lauantai 6. heinäkuuta 2013

mustaa, kiitos


Mun tekis mieleni maalailla. Olen miettiny kuukausitolkulla minne saisin meille mustan seinän. Olen tuijotellu keittötä, että jos vaikka sinne... mutta ei sinne nyt viitsis mitään suuria muutoksia tehdä, kun keittiöremontti kuitenkin on tulossa. Tytön huone on oikeastaan paras vaihtoehto... ollaankin mietitty, jos maalattais siellä jossain vaiheessa (kunhan tää selkä nyt vähän tokenee). 

Aloin ehdotella tytölle sitä seinän maalausta, kun siskoni alkoi rempata oman tyttönsä huonetta. Mielenkiintoista oli vaan se, että mä luulin niiden laittavan sinne tapettia, mutta ne poistikin tapetin ja maalasi siihen tehosteseinän. MUSTAKSI... No nyt ovat sit serkkutytöt siltä osin samiksia, että molemmille tulee mustaksi maalattu seinä huoneeseensa. Minusta se ei ole ollenkaan synkkä vaihtoehto, päin vastoin se on paljon raikkaampi kuin vaikkapa tumma ruskea. Valkoisia juttuja mustaa vasten vaan, ja kyllä tulee hieno! Tytön huoneessa on mustan kanssa tosi hyvin yhteen sopivaa tapettiakin (tuo surkea kuva on remppa-ajalta vuodelta 2008).


Ehdottelin pojallekin, josko sen huoneessa tehtäis jotain myös. Ei lämmenny ajatukselle, joten annan asian nyt toistaiseksi olla.

Pojan ja tytön huoneissa on mielenkiintoista nähdä se, miten paljon seinien väri merkitsee huoneen valoisuuteen. Tytön huoneen ikkunaseinä on tuota (yli-ihanaa ♥) valkopohjaista tapettia ja viereinen seinä on maalattu vaaleanharmaaksi (suorastaan liian vaalea mun makuun). Pojalla on kohtalaisen tummansininen tapetti ikkunaseinällä ja viereisellä seinällä on vaaleansininen maali. Pojan huone on tosi pimeä, tytön tosi valoisa. Ikkunat on vierekkäin, huoneet malliltaan lähes identtiset (mutta vastakohdat). 
Nuo kuvat on monen vuoden takaa, eikä järjestykset yms ole enää tuollaset, mutta noista näkee noi seinien värit. Tykkään kyllä tosta pojan huoneen tapetin väristä, mutta se on paikoitellen tosi surkeassa kunnossa, ja tosiaan se on myös aika pimentävä. Olis voinut vaihtaa tapetin vaaleammaksi ja maaliseinän tuollakin tummemmaksi - empäs tollasta tajunnut sillon aikanaan kun huoneet tehtiin. No, onneks noi pinnat ei ole mitenkään ikuisia ratkaisuja.

No niin, jatkan täällä siis maalaushaaveiluitani. Sen sijaan, että tarttuisin nyt heti tuohon hommaan olen tehny kevyitä kotihommia, kuten laitellu ruokaa ja pessy pyykkiä. Kävin koirien kanssa kävelyllä myös ja aina välillä kumartelin selkää venyttelemään... mahtoi näyttää koomiselta, tosin eipä tuolla ketään vastaan tullu. Lenkin jälkeen venyttelin sitten oikein huolella ja ajatuksella selän - huomaan kyllä, että kunnollinen venyttely auttaa. Eilen illallakin venyttelin lämpimässä ulkoilmassa oikein kunnolla. Selkä on ilman muuta nyt parempi kuin eilen, mutta niin kai sen sairasloman onkin tarkoitus toimia - että silloin paranee. 

On hassua, miten mulla on huono omatunto siitä, että olen sairaslomalla. Eniten huonoa omaatuntoa aiheuttaa se, etten vain makaa sängyn pohjalla tuskissani... Mutta tämä vaiva on vähän eri juttu kuin vaikka joku flunssa, jolloin pitää todellakin levätä. Selän kanssa uskoisin, että parempi lääke on pieni liikkuminen. Ehdottomasti oli viisasta ottaa nyt töistä breikki, koska jos olisin vaikkapa tänään ollu töissä, olisin taatusti nyt ihan kuollut, koska tän päivän työvuoro olis ollu taas sellanen, missä käytännössä koko päivän kannan, nostan, kumartelen jne. Kotona vaikka jotain pientä teenkin niin voin tarvittaessa sitten vaikka vähän venytellä tai istahtaa. 

Oon miettiny tätä työn ja kodin suhdetta. Ja täytyy sanoa, että musta on hieman omituinen sellanen ajatus, että mun täytyis jättää kotihommat tekemättä, jotta mä jaksan olla töissä - esimerkiks imurointi tekee mut niiiiiin kipeeks. Eli tässä kohtaa on minusta asia niin, että jos työ kuormittaa niin, ettei kotona enää kykene mihinkään, on silloin tehtävä jotain sille TYÖasialle - ei niin, että mä en voi kerätä marjoja taikka imuroida, koska sit mä en kykene olla töissä. Koska kyllähän mulla sellanen ajatus päässä kävi, että "miksi minä hölmö menin huonolla selälläni niitä mansikoita keräämään, kun nyt sitten jouduin sairaslomalle enkä voi olla töissä..." No, nyt vaan jumppaa jumpan päälle ja selkä toivottavasti sitä kautta kuntoon. Ja toivottavasti sellanen työ sitten joskus tulevaisuudessa, minkä mun kroppa kestää. Jonkun kroppa kestää varmasti ton kauppahomman paremmin, mun selkä nyt vaan on tällanen.

Jaaha, pyykkikone lopetti taas... Ja jos en aivan väärin äsken nähnyt, niin jossain tuolla taivaalla välähti salama! Tarttee varmaan hakea ulkoa pyykit pois nyt saman tien. Toivottavasti saadaan tänään kunnon ukkonen tänne!

Mukavaa löördaagia kaikille - mulla kyllä just hieman mieliala laski, kun tajusin, että Amazing Race ei tulekaan tänään vaan vasta huomenna... ja mä jo aamulla hihkaisin onnellisena, että tänään se taas tulee. Höh. No pitää keksiä jotain muuta kivaa sitten!

Heli

7 kommenttia :

 1. Heli, tänään tulee Selviytyjät!!!! ; )

  VastaaPoista
 2. Mä kans haaveilen maalausurakasta. Mulla on keittiössä yks seinä lämmin punainen ( oli ennen lämmin keltainen ) ja nyt vaihtelun vuoks haluaisin sen taas maalata. Kaivoin maalipurkkeja jo esille, ja olis tarjolla valkoista ja beigeä. Aattelin, ett tota beigee vois pikkasen vaaleampana ostaa ja tuon jämän sinne sekoittaa. Huomenna hoitokisut lähtee, eli pääsee aloittelemaan maalausta. Ja varsinkin, kun viilempää säätä lupailevat, niin mikäs siinä on maalatessa.

  VastaaPoista
 3. Virpi: mä en oo oikein innostunu siitä... mutta katottiin sitten kotimainen elokuva, joka tosin oli melko outo.

  Mimmi: voi vitsi, toi on kiva tapa vaihdella sisustusta kun maalaa jonkun tietyn seinän aina eriväriseksi. Ootko ajatellu vaikka turkoosia laittaa joskus? Oon nähny sellasen seinän yhdessä blogissa ja oli tosi kiva ja raikas! Tai sitten se musta... se on kans yllättävän kiva seinänä! Vaikka liitutauluvärinäkin, niin sais sit siihen kaikkea kirjoitella - sopis erityisesti keittöön minusta sellanen!

  VastaaPoista
 4. Musta on tietysti makuasia mutta se on melko raju väri. Toisaalta se on hyvä noin aktiivisuuden kannalta (pääset patistaan tytärtäsi) koska siinä näkyy pöly erittäin hyvin ;)

  VastaaPoista
 5. Peppone: mutta onko seinällä pölyä? Kovasti mä nyt tässä pohdiskelen tota maalauksen aloittamista... toisaalta jos se on ihan kauheen synkkä ja hirvee niin ainahan sen saa uudelleen maalattua.

  VastaaPoista
 6. Vuokrakämppä, niin en uskalla radikaaleja värejä tänne laitella ;) Eikä turkoosi oikeen oo mun värini eikä mustakaan ( sisustuksessa ). Beige ehkä tulee, tai sit valkonen. Ans kattoo mitä tulee!

  VastaaPoista
 7. Mimmi: joo, ymmärrän... toisaalta eikö se punainenkin ole aika räväkkä väri ollu? Mut beige on varmaan ihan hyvä kanssa, rauhallinen ja neutraali ja hyvä tausta kaikelle. Sellanen maitokahvin sävy on kans ihana.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥