torstai 23. tammikuuta 2014

siitä tulikin sisustuspostaus


Edelleen kipakkaa pakkasta pitelee. Tällä hetkellä talon etupihalla näyttäis olevan -21 ja takapihan puolella -25. Täytynee siis pysytellä tuolla etupihalla vaan... Kaunis päivä oli tänäänkin ja ihan selvästi mun pirteystaso on riippuvainen valoisuudesta. En ole aiemmin myöntänyt, että se minuun vaikuttais, mutta kai se vaan sitten totta on, koska huomaan aina, että piristyn ja jaksan, jos on valoisampaa. Pimeä syksy oli yhtä kuin tosi pimeä mieli... Kyllä nuo lumi ja aurinko vaan ihmeitä tekee!


Olen huomannut, että siksi mä tänne kotiinkin vaaleaa kaipaan, että se tuo valoisuutta ja sitä myöten jaksamista. Mun yhdellä ystävällä on aivan ihana koti aivan ihanassa paikassa metsän keskellä, mutta joka kerta siellä mä ajattelen, että jos se olisi minun kotini, niin siellä viuhuis maalipensseli hyvin äkkiä ja vetäsis kaiken vaaleaksi. Se koti on läpeensä puunvärinen, mikä sinällään kyllä on kaunista, mutta se on myös jotenkin todella pimeää. Mua on aina ahdistanut, jos sisällä on pimeää, en vaan voi sille mitään. 


Mun mies on sitä mieskaartia, jonka mielestä kaikki sais olla puunväristä, mutta ei kiitos mulle sellasta. Mietipä vaikka, että tuon yläkuvan kaikki pinnat olis samanlaista kuin tuo kuvan vasemmassa reunassa pilkottava kaide - joka on portaiden keralla ainoa asia, mitä talossa en todella uskalla maalata, sen on mies niin vakaasti ilmoittanut. Ai juu hei, tuollahan siis OLI kaikki pinnat sitä puuta, ennen kuin mä ne sitten maalasin... Sohvakuvassa on tuo lattia (eli olkkarin lattia) vielä puunvärinen, kovastihan se mies vastustaa senkin maalailua, mutta kyllä mä senkin tahtoisin harmaaksi vielä joskus vetää...


Mä en ole kovin innokas värien käyttäjä. Siis sellasten kirkkaiden värien, enkä ainakaan isoina pintoina. Mun juttuja, ja meidän kodin juttuja, on vaaleansininen, vaaleanharmaa, vaaleanvihreä, vaaleanruskea... (vaatteissa tosin mun juttu on musta, aina ja aina vaan) Kyllä siellä on mukana sitten muutakin, esimerkiksi olkkarissa on minusta tosi kivat nuo tummat parrut katossa, ja samaa tummaa ruskeaa on myös keittiössä hyllyinä. Tykkään kovasti myös takorautaisista jutuista ja kiemuroista, niitäkin siis löytyy. Että ihan valkoista ja vaaleaa ei ole, enkä ihan sellasesta tykkäiskään.


Kun olen lukenut Susannan blogia ja katsellut hänen ihanan värikkäitä kotikuviaan, olen monta kertaa miettinyt, että onko meidän koti tylsän ja ankean väritön. Ei minusta. Vaikka meillä onkin kaikki paneliseinät valkoisia ja muutenkin värit vaaleita, ei meillä silti ole minusta kyllä mitenkään väritöntä. Mies on sitä mieltä että niin on, mutta en sitten tiedä mihin se sitä vertaa... siihen entiseen puunväriseenkö...? Silloin, kun maalasin olohuoneen katon ja seiniä valkoiseksi, mieskin kyllä muistaakseni sanoi, että joo, tulihan siitä valoisa. Se kai tarkoitti, että ihan jees.  


Mä tykkään kyllä sitten taas laittaa värillisiä juttuja vähän jonnekin. Meillä on värikkäitä lakanoita, pyyhkeitä, räsymattoja, astioita, sohva (vaikka aika vaalea onkin)... siis ihan valkoisena en noista mitään kyllä kestäis. Ja lasten huoneet nyt on aika värikkäitä. Kuitenkin koitan pitää jonkunlaista yhtenäistä linjaa noin yleisesti, en osais olla, jos olis kauheesti erilaisia värejä joka puolella. Hyvä esimerkki on vaikka toi mun hiilarihylly: siinä on tummat hyllyt ja mustat hyllynkannattimet, mutta sit kaikki purnukat on lasia. Eri kokoisia ja eri mallisia kenties, mutta kuitenkin lasia yhtä lailla.


Itse asiassa pelkään, että jos meillä olis kovin vahvoja värejä vaikka seinissä, kyllästyisin niihin nopeasti ja sit vaan ärsyttäis... Nyt vähän niin kuin pelaan varman päälle. Meidän remontti on kestänyt jo monta vuotta, ja kaikki tähänastiset valinnat on sellasia, että tykkään niistä kovasti edelleen - en siis ole katunut valintoja taikka kyllästynyt, ja hyvä niin. Kovin usein kun ei ole varaa sisustusta vaihtaa... No, kyllä mä kalusteita oon jonkun verran vaihtanut tässä rempan kuluessakin, mutta oikeastaan lähinnä siksi, että paikat on muuttuneet (esim. lasten huonejärjestelyt) ja olen koittanu sit saada optimaaliset systeemit joka paikkaan.


Ensi kesänä meidän pitäis tehdä viimeiset sisäremontit, eli laittaa keittiö-ruokailutila uusiksi. Lattia pitää aukaista, ja samalla se vaihtuukin sitten muovimatosta puulattiaksi (jee!!). Tuossa kuvassa on minusta ehkä ihanin keittiö ikinä, ja olenkin pähkäillyt uskaltaisinko nyt olla radikaali ja laittaa sitä sinistä paneleihin. Meille siis todellakin tulee puolipanelit, vaikka ne taitaakin olla ihan last season - ei haittaa, minä tykkään niistä kuitenkin. Olen vaan miettiny, laittaisko oikeesti värit noin päin, että paneli oliskin se sininen ja yläosa sitten valkoinen, tai kenties jopa vaikka jotain tapettia... 


Olen vuosikausia haaveillut vaaleansinisestä Lukko-tapetista, se on minusta vaan jotenkin niin älyttömän kaunis ♥ Mutta pelkään just sitä kyllästymistä, tai etten sittenkään tykkäis kun seinät olis valmiit tai jotain. Saa nyt nähdä... Meillähän on keittiössä lasikuitutapettia (joka on ilmeisesti suoraan helvetistä) maalattuna vaaleanruskeaksi. Sekin on kiva, mutta mun ikihaave vaaleansinisestä keittiöstä ei vaan ota laantuakseen. Meillä on kuitenkin tarkoitus avata seinää näiden huoneiden välistä ja muutenkin tätä järjestelyä tarvii todella ankarasti miettiä ja pohtia (Taina, en mä ole vieläkään keksinyt ratkaisua...). Voi olla, että poistetaan meidän molemmat uunitkin ja muurautetaan vain yksi iso tiiliuuni keskelle taloa (ja joo, valkoinen...).


Nyt meillä on keittiön nurkassa tollanen pönttis, mikä on kyllä ihan hirveän hyvä lämmitin, mutta se pitäis kunnostaa. Jos poistetaan olkkarista uuni, pitää tämäkin kyllä sitten poistaa, ja tuohon pönttiksen "selän taakse" tulis sitten se yksi iso uuni, joka riittäis lämmittämään koko talon. Minusta olis ihana sellanen kunnon uunin jötikkä, jonka päälle pääsis kissa lämmittelemään... ja miksei itekin... oikein sellanen vanhan ajan tuvan uuni.

* * *

Jaaha, mun kyllä piti alun perin kirjoitella ihan muita juttuja, mutta tuli nyt tällasia remppamietteitä ja kotikuvia. Taidan nyt kokeilla, syntyiskö liiketoimintasuunnitelmaan muutama rivi - olen sitä tänään mietiskellyt, mutta en ole vielä mitään kirjoitellut. Asiat hautuu päässä...

Mukavaa loppuviikon alkua kaikille!

Heli

17 kommenttia :

 1. Upea "kokoelma" lasipurkkeja teksteineen :)

  VastaaPoista
 2. Mie taas haluan värejä joka paikkaan, ja sillä uhmaan pimeyttä, mutta kyllä sun olkkari on niin ihanan rauhaisan näköinen paikka, rauhaisine väreineen! Ja muutenkin kaikki paikat. Mie nyt en osaa sisustaa eikä meillä ole oikein mitä sisustaakaan, mutta teillä on kaunista.
  Mietipä tätä: meillä on keittiössä harmaa lattia, keltaiset kaapinovet, ruskeankirjavaa kivijäljitelmää tasot, mustat laatat hellan ja tiskipöydän välitiloissa. Siihen punavalkoruudulliset verhot x 2 ikkunaa. No seinät on sentään valkoiset. Pönttöuuni keltainen muistilla ovilla, mutta olkkarin puolella. Kuulostaako hirveältä?:)

  VastaaPoista
 3. Raikasta ja nättiä! Iik, miten ihanat nuo kattoparrut <3

  Meillä on kanssa ollut aivan kaikki puunväriä, kellastunutta mäntyä, lattiasta kattoon. Maalausten jälkeen on huone kerrallaan tuntunut kuin tulisi lisää ikkunoita ihan itsestään :) (noh, yksi tulikin, ja yksi uusi ikkunallinen ulko-ovi, mutta ilman niitäkin). Tosi iso valaiseva vaikutus sillä vaan on.

  VastaaPoista
 4. Mä niin tykkään tosta sun hiilarihyllystä, oon sitä ennenkin hehkuttanut!
  Ja noista kattoparruista, niitäkin kuolaan, ihanat!!!
  Iik, ei saa pönttiksiä poistaa, ne on iiiihanat!!! Vai onks pakko, onko ne niin huonot jo? Mä haaveilen pönttiksistä, mutta ei taida se haave toteutua...
  Valo vaikuttaa, ei siitä mihinkään pääse :)

  VastaaPoista
 5. Katja: kiitos, minäkin tykkään! Meillä oli ennen tuossa kohtaa kaapit, mutta mua inhotti noita purkkeja pitää kaapin kätköissä, joten laitettiin avohyllyt. En ole katunut ja tykkään purkeista vielä enemmän nyt, kun keksin niihin laittaa noi dymot. Minusta just tuollaset pikku asiat antaa sellasta tarvittavaa särmää muuten suht vaalealle sisustukselle.

  Sanna: no en osaa sanoa kuulostaako hirveältä. Värikäskin voi kuitenkin olla tosi kiva. Esimerkiksi se Susannan koti on minusta tosi ihana, vaikka onkin tosi värikäs ja siis täysin vastakohta mun maulle. Se mua kummastuttaakin, että ihailen sitä kovasti, vaikken ehkä kuitenkaan itse osais sellasessa olla.

  Niin ja kyllä kai se värikäskin voi olla valoisa - onhan niitä värejä, jotka on kirkkaita ja vähän niin kuin tuo valoa, vaikka just keltainen. Ja oranssi! Ja vaikkapa limenvihreä!

  Sitä en oo koskaan oikein tajunnu, että syksyllä, kun tulee pimeämpi vuodenaika, ihmiset laittaa kotiin tummia tekstiilejä. Minun logiikka sanoo, että just syksyllä ja talvella laitetaan kotiin vaaleaa, ettei se ulkona oleva pimeys niin kauheesti ahistais!

  Taru: kiitos kovasti! Ja kyllä todellakin valkaisu auttaa, heti oli isomman ja valoisamman näköistä täälläkin. Ja minusta jotenkin muutenkin niin paljon kivempaa; avaraa, kuulasta, rauhallista.

  Teillä on ihana sisustus, valoisa ja avara, eikä mitään turhaa krääsää missään. Tykkään!! Blogisi on muutenkin tosi kaunis. Tekisi mieleni kopsata se tiilistä tehty polttopaikka meille... muun muassa.

  VastaaPoista
 6. Pohdiskelija: no niin mäkin tykkään siitä! Ja muistan, että sä oot ennenkin sitä ihastellu - kiitos siitä! Kattoparrujakin yleensä lähes kaikki ihailee täällä, samoin portaita, jotka ei tosin nyt näissä kuvissa näy. Ne parrut ja portaat näkyykin nyt tosi hyvin, kun muu ympäristö on valkoista - ennen ei erottuneet niin hyvin.

  Pönttis on vähän niin ja näin... nuohooja on jo antanut siitä vähän kommenttia, kun se rapautuu sisältä. Ilmeisesti sen kuitenkin vois korjatakin... Toisaalta mäkin tahtoisin sen säästää, ja voi se vielä olla, ettei me tehdä niin mittavaa muutosta täällä kuin nyt on ajatus, vaan jätetään nykyiset uunit. Olen myös väläytelly sellasta, että jos korjattais ja siirrettäis toi uuni... mutta sen tehot ei kyllä sit riitä koko taloon. Joten saa nyt nähä mitä sille tapahtuu.

  Valo on ihanaa - nyt ton pitkän pimeän kauden jälkeen sen taas todella huomaa!

  VastaaPoista
 7. Meillä on eteisessä maalattu alaosa harmaalla eli tummemmalla ja yläosa on valkoinen. Toimii eli rohkeesti vaan maalaamaan panelien alaosa siniseksi ja yläosa valkoiseksi. Ainakin tuon valkoisen yläosan kanssa on varmasti hyvännäköinen, vaikka kaunis on tuo tapettikin ja sopii varmasti sinisen paneelin kanssa.

  Meilläkin on pönttikset käytössä. Ruokailuhuoneen rempan yhteydessä maalattiin toinen uuni tuhkan väriseksi (oli ennen just sama musta kuin teillä)ja luukut hopeamaalilla. Tuli tosi kaunis. Jos teijän pönttis vaan on vielä toimintakuntoinen niin maalilla saa kivasti uutta ilmettä.

  VastaaPoista
 8. Mä olen kans iät ajat sanonut olevani täysin aurinkokäyttöinen :D Taannoin etelän reissulla se kyllä oli niiiin totta, kun siellä se pimeys humpsahti kerralla ´joskus iltaysiin mennessä, niin samaa tahtia meni mun silmät kiinni! :D

  Mutta siis kiva postaus! Ymmärrän täysin sun pohdiskelusi. Mä olen pyöritellyt tätä meidän huushollia uskaltamatta oikeastaan mitään, nyt yhtäkkiä vaan päätin ja tiesin mitä haluan. Meille tuli/tulee siis yläkertaan rohkeita värejä seiniin, aika tummaakin, mutta lattiat ja katot on valkoiset.

  Toi sininen keittiökuva seinineenhän oli tosi hieno! Se sininen siinä kuvassa alaosassa jatkaa hienosti kaappien väriä koko huoneen "alaosassa". Rohkeesti vaan toteutat itseäsi, valkkaat kaikessa (missä siis saat päättää) sen mikä susta tuntuu hyvältä, älä mieti onko se jonkun säännön mukaisesti oikein vai väärin. Sinähän siellä asut! Toi Lukko on ihana! Harmi kun se on vihreänä saatavilla vain kummallisen retrovärityksellä, muuten se olis meidän olkkarin seinien ykkösvalinta.

  Ai niin, sun joskus taannoin tekemä veskipostaus siitä remontista on painunut ikuisesti mun mieleeni ja jotenkin on antanut sysäyksen munkin uskallukselle. Kiitos siitä siis <3

  VastaaPoista
 9. Krisse: teillä on kuvien perusteella tosi kaunista! Varmasti on kiva toi harmaa-valkoinen yhdistelmä. Ja toimisi varmasti myös tämä mun suunnitelma, molemmilla tyyleillä (tapetilla tai maalilla). Saa nähdä mihin päädyn.

  Meillä on vika siellä pönttiksen sisäpuolella. Eli ei auta pelkät maalailut... Käytössähän tuo tosin nytkin on koko ajan, mutta jotain sille sisäpuolelle pitäis tehdä, tai sitten tosiaan muutetaan koko systeemi. Sekin jää nähtäväksi... Väriä mä en sinänsä tahtois vaihtaa, musta on kyllä ihan jees, mutta korjausmaalaustakin tuo kyllä olis vailla. En vaan saa aikaan, kun aina mietin että entä jos se sit kuitenkin siitä puretaan tms... No, jospa tämä dilemma ensi kesänä selviäis.

  Kupla: voi miten hauska kuulla, jos olet tosiaan saanut inspiraatiota mun tekeleistäni!!

  Teille tulee varmasti kivan näköistä. Mä muuten vasta ihan äskettäin löysin sun blogiin... kun tosta sun nimestä menee, päätyy nimittäin ihan väärään paikkaan!!

  Ja juu, kyllä mä aika lailla menenkin tässä rempassa ja sisustelussa oman maun mukaan, en seuraile trendejä, vaan jos jostain tykkään niin sit vaan tykkään - esim. just noi puolipanelit, mitkä todella vaikuttais olevan muiden mielestä ihan hirveät ja last season... Sitä vaan mietin olisko se outo ratkaisu maalata panelit, kun muualla talossa ne on aina valkoiset ja yläosassa on väri. Nyt tulis toiste päin, olisko kummallinen vaihdos ja tuntuisko siltä että nyt meni väärin päin...

  Toi Lukko mietityttää siksi, että olen nähnyt sitä joissain blogeissa isoina pintoina (en ole siis nähnyt livenä) ja mietityttää onko se sittenkin liian levoton tai jotain. Liian kirjava? Alkaako silmissä vilistä...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääkapua! Hyvä kun sanoit, kokeilin tota Kuplani linkkiä ja mitäihmettä mun silmäni näkikään! En voi ymmärtää mitä se silleen oli :D Nyt pitäis mennä oikeeseen paikkaan!

   Poista
  2. Juu Kupla, nyt menee sinne blogiin!

   Poista
 10. Kiitos Heli, mutta kyllä meilläkin riittää vielä rempattavaa vuosiksi eteenpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajan kanssa... näissä vanhoissa taloissa kyllä hommia riittää!

   Poista
 11. Nyt kerkesin lukemaan taas ihanaa blogiasi, kun oli viikolla niin huisketta, että koneaika jäi minimiin. Mun mielestä sinun pitäisi toteuttaa tuo haaveesi sinisestä keittiöstä, kun olet sitä niin kauan miettinyt. Ja uskon, että löydät vielä sopivan järjestyksenkin, kun oikein pinnistelet ;) Tuo Lukko -tapetti on hurmaava, samoin teidän pönttöuuni ja hiilarihylly :) Sinulla on kaiken kaikkiaan kiva tyyli, pidä siitä kiinni!

  Harmi juttu tuo opiskelu (uudempi postauksesi). Varsinkin aikuisopiskelijoilla on motivaatio kohdillaan ja silloin toivoisi saavansa ajan käytölleen vastinetta. Aika on rahaa, kuten sanotaan... Sinäkin olisit hyvin voinut olla tienaamassa tuonkin ajan ennemmin kuin notkua koululla turhan takia. Aika ärsyttävä juttu. Toivottavasti asiat muuttuu, kun vaaditte kunnon opetusta!

  Mutta hei, pakkanen on laskenut. Jeeee! Mä lähden nyt meidän hoitokoira Neilikan kanssa pitkälle kävelylle. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! Mukava kuulla alan ammattilaisen suusta, että meillä on kiva tyyli sisustuksessa! Kyllä tää minustakin sellanen omanlainen tyyli on, vaikka toki saa inpsiraatiota muualtakin niin kuitenkin mulla on tiettyjä asioita mistä pidän ja toisia mistä en pidä. Mutta kyllä tää keittiö-ruokahuone-remppa on aika lailla aivosoluja vaativa homma, ennen kuin on selvät sävelet mitä tehdään. *huokaus* Kyseessä on kuitenkin kaiken maailman laitteet, putket ja sähköt, joita ei sit ihan noin vain enää siirrellä, kun ne kerran laitetaan.

   Opiskelujen kanssa on tosiaan vähän tylsä fiilis... toivotaan, että meidän marinat tuottaa tulosta! Meidän sijaisopettaja on tosi hyvä ja toimii eikä vain ihmettele, toivottavasti hän saa asioihin muutosta.

   Ihanaa tosiaan kun pakkanen laski. Tällainen keli tuntuu tosi leudolta suorastaan niiden kovien pakkasten jälkeen. Mukavia lenkkejä Neilikan kanssa! (Mun viikonloppu menee töissä...)

   Poista
 12. Voin hyvin kuvitella puolipaneelit puunvärisenä, katselen täällä omiani :D Mikä ihme siinä puunvärissä kiehtoo miehiä :D Olen epätoivoissani jo ajatellut alentuvani vilppiin ja vetäiseväni maalia joka seinään. Sitten ne olisi pakko maalata :D Valkoisena puolipaneeli on hurjan kaunis. Osta rulla Lukkoa ja kiinnitä muutamaksi päiväksi maalarinteipillä. Jos sitten tulisi puolesta tai vastaan tunne. Hurjan kauniilta se noin pikkukuvassa ainakin näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, Kiki!! Tuo on kyllä tosi hyvä idea, että ostaa rullallisen tapettia ja kokeilee. Taidankin tehdä niin!!

   Ja juu, en todellakaan tajua mikä siinä puun värissä kiehtoo miehiä. Sinuna tarttuisin siihen sutiin... ja ihan vahingossa sit roiskuttelisin maalia sinne tänne. Voi harmi, mikä sotku siitä tulis... mutta ONNEKS voi sit korjata tilanteen ja maalata kaikki paikat kerralla kuntoon!! ;D

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥