lauantai 9. marraskuuta 2013

pimeyden keskeltä muun muassa korttimietteitä


Lauantai-ilta. Päivän olin töissä ja olin kyllä jotenkin tosi poikki kun sieltä läksin. Ilta kuitenkin on menny siivotessa. Olen nyt alkanu vaatia, että siivotaan miehen kanssa yhdessä, ja kyllä se homma vaan paljon joutusammin menee niin. Mulle tekee jotenkin niin takkusta aina se imuroinnin alottaminen, että paljon helpottaa, kun mies alottaa... mä sitten jostain kohtaa jatkan ja se alkaa pestä lattioita. 

Ja siis joo, tosiaan, mä olen aikasemmin aika pitkälti hoitanu meillä siivoomisen. Lapset siivoaa omat huoneensa, muuta ei juurikaan niiltä vaadita siivoomisen suhteen. (Niissä omissa nurkissakin on niille niin paljon hommaa, ettei tahdo viikonloppu siihen piisata...) Mies on kyllä ennenkin meillä lattiat pessy, mutta mun hommana on ollu niin tavaroiden raivaus kuin imurointikin. Nyt on selkeesti mukavempaa, kun mä nostelen rojua paikalleen sillä välin kun mies jo imuroi.

Tosi kiinnostavaa, eikö? 


Mulla on viime aikoina ollu jonkin verran vaikeuksia unen saamisessa. Mulla ei ole koskaan ennen moista ollu ja oonkin miettiny mistä moinen johtuu. On mulla kyllä aika paljon kaikkea asiaa mietittävänä, murhettakin. Ne todella valvottaa, kun mietin ja mietin ja murehin. Harmi että aloin aikanaan kirjotella tätä blogia omalla naamalla ja nimellä, kun en voi täällä todellakaan niistä jutuista avautua. Luulen, että vertaistuki olis tosi hyvästä nyt.

No mutta mun siis piti sanoa, että aloin sit miettiä mahtaisko osasyy unettomuuteen ollakin siinä, että lipitän kaiken iltaa ja puoli yötäkin vielä teetä. Ihan sellasta Liptonin mansikkateetä, en mitään rauhottavia ja rentouttavia versioita. Nyt mä sitten otinkin kuppiin piparminttuteetä, jos se ei valvottais. Mulla olis myös kamomillateetä, mutta mä join sitä yhdessä vaiheessa niin, että ällöttää pelkkä ajatuskin siitä nykyään. Mulla oli sillon sellanen hyvin levoton ja ahdistunut fiilis ja uskon, että osaltaan kamomillatee auttoi mua relaamaan. 


Hmm, melko paljon mulla nyt näitä kynttiläkuvia... (ja kaikki vanhoja, en oo taas kuvaillu aikoihin). Kauheeta kun onkin pimeä tämä marraskuu. Ihan hurjaa, miten paljon vaikuttaa mieleen se, että pimeys tulee niin aikaseen. Mä kyllä sinänsä tykkään pimeydestä ja kynttilöistä, mutta illat on kauheen pitkiä kun pimeetä on jo viiden maissa... tulee sellanen olo, että nyt pitäis mennä nukkumaan kyllä ajoissa jo illalla. Mutta enhän mä kuitenkaan mene.

Ajattelin, että sit kun mulla on se sairasloma, taidankin tehdä sitten joulukortteja. Tai ees kirjottaa valmiita kortteja... Tänä vuonna on niin älyttömän ihania noi joulupostimerkit, että pakko on kyllä jokunen kortti niillä laittaa menemään! Mulla ei vaan ole mitään ideaa kortteihin. Tässä kuvia aiempien vuosien korteista:

Vuonna 2008 tein tällaisia pakettikortteja vanhoista saaduista joulukorteista.
Tässä näitä pakettikortteja valmiiksi leikattuina. Varsinaisista joulukorteista mulla ei olekaan mitään kuvaa, mutta luulisin, että jotain samantyylistä ne oli kuin nuokin.
Vuoden 2009 korteissa oli väriä (no huhhuh...) ja glitteriä, kuvat leikattu aiemman vuoden saaduista korteista. Noista en ainakaan ota mallia... =)
Vuoden 2010 korteissa oli lehdistä leikattuja kuvia. Nämä olis kyllä mieluisan näköisiä edelleenkin.
Vuoden 2011 kortit teetin omasta edellisvuoden valokuvasta. Ihan varteenotettava ajatus nytkin.
Vuoden 2012 kortit, joissa pikkukuvat on tulostettu omista valokuvista. Näistäkin tykkään edelleen.
Huhhuh, aika järkyttäviä nuo värikkäät glitterihommelit kyllä. Tunnen suorastaan pientä häpeää tuota kuvaa edes laittaa!! =) Tänä vuonnakin olen ostanut jo valmiiksi mustia korttipohjia - en tiiä teistä muista, mutta minusta niistä vaan saa jotenkin tosi hienoja kortteja. Mä en oikein ole punaisen taikka vihreän ystävä lainkaan noissa korttiaskarteluissa, en myöskään välitä tontuista taikka enkeleistä. Ennemmin kynttilöitä ja kukkia ja vaikka noita kuusenkoristeita mulle. Toisaalta noi vuoden 2010 korttien kuvat oli minusta kyllä tosi ihania, leikkelin niitä muistaakseni vanhoista joululehdistä ja olisko ollut myös Pentikin joulukuvastosta.

On se kyllä jännä, miten tämä pimeä aika saa vaan ihmeesti ton joulun mieleen. Vaikka nytkin ulkona sataa reippaasti vettä, mä mietin joulukortteja... Mutta nyt mä taidan mennä kuiteskin nukkumaan (tai ainakin sänkyyn lukemaan). Huomenna olis sit kaikkien isien päivä. Mulla ei oo enää isää ketä onnitella, ukki ja vaarikin on jo poissa. Appiukko on ja lasteni isä tietenkin myös. Saa nähä tuleeko meille huomenna myös miehen isot lapset käymään, kenties myös lapsenlapset vaaria katsomaan. Kukaan ei oo mitään ilmoitellu, joten nähtäväksi jää.

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille!

Heli 

8 kommenttia :

  1. Mulla on tänä jouluna muutama musta korttipohja, valmiin askartelusetin vihreät ja punaiset (yht. 4 kpl) ja loput tummansinisiä. Mutta minusta nuo värikkäät glitterijutut on ihania! Mun mielestä kimalteet istuu jouluun ku nenä päivään. Eiku päähän. Kun lapset oli pieniä, sai ihan asianmukaisia kortteja, kun antoi lapsille kimalleliimatuubit, tähtiä ja korttipohjia tai kartonkia. Nyt ne ei taitais enää mennä täydestä, kun lapset on isoja :) enkä mie ees saa niitä enää mukaan askarteluun...

    Omat räpöstykseni on niin noloja, että en kehtaa panna kuvaa esille...

    VastaaPoista
  2. Ihania noi sun joulukortit! Just sellaisia yksinkertaisen kauniita. Olin jo aikaisemmin päättäny ottaa vähän(?) mallia noista sun vuoden 2012 korteista, jos sen suinkin sallit. Niihin ihastuin heti. Ja myös mun mielestä mustat on tyylikkäitä, aina ei todellakaan tarvitse olla punaista ja vihreää. Myös tummansininen on taustana aika kiva, mutta itse suunnittelin harmaata tälle vuodelle. Luultavasti valitsen mattapinnan sijaan helmiäisen, niin tulee hiukan juhlavampi. Mut joo, kiitos ideoista :)

    HYVÄÄ ISÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE JA MUKAVAA PÄIVÄÄ SULLE, HELI! ♥

    VastaaPoista
  3. Mä juon iltaisin ihan tavallista earl grey -teetä, jopa hetken ennen nukkumaanmenoa, eikä se mulle aiheuta unettomuutta ( onneks! ). Mut me ihmisethän ollaan erilaisia! Toivottavasti alat nukkumaan pidempiä yöunia, jotta jaksat päivän aherrukset :)

    VastaaPoista
  4. Väsymystä on riittänyt, pimeyskö se sitten väsyttää. Energiat lähellä nollaa. Jospa tästä piristyisi jossain vaiheessa. Ja juu, kyllä se tee saattaa vaikuttaa siihen unentulon viivästymiseen, siis musta tee.

    VastaaPoista
  5. kuulepas ystävä hyvä <3 jos sinusta yhtään tuntuu ett tarttisit purkaa ittees,ni laita mulle sähköpostia :) meissä on niin paljon samaa,ett väliin tuntuu ihan hassulta;)
    toisekseen noi kortti-hommat,sää oot tehny aivan mahtavia kortteja viime vuosina!Mutt jos päänvaivaa tuottaa,mitä tänä vuonna,ni mulla ois ehotus :) voisin postittaa sulle valmiiks kasattuja 3D-kuvia,joita mulla on niin paljo valmiina ett tahtosin päästä vaan eroon.(munhan ei tartte yhtään korttia tehä,ko valmiita on varmaan yli 100)
    laitapa siis ainaki tosta korttihommasta sähköpostia! ;) ja jaksuja sinne...jospa se loppuvuotta kohti alkais helpottaan!

    VastaaPoista
  6. Kauniita kortteja sinä oletkin tehnyt. Ja minusta nuo värikkäätkin ovat kauniita, mutta kyllähän nuo 2010 ja 2012 kortit ovat kauneimpia.

    VastaaPoista
  7. Mukavaa viikonloppua ja kyllähän tämän pimeyden kanssa eläisikin mutta nuo jäätävät vesisateet tekevät ulkona liikkumisesta kurjaa, koirakin on aina niin kurainen että se on tuotava suihkun kautta sisään. Ei nyt ihan joka kerta mutta kumminkin.

    Meikäläiseltä on jäänyt korttien kirjoitaminen vuosi vuodelta vähemmälle ja tekstarit on mun mielestä niin persoonattomia etten lähettele niitä ollenkaan.

    Jaksamista sulle toivottelen ja toivonpa todella että saat tuon nukkumisesi kuntoon sillä minä tiedän kuinka kurjaa valvominen on.

    VastaaPoista
  8. Sanna: makuja on monia. =) Mä olen enemmän yksinkertaisuuden ystävä, glitteritkin on ihan ok mutta noi värikkäät korttipohjat on jo kyllä liikaa... =)

    Terhi: saa ottaa mallia, kiva jos on jollekin hyötyä mun tekosista. Mä kun en todellakaan ole mikään askartelija ja ideanikkari...

    Mimmi: mäkin oon aina juonu teetä eikä oo vaikuttanu. Ehkä ne kuitenkin sit on huolet mitkä valvottaa. Ja pitäis mennä kyllä aikasemmin nukkumaan...

    Susanna: pimeys tekee tehtävänsä kyllä. Aina jos on kirkas päivä, on selvästi pirteämpi oli muutenkin.

    Suvi: pidän mielessä, kiitos! Mä en kyllä ees tiiä mitä on 3D-kuvat...

    Eija: minäkin tykkään eniten niistä.

    Peppone: ihan sama täällä, koirat saa pestä melkein joka lenkin jälkeen... onneks on pienet koirat! Kyllä tämä tästä varmasti suttaantuu, mun ihan oikeesti pitäis ite skarpata tota unille menoa aikasemmaksi...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥