sunnuntai 8. joulukuuta 2013

lumipalloefekti


Mulla on ihan niin kuin pikkasen alkanu olee sellanen "pitkissä täissä"-olo täällä. Mä en siis todella kestä, kun ei oo mitään viisasta tekemistä - no joo, nyt tietenkin olis ollu niitä opiskelujuttujakin, mutta paaaaaljon hauskempaa on räjäyttää nurkat ja järjestellä tavaroita!!!

No, kaikki alkoi tänään pupuhäkeistä... Olen jo pidemmän aikaa miettiny, että tekis mieli ostaa niille isommat häkit. Tänään sattui eteen sellanen hintalappu, että oli pakko toimia. Nyt on sitten molemmilla 140cm pitkä häkki, ja se tuntuu kyllä sen kokoiselta, ettei ihan niin kovin pistele omatuntoa, jos ne joutuu häkeissä majailemaan hiukan pidemmänkin pätkän. Normaalistihan ne on suuren osan päivästä vapaana alakerrassa, mutta on myös sellasia päiviä, etten niitä sinne halua. Siellä ne nyt kököttävät, toivottavasti ovat tyytyväisiä uusiin koteihinsa.

No, tuosta sitten alkoi oikea lumipallo-efekti... Purkasin yläkerrasta pois pupuille tehdyn tilan, koska ne ei enää siellä oikeastaan ole koskaan. Se siis tehtiin alunperin niille kodiksi, mutta aika moni käytännön asia sai mut lennättämään ne siitä pois... esimerkiksi se, että ne kaivoi öisin koko ajan hiekkalaatikkoaan siellä, ja se meinas tehdä minut ja miehen aivan sekopäisiksi, koska me nukutaan tuossa yläkerran toisessa puolikkaassa, avotilassa siis. Se entinen pupujen paikka on tuossa alakuvassa tuo tyhjä tila. Tai on sinne näköjään jo ompelukone ehtinyt hypätä...


Sitten alkoikin räjähtää joka paikassa... Aloin siivota kaappeja ja tyhjensin tuon toisenkin vinokaton alla olevan tilan. Tuossa on oikeastaan muutaman kaapin lisäksi meidän talon säilytystilat, eikä meillä nyt järin paljoa mitään ylimääräistä tavaraa ole. Nuo tuolla on astioita, jotka odottaa että lapset lähtee kotoa, sekä joitain laukkuja ja vaatteita. Siellä on myös laatikollinen legoja, jotka olen ajatellu säästää, sekä pari laatikollista kangaspaloja (=silppua) mistä kuopus väkertää kaikenlaista.


Lisäksi mulla on alakerrassa pienoinen puuhamaa, kun penkkisohvalle on kasaantunut nyt kaikenlaista joulujuttujen takia. Joulussa on kivointa just tämä valmistelu ja se hetki, kun saa alkaa laittaa lahjoja pakettiin... sitten kun ne on paketissa, haluaisinkin vaan äkkiä toimittaa kaikki muualle lähtevät paketit eteenpäin - se niiden säilyttely on mun mielestä tosi ärsyttävää!


Tämä homma jää nyt kuitenkin yön ajaksi kesken, en kerta kaikkiaan jaksa enää tehdä mitään. Tuli eilen katsottua "Linnan" juhlien lisäksi vielä Tuntematon sotilas, joka loppui tosi myöhään... Mä muuten tykkäsin niistä juhlista tosi kovasti (vaikkakin Loiria en olisi tahtonut kuulla) ja puvutkin oli minusta melkeinpä kivempia kuin normaaleissa juhlissa. Erityisen ihania oli Duudsonit!

No, nyt mä kyllä taidan ihan oikeesti lähteä tästä nukkumaan... palaan ehkä huomenna siistien kuvien kera!

Heli

5 kommenttia :

 1. Rokkimammakin tykkäsi Duutsoneista. Ne vaan oli niin komeita ja tyylikkäästi pukeutuneita.

  VastaaPoista
 2. Rokkimamma: juu, ne oli upeita!

  VastaaPoista
 3. Karjakolla Navetan ovelta -blogista olis pikkupupuja, ja mun niiiiin tekis mieli, mutta oon muistutellu itelleni näitä sun "tukanrepimisiä" niiden yöllisten bakkanaalien tähden... eihän meille oikeasti mahdu. Mutta kun ....!!

  Kameleonttikin olis ihana, ja se pikkuinen kilpikonna, joka on lähiFaunattaressa...

  Mutta ite huomasin tänään kans, että valmiista, muuallemenevistä paketeista sun muista pitäs päästä äkkiä eroon... mie vielä tämmösenä horiskona pelkään, että unohdan, missä ne on, ja löydän ne sitten keväällä...

  VastaaPoista
 4. Sanna: no harkitse ainakin tosi tarkkaan ennen kuin pupun hommaat... mä en enää ottais tällä tiedolla mitä mulla niistä on. Ne todellakin on suloisia, mutta... ja se kauhee riitely niiden hoidosta, huhhuh... Koitahan pitää paketit tallessa! Toisaalta kivahan tollasia löytöjä on tehä vaikka pitkin vuottakin. =)

  VastaaPoista
 5. niin se tahtoo toisinaan käydä,lumipallo lähteä lapasesta...ja sit tuleeki väsy :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥