sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

selvästi hyvä päivä


Mä olen ihan hirveen tyytyväinen tähän päivään (etenkin eilisen illan jälkeen, joka oli ihan from hell, kiitos jälkikasvuni...)! Hyvin nukuttu yö, EI KIPEÄ SELKÄ, pari kertaa hikilenkillä, pari kertaa hyvät selän venytykset (se on se taikasana: VENYTTELY!!!), lasten käyttäminen uimassa, ja ennen kaikkea oma ja kuopuksen yhteinen aikaansaannos:


Autotallin ensimmäinen seinä maalattu ekaan kertaan - JEEEEEEE!!! Se oli kahden ja puolen tunnin urakka, mutta SE ON NYT SIINÄ, urakka aloitettuna ja varmasti antaa potkua myös jatkoon! Jos vain huomenna kelit sallii, maalaan sen toiseen kertaan, mikä itse asiassa saattaa jopa riittää. Sitten siirryn jollekin toiselle seinälle, kenties tuonne toiselle pitkälle seinälle, mikä myös on siinä kunnossa että pääsisi suoraan maalaamaan, ilmalämpöpumppu vaan pitäis jotenkin ensin peitellä. Tuo päätyseinä on kaikkee muuta kuin valmis maalattavaksi, kuten näkyy... mutta mies lupasi senkin nyt levyttää ja laudottaa, että saan tehtyä.

Voi että, ette uskokaan miten oon iloinen, että sain viimein tartuttua toimeen tuon kanssa! Seinä on nyt tosi oudon näköinen... se on ollu ikiajat ihan sellanen harmaantunut, mikä on sinänsä kyllä ihana, mutta ehkei nyt kuitenkaan viisasta sellasena pitää. Kun tuon saan maaliin (ja kun mies saa sen eka laudotuksiltaan kuntoon...) on meidän pihapiirin rakennukset sit leikkimökkiä lukuun ottamatta kaikki saman väriset. Mun mielestä tekee aika paljon paikan yleisilmeeseen se, että rakennukset on maalattuja. Sit kun vielä saadaan talon ja tallin katot kuntoon, onkin kaikki tosi jees! (kattohommat saattaa kyllä mennä valitettavasti ens kesään...)

Niin ja tietenkin se on tosi mahti juttu, että toi maalaaminen ei käyny selän päälle ollenkaan. Se oli tosi iloinen ylläri, koska pelkäsin just sitä, että en lomalla sitten pystykään maalaamaan, sitä kun riittäis kyllä sinnekin sitten (loma alkaa viikon päästä).


Talon ulkovuorihommat etenee edelleen toooooooodella hitaasti. Mutta on pieniä toiveita, että ne siitä nyt kuitenkin etenee... Lisäksi ollaan viimeksi tänään mietitty tuohon edustalle terassia ja katosta, että miten ne nyt sit tulis. Meillä on "nurkissa" kymmenisen kappaletta vanhoja kivijalan kiviä, ja mulla on ajatus niiden käyttämisestä sitten terassin yhteydessä myös... mies ei vaan oikein tajua mun visioita, mutta jospa saan ideani ajettua senkin päähän nyt kuitenkin. 


Noin upealta näytti pilvet eilen... mutta ei tullu tänne ukkosta.

No tosta selästäkin mun on pakko hiukan nyt hehkuttaa. Nimittäin mä olen tässä saikkupäivinä nyt todella ahkerasti venytellyt selkää. Perjantaina sekä lauantaina molempina kävin kävelyllä ja sen jälkeen venyttelin tosi hyvin. Tänään samoin venyttelin sekä aamulenkin jälkeen, että nyt illemmalla tekemäni lenkin jälkeen. Ja hitto sentään, selkähän on paljon parempi!! Mä oon tehny nyt paria "uutta" venytystä, mitä viimeksi fyskassa sanoi, että kannattais, ja huomaan jo tässä pienessä ajassa aivan selvää edistystä niidenkin kanssa. Eli siis alussa ihan toivotonta, nyt jo onnistuu! Mun taipuisuus on muutenkin jo ihan selvästi lisääntynyt. Mulla on kovasti positiivinen fiilis tän asian suhteen nyt!

Niin ja jos joku nyt miettii, että "siellä se on sairaslomalla ja maalaa seinää..." niin tarkasti otettuna en ole enää sairaslomalla, vaan tänään oli vapaapäivä... Ja edelleen olen sitä mieltä, että selälle "liike on lääke" ja koska venyttelyt on tehny selälle tosi hyvää ja se tuntui tänään suht ok:lta niin aloimpa sitten kokeilemaan tuota maalaamista. Mun selän surma on ihan selvästi se raskaiden juttujen nostelu, mitä töissä pitää tehdä, mutta mitä tuossa maalaushommassa taas ei tarvinnut tehdä. 

Eli ystävällisesti vain tässä totean, että ei kannata nostaa tuosta asiasta mitään sen suurempaa haloota. Ja tämä maininta siksi, koska edelleen muistan vuoden takaiset kommenttilootan anonyymien ilkeydet, jonka vuoksi hetkeksi pistin katkolle koko blogini silloin...


Loppuun vielä kuva takiaisen kukasta, joka on muuten ihan hirmuisen nätti!

Oikein ihanaa uutta viikkoa kaikille!

Heli

12 kommenttia :

 1. Voi kun kiva kuulla, että selkä on parempi! Kannattaa kyllä tehdä niitä harjoituksia ja venytyksiä, jos tulokset on tuollaisia. Selkä kun vaikuttaa niin moneen tekemiseen!
  Kyllä teille tulee sinne kaunis talo ja muutkin pytingit, kun saatte kaiken valmiiksi. Tsemppiä!
  Ja oikein hyvää viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Lady: joo, täytyy sanoa, että mä olen hirveen yllättynyt, miten suuri vaikutus niillä venytyksillä oikeesti on ollut!! Kiitos kehuista, kiva tästä tosiaan tulee sit kun kaikki on valmista. En vaan oikein välillä jaksais oottaa että viimeinkin olis valmista... Hyvää viikkoa sullekin!

  VastaaPoista
 3. Hyvä teitä! Toi oli iso homma ja kuten sanoit, pieni liike on selälle hyväksi - sitä fys.terppakin aina toitottaa - ja samaa sano fys.polin lekurikin. Liikkumattomuus vetää jäykäksi.

  Tuo etukulmahan olisi suojaisa terassin paikka (voisi asentaa vaikka markiisin aukeamaan seinästä) mutta kun ulko-ovi aukeaa noin päin - muuten olisi saanut terassille kulun heti ulko-ovesta ulos astuttaessa, nythän se pitäisi kiertää vaan etteköhän te jotain keksi.

  VastaaPoista
 4. Peppone: itse asiassa suunnitellaan, että tehdään koko talon leveydeltä toi edusta terassiksi. Ja jonkunlainen katos tuon ulkoeteisen leveydeltä pihaan päin... sen katoksen mitta vaan mietityttää. Mut meillä on niin suojaton toi etuovi niin haluttais siihen kattoa päälle ees jonkun verran, niin ei tarttis sateessa seistä kauppakassien kanssa kun ovea aukoo. Jotain me keksitään, toivottavasti vielä kesän aikana...

  VastaaPoista
 5. Parempi ajan kanssa, kuin hätiköiden :)

  VastaaPoista
 6. Hyvä, että selkäsi on nyt parempi.

  Täälläkin on maalipensseli heilunut nyt viikon aikana aika tiuhaan, kun tehdään muuttoon liittyvää "pientä pintaremonttia". Tämä ensikertalainen maalari on saanut huomata, että onpa mukavaa hommaa tuo maalaaminen - siinä kyllä näkee kättensä jäljen (niin hyvässä kuin pahassakin...).

  VastaaPoista
 7. Sanna: no jaa, riippuu asiasta... =)

  Aaken äiti: mäkin muistin taas, miten kivaa puuhaa se maalaaminen onkaan. Tänään jo aamusta vedettiin kuopuksen kans toinen kerros - edelleen oli kivaa ja nyt sujui puolta nopeammin kuin eka kerros. =)

  VastaaPoista
 8. Loistavaaa!!! Hyvä te!
  Ja taas mä sanon sen; mä niin tykkään teidän talon ulkonäöstä <3

  VastaaPoista
 9. Hienoo tulee!
  Minäkin, niin usein sairaslomalla, juuri selän takia, niin hienoahan siinä on se että voi tehdä jaksoissa sairaslomalla, jos alkaa sattumaan voi lopettaa ja levätä. Töissä taas on painettava, vaikka kuinka sattuu ja sit lopulta oletkin toooosi kipeä.
  Ei siis kannata miettiä mitä muut ajattelee. Kerran vuosia sitten juoksin sairasloman ajan kuntosalilla, vaikka en töissä voinut olla, lääkärin määräys, liikettä siinä määrin kun pystyy.
  Aurinkoisia maalauspäiviä!
  -päivi-

  VastaaPoista
 10. Pohdiskelija: kiitos sulle sanoistasi! ♥

  Päivi: kiitos sullekin! Kiva, että ajattelet tuosta sairaslomasta tuolla lailla. Niin minustakin asia on - sitä tekee minkä voi ja jos sattuu niin lepuuttaakin onneksi saa just siinä paikassa. Ja tosiaan töissä se on vaan töitä tehtävä eikä levätä voi - että on se vaan ihan eri asia kotona puuhastella vaikka saikulla onkin!

  VastaaPoista
 11. Sairaslomahan on lääkärin määräämä, joten ei kuulu kellekään vaikka sen viettäisi kiertävässä sirkuksessa. Pitäsikö muka heti palata töihin kesken sairasloman, kun pysyy tolpillaan, ja mitä työnantajan vakuutus siitä sanoisi? Tosiaan on ihan eri asia jumpata ja puuhastella kotona kuin raataa töissä. Kotona voi kokeilla, mikä onnistuu, ja lopettaa heti jos ei onnistu.

  Anonyymien ilkeydet on vaan koitettava jättää omaan arvoonsa.

  Olisiko alan/työpaikan vaihto mahdollinen, ettei tarvitseisi enää nostella raskaita juttuja?

  VastaaPoista
 12. Keskeneräinen: kiitos kommentistasi! Olen vaan jotenkin tullu melko harkitsevaksi mitä yleensä tänne kirjottelen, ja poistin vuosi sitten anonyymien kommenttimahdollisuuden kokonaan, se meno meni niin hurjaksi kommenttilootassa.

  Alan vaihtoa mietin, en vaan meinaa keksiä mitä tekisin... Olen hakenut nyt koulutukseen, jonka toivon kyllä auttavan asiaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥