mistään paitsi. Eilen olimme autolla liikkeellä, enkä ottanut edes sitä yhtä lasillista ruuan kanssa, vaikka kaikki kehuivat, että viinit olivat aivan erinomaisia. Mies joi lasillisen, koska siinä vaiheessa oli vielä epäselvää, että kuka ajaa takaisin. Aika samalla linjalla menee vaput ja joulut. Uusi vuosi on poikkeus, koska silloin pitää ehdottomasti korkata kuoharipullo.

  Mukavia lomanjatkoja!

  VastaaPoista
 2. Näkee kyllä, että on varpaat sukua toisilleen :)

  Aika inhottava tuo lomajuttu kuitenkin - oliko se sun pomo vähän pöhkö?

  VastaaPoista
 3. Rva Kepponen: musta tuntuu, että mä tästä lähin kans vietän ne mieluummin ihan selvänä... kai se pitää johonki pisteeseen asian suhteen ittensä kanssa päästä, että voi todeta ton juopottelun olevan aika turhaa puuhaa. Viinilasillinen silloin tällöin sen sijaan on ihan jees.

  Sanna: noi varpaat on mun ja miehen, että sukua mut ei kuitenkaan sukua. =) No toi lomajuttu oli vähän sellanen vahinko... vähän väärin tulkittu sähköpostiviestiä. En kanna kaunaa, vaikka eka vähän pännikin. Päädyin ajattelemaan, että asioilla on tarkoituksensa ja tällä oli se tarkoitus, että sain ne juhlat laiteltua leppoisassa fiiliksessä. Voi olla, että mulla on talvella muutenkin sen verran vähän töitä ettei siinä lomattomuus tunnu...

  VastaaPoista
 4. Minä tykkään juhlia, mutta juhlia voi ilman viinaakin - ja on se seuraava aamu aina huomattavasti mukavampi. Enkä ole koskaan tykännyt siitä, että lasten edessä ollaan kanttuvei. Jos on pakko kännätä, niin sitte paikassa, jossa ei ole lapsia. Mä olen tässä kohtaa aika tiukkis. Kyllähän minäkin ruokaviinit otan esim. juhlapäivällisillä ja saatan ottaa klubi-iltana pari olutta, mutta niitä kankkusia en enää suin surminkaan halua - kyllä niitäkin on tullut tähän ikään ehtineenä ihan tarpeeksi koettua - ja kun vielä mitä vanhemmaksi tulee, sitä pahempia ovat dagenefterit;)

  VastaaPoista
 5. Sama täällä, eipä nuo juomat oikein mullekaan maistu...valkoviiniä oon yrittänyt opetella juomaan :) Voi, nauti pitkästä lomasta!!! Mun talviturkki on vielä heittämättä, iän myötä musta on tullut niin kauhee vilukissa...saas nähä kuinka käy tänä kesänä, tarkenenko uimaan asti :D
  Juhannus on sujunut kotoisissa merkeissä, lasten kanssa touhuten ja ihan hyvä niin! Mukavaa jussia sinnekin!

  VastaaPoista
 6. Löysin tänne vähän aikaa sitten ja nyt käynkin lukemassa aina kun päivität.Juhannus meni kokkoa poltellessa ja saunoen.Puolilta öin tehtiin miehen ja koirien kanssa pitempi ilta lenkki.Ja rippijuhlia järjestellessä aika menee hyvin,huomenna olisivat:)

  VastaaPoista
 7. Lady: minäkään en tykkää, että lapset on mukana samoissa bileissä missä aikuiset ottaa alkoholia, ja nää juhannukset sun muut juhlat on meillä just niitä missä lapsetkin on mukana. Ajoittain musta tuntuu, että olen ainoa ketä asia vaivaa... Ja todellakin, kankkusia on tullut koettua kyllä ihan tarpeeks, nyt niistä ei enää välittäis ollenkaan.

  Marika: tartteeko sitäkään opetella, jos ei maistu? Ei minusta. Ite aika ajoin mietin, että vois lopettaa sen vähäisenkin juomisen, ihan turhalta tuntuu moinen. Mä oon kans vilukissa, eilen oli kuitenkin niin lämmin keli ja vesikin lämmintä, että olis voinu uida. Mulla onkin suurin este uimiselle se, etten tahtois näyttäytyä uikkareissa julkisesti..... Juhannus kotoisissa merkeissä on ehkä paras vaihtoehto loppujen lopuksi.

  Miitsu: kuulostaa oikein ihanalta juhannukselta tuollainen. Ja oikein mukavia juhlia teille sitten huomenna!

  VastaaPoista
 8. Mää juhlin aina ilman alkoholia kun lapset on mukana eli siis kaikki nää juhannukset, vaput, uudet vuodet. Ennen lapsia jo tuntu semmoselta typerältä pakkojuomiselta nää juhlat että monesti olin sillonkin mehulinjalla...ihan uhallanikin. Vetäsin ne hullerisbullerikset sitten toisella kertaa ;D

  Nyt mulla on sommersbysiideri pakkasessa ja meinaan sen saunan jälkeen huitasta huiviini vaikka lasten kanssa oonkin...ihan vaan siks kun se on hyvänmakusta. Ja onkin ainut alkoholipitonen mikä mun mielestä on hyvänmakusta (tai no viskikaakao on kyllä kanssa) ja tuskin sekään, jos sitä jois useemman. Eli siis harvaks on menny juomingit, en nää humalassa mitään pointtia. Toki joskus on sellanen olo, että pieni puudutus on paikallaan ja sillon sitten, mutta hyvin harvoin. Mua harmittaa justiinsakki ne pilalle menneet aamut kun ei pääse sängystä ylös kun vaan väsyttää..
  Ja yleensähän sitä sitten seurassa on ilon pilaaja ja nipottaja jos ei alkoholia juo, nimim. kokemusta on :D

  VastaaPoista
 9. Sanna-Mari: niin se vaan on, että ei ole lasten asia nähdä vanhempiaan (tai ketään...) juovuksissa. Ja juu, tiedän tunteen nipotuksesta... mä yleensä sit mieluummin jään pois taikka lähden pois, en vaan kerta kaikkiaan osaa pitää pakkokivaa. Arvostan myös nykyään unta ja sitä mukavaa seuraavaa päivää niin paljon, että mieluummin nukun kuin kaadan kurkusta alas jotain mikä tunnetusti tekee olosta pahan ja seuraavasta päivästä karmean... vaikuttaa varmaan mun ajatuksiin myös se, että ei ole kauaa parista viime kerrasta kun tuli vähän juhlittua liikaa. Aina jälkikäteen mietin, että oliko se sen arvoista... ja olisko kenties ollu kivaa vaikka ihan selvin päinkin???

  VastaaPoista
 10. Todella monesti olen minäkin törmännyt siihen asenteeseen, että jos ei juo, niin on tylsä ihminen. Moni kaveri on joissain illanistujaisissa sanonut ihan suoraan, että joisit nyt sinäkin. Maanitellaan ja surkutellaan, kun toinen ei ota. Kyllä sellaisesta hieman loukkaantuu, että eikö sitten seura kelpaa selvinpäin?! No, se on minusta ihan vain sivistymättömyyttä, joten en anna sen haitata. Mutta on se vaan niin älytöntä, että alkoholilla pitää läträtä aina, oli juhla mikä tahansa. Suurimmalla osalla se ei myöskään jää siihen saunakaljaan, vaan vedetään kunnon kännit. Jollain tapaa suomalaiseen kulttuuriin on juurtunut sellainen perinne, että esim. juhannuksena täytyy olla humalassa. Kohtuus ei riitä. Valitettavasti moni ei myöskään välitä siitä, että lapset ovat siinä kännäyksessä mukana. :/

  No, itsepä en tätä perinnettä toteuttanut ja oikein mukava juhannus oli silti! :)

  VastaaPoista
 11. Saara: tosi hienoa, että pidät pääsi ja olet alkoholittomalla linjalla. Todellakin se alkoholi tuntuu täällä kuuluvan joka juttuun... enemmän ja vähemmän. Ja otanhan mä itekin aina joskus, tällä kertaa vaan tuntui todella turhalta koko läträys. Ja tuli tunne, ettei siinä noin yleensä ottaenkaan paljon järkeä ole. Pahalta tuntuu sekin, että nuoriso saa melkoisen mallin miten kaikki juhlapyhät vietetään... en tykkää.

  VastaaPoista
 12. Hei! Kiva kun löysit blogiini!

  Meillä juotiin vain viiniä ruuan kanssa, mutta syöminen menikin sitten ihan överiksi. Syötiin pitkän kaavan kautta, kuten vieraat olivat toivoneet. Aloitettiin eilen iltapäivällä, lähtivät juuri äsken. Tänään ei juotu viiniäkään, kun vieraat lähtivät autoilla. Oli kyllä kivaa, vaikka nyt onkin ähky.

  Meillä on periaatteena, että ei tyrkytetä. Ei ruokaa eikä alkoholia. Jokainen tietää itse, mitä tahtoo.

  VastaaPoista
 13. Keskeneräinen: meilla ei taida olla koskaan viiniä ruoan kanssa, ollaan ihan osaamattomia juntteja sen suhteen. Ruokavieraatkin harvemmin nähty juttu meillä. Ähky se sijaan kyllä onnistuu. =)

  VastaaPoista
 14. Meillä on jo kauan vietetty vähän kaikkea selvinpäin ja tää on kuin kasvissyönti: kun oot siihen tottunut niin et siitä olosta halua luopua vaikka voisitkin ... eli mä olen kans aatellut että ei mulla ole elämää tuhlattavaks asti, että voisin maata horteessa aina dagen efterit. KAikki muutenkin on paljon selkeempää selvinpäin ja me ainakin otetaan ilo siltikin irti :D Tosin ihmiset katsoo joskus hyvinkin paheksuvasti että NOIN kamalan kovaa nauravat ja ILMAN alkoholia... :D

  VastaaPoista
 15. Meillä oli juhannusvieraita (siis ruokavieraita) kumpanakin päivänä ja me kyllä nautittiin viiniä ruuan kanssa. Tosin me ostetaan kyllä viinipullo usein viikonlopuksikin :) Lapset ovat nähneet alkoholinkäyttöämme koko ikänsä, humalassa eivät ole meitä koskaan nähneet. Nyt kun esikoinen on aikuinen, on hänenkin alkoholinkäyttönsä kovin kohtuullista, siideri tai kaksi silloin tällöin. Se on mielestäni ok. Ketään en tyrkytä juomaan, mutta en myöskään ymmärrä sitä, ettei lasten nähden voisi ottaa mitään. Eikö alkoholi ole silloin peikko, jokin jännittävä juttu, mitä ei lapset saa nähdä? Jota sitten salassa kokeillaan kun ikää tulee? Tai sittenkin vaikkei ikää olekaan vielä tarpeeksi. Niitäkin tarinoita tiedän useampiakin.

  VastaaPoista
 16. Kupla: se kankkunen on niin ällö olo että sitä ei kyllä tosiaankaan kaipaa. Ja sit mä mietin, että jos en ota kerta ns. kunnolla niin onko tarpeen ottaa sitä vähääkään... en tykkää siitä nousuhumala-olostakaan, kun kaikki alkaa olla vähän tahmeeta.. ja jos olen sit ihan selvinpäin, kyllästyn hyvin äkkiä siihen känniseen seuraan...

  Anne: en mä sanois, ettei alkoa saa lainkaan ottaa lasten nähden, mutta sen sanon, ettei minusta lasten taikka nuorten tarvii ketään kännissä nähdä. Mua itteeni vaivaa sellanen, jos lapset näkee miten vanhemmat örveltää... kännissä käytös vaan yleensä on aivan idioottia. Tuo teidän tapa on mun mielestä just sitä oikeanlaista alkoholin käyttöä, mistä lapset saa erittäin terveen mallin asialle. Se on hyvä jos lapset oppii sellasen sivistyneen suhtautumisen alkoholiin - ei tartte olla raivoraitis mutta jos ottaa niin sit sillein nätisti vaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥