lauantai 1. helmikuuta 2014

tapahtunutta


Justiinsa viisi vuotta sitten meillä oli meneillään ankara remppaaminen. Yläkerran lattia vaihtoi silloin väriä. Voi että miten se olikin hieno, nyt se on jo aika kulahtanut paikka paikoin.


On tässä vuosien mittaan kyllä aika paljon tapahtunut täällä kotosalla. Tuossa yläkuvassa on vielä nuo ihqut puunväriset panelitkin. Ja vanhat ikkunat. Tuo ikkunaseinähän itse asiassa laitettiin ihan uuteen uskoon, kun ikkuna + parvekkeen ovi vaihtui kahteen ikkunaan, jotka oli ihan eri kokoa kuin tuo alkuperäinen. Aijai, on se ihanaa, että tuli sekin vaihdos tehtyä.


Uuuh.. keittiössä oli tuollaiset näkymät vielä viisi vuotta sitten! Nyt tuo on se seinä, missä on mun hiilarihyllyt. Hella on vaihtunut, mikroa meillä ei ole ollut enää moneen vuoteen, muovipurkit on vaihtuneet lasisiin, vedenkeitin on vaihtunut, astiat on vaihtuneet... Koira on kuitenkin sama. =) Ja isompi kattilakin. Teflonit oon kanssa heivannut talosta ulos aikaa sitten.


Siellä on meidän molemmat kisut... toista ei enää ole ollut moneen vuoteen. Ja muurin väri on vaihtunut.

* * *

Sellaista elämä on. Muutoksia tapahtuu. Välillä pitää vaan katsella kuvia ja muistella vanhoja ja todeta, että joo-o, kyllä jotain on tapahtunut, vaikka joskus tuntuu, ettei mitään tapahdu. Kuvaajakin on oppinut, ettei kannata pitää sitä yhtä osaa kamerassa kiinni, saatikka käyttää salamaa, kun kuviin tuli alussa aina tuollanen mystinen varjo alareunaan... (kahdessa ylimmässä kuvassa)

* * *

Viime yön ja tämän päivän aikana on satanut viimeinkin kunnollinen lumikerros tännekin. Aura-autokin kävi, ekaa kertaa koko talvessa!! Ja hei, nyt on siis jo helmikuu...

Minä olen tehnyt palkanlaskennan tehtäviä, siivonnut tietokoneen syövereitä, kokannut ruokaa, kuskannut lapsia ja käynyt koiralenkillä lumipyryssä. Aika ihanaa, kun on ihan kokonainen vapaa viikonloppu!! Mä olin viime kuussa töissä kaikki viikonloput, kolme kokonaan ja yhtenä viikonloppuna vain lauantain.

Huomenna sitten ehkä siivouspäivä. Ehkä... Tai opiskeluhommia. Jotain kuitenkin. No, vähintään blogeissa notkuskelua ja teen juontia. Ah!

Nyt kirjan kanssa nukkumaan - hyvää yötä teillekin!

Heli

8 kommenttia :

 1. Ihania muutoksia on tapahtunut! Mäkään en tosta puunväristä kauheesti tykkää ja ehdottomana vaatimuksena tähän muuttaessamme pidin sitä, että kaikesta puunvärisestä hankkiudutaan eroon. No, jäljellä ovat edelleen kaikki, huoh. Eli sisäovet, takkanurkkauksen paneeli ja lasiterassi kokonaisuudessaan. Yök. No, tuskin enää tässä kämpässä muutoksia motivoidun tekemään, joten ihan sama.

  Mut siis joo, teillä näyttää kivalta! :) Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Ja mua taas ahdistaa se, että aika kuluu ja asiat muuttuu...

  VastaaPoista
 3. Betolux Akva? Olen monilta kuullut, ettei se kestä kulutusta niin hyvin kuin pitäisi :/ Itse päädyin siihen Betoluxin ärtsympään versioon, se on kestänyt todella hyvin. Sekä lattioissa että portaissa. Vaikka tehdessä kyllä kirosin moneen kertaan, että miksi helkkarissa en ottanut sitä vesiohenteista… Oli oltava evakossa jne pitkien kuivumisaikojen vuoksi (neljä kissaa ja avoimet tilat, huoh). Toivottavasti pinta kestää lopun ikää :D

  VastaaPoista
 4. Terhi: kaikkeen tottuu... Oletteko te muuttamassa, jos ei kerta siihen huvita muutoksia tehdä? Vai oletko vaan niin tottunu siihen nykyiseen näkyyn? No, noista kuvista katsottuna meillä ei kyllä näytä ollenkaan kivalta. Voi että on tuo keittiökin tosi täyteen tupattu ja ahistava! Onneks ei oo enää sellanen.

  Ja kiitos vaan sunnuntain toivotuksista. Tein oikeastaan koko päivän läksyjä...

  Sanna: mutta voihan asiat muuttua myös parempaan suuntaan, eikö niin?

  Taru: sepä se taisi olla. Me taidettiin ottaa toi Akva just siks, kun asuttiin siinä seassa. Maali itsessään ei muistaakseni haissut, mutta se kitti... uuuuh, kuollahan tänne meinas, mutta oli vaan nukuttava siinä kätkyssä. Jostain sitten kuulin, että se vedeton versio olis ollut kiiltävämpi ja kovempi ja kestävämpi, mua harmitti ettei otettu sitä... mutta ehkä me just siks toi otettiin, että voitiin asua seassa. Ja kuivui nopeammin. Toivotaan, että teillä kestää loppuiän - mä oon jo kuluneimpiin kohtiin suunnitellu uudelleen maalausta. No, ehkä sit joskus...

  VastaaPoista
 5. Haaveena se muutto on jatkuvasti, joten en jaksa alkaa tässä mitään remppaamaan enää. Jos siis vaikka se muutto joskus tuliskin. Toivossa elelen...:) Kyllä noihin on varmaan osittain tottunukin, kun ei noi sillä lailla kämppää hallitse, ja ton lasiterassin (missä sitä puuta eniten on) kanssa olen hyvin vähän tekemisissä. Jos tota puunväriä olis ihan älyttömästi, en ehkä kestäis...

  Niin, kyllä teillä kivalta näyttää. Noissa vanhoissa, mutta erityisesti uusissa kuvissa. Eniten rakastan noita teidän lattioita, ihan mahtavat!♥ Kivaa viikon jatkoa sulle! :)

  VastaaPoista
 6. Terhi: joo, ymmärrän että jos on muuttamassa (ees ajatuksissaan...) niin ei hotsita hommat. Mulla on ihan sama tän keittiö-ruokatilan kanssa, kun en viitti panostaa oikein mitenkään kun tiedän että tää rempataan. Itse asiassa saadaan piakkoin alkaa suunnittelemaan remppaa ihan tosissaan, uunin tekijä on jo tilattu katsomaan ja suunnittelemaan... =) siitä se sit lähtee!!

  VastaaPoista
 7. elämä muuttuu...ihan joka päivä jollain tavalla:) mäki tahtosin noi puun väriset paneelit piiloon...

  VastaaPoista
 8. Suvi: niin, elämä on kokoaikaista muutosta ja hyvä niin. Ei muuta kun tartut maalipensseliin.. pätkä kerrallaan panelia piiloon!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥