perjantai 25. huhtikuuta 2014

saatua, ostettua ja projektin tapaista


Ihan ensiksi esittelen ihanan kassin, jonka sain palkinnoksi Susannan työhuoneen Viikon Fani-kilpailusta (joka on meneillään edelleen Facebookissa)! Paljon kiitoksia tästä Susannalle!!

Olin siis viime viikon fani, ja ai että olen iloinen siitä! Minä olen kyllä ihan oikeestikin tosifani, sillä tykkään tosi paljon Susannan räteistä. Mulla on niitä vissiin neljä - ei kun nyt on viisi, koska sain tuon ihanan kassin lisäksi vielä yhden rätinkin ♥ Ja kyllä ne vaan on ihan maailman parhaat rätit! Pyyhkii ja kuivaa hyvin, eikä yhtään haise, vaikka mullakin rätit notkuu tossa tiskialtaan reunalla ja välillä pohjallakin ties miten kauan ilman, että pesen niitä välillä koneessa... 

Ja ne rättien kuosit!! ♥ Aluksi tykkäsin ehdottomasti eniten valkopohjaisesta rätistä, missä oli kuvana Oma koti kullan kallis - eli söpöjä taloja. Lämpenin vähän hitaasti ruskealle värille, mutta sitten tilattiin mulle ja tyttärelle niitä rättejä, kun tyttö muutti omaan kotiin... ja niin kävi, että Pöllöparvi nousi mun ehdottomaksi lempparirätiksi! Myös se ruskea väri tuntuu todella hyvältä nyt.

Olen ostellut vuosien myötä lahjoiksikin noita rättejä, sekä yhden pyyhkeenkin laitoin ystävälleni Englantiin viime jouluna. Ja sit mulla on myös maailman söötein tarjotin; vaaleansininen, jossa valkoisella ne ihanat talot. Juu, että jos johonkin voi kovasti hurahtaa, niin kyllä se on mulle nuo rätit. Muutenkin ihailen Susannan tyyliä, ihanaa blogia, hauskoja juttuja, tuota käsityöläisyyttä ja pienyrittäjyyttä myös.

Ja tämä ei siis ollut maksettu mainos. Olen vaan niin innoissani tuosta ihanasta kassista ja haluan todellakin tuoda julki kaikille, jotka ei vielä Susannan rättejä tunne, että suosittelen niitä täysin rinnoin ja toivon, että kaikki hommais niitä ja kannattais samalla kotimaista käsityöläisyyttä! Mun mielestä on ihanaa, että tuollainen joka kodin tarvekapistus on samalla myös niin nätti! ♥

* * *

No saaduista ihanuuksista sitten shopattuihin juttuihin. Oli nimittäin tilanne, että vähän yks ja toinen meillä tartti kenkiä. Mun oli hommattava lenkkarit ja jotkut kesätennarit, koska a) lenkkarini oli aivan hajalla ja b) kesätennarit heitin syksyllä roskiin, koska ne oli niin rikki... (ja niimpä mun kenkätilanne oli tosi onneton, koska mulla ei monia kenkiä ole olemassa). Kuopuksen kanssa käytiin sitten kenkäkaupoilla ja tässä on mun kengät: 


Huomaatko tennarien kokonumeron...??? Juu, se on todellakin siis 34. Lenkkarit taitaa olla kokoa 35. Että kyllä on kiva aikuisen ihmisen etsiä kenkiä, kun omaa kokoa ei yksinkertaisesti aikuisten puolelta löydy!! Nuo lenkkarit on siis juniorimallia ja tennarit on lasten osastolta. No ei se mitään, tennarit on kyllä mielestäni aika söpöt, ja lenkkareissa nyt on aivan sama mistä ne on, kunhan ovat sopivat.

No, täytyy sanoa, että ehkä mun normikoko kuitenkin on 35 tai vaikka 35½. Nuo tennarit on kai vähän isoa kokoa. Joka tapauksessa useimmiten se 36 on mulle aivan liian suuri. Mutta nyt on pelastettu tältä kesältä kenkätilanne. Ja tulipa todettua, että olen nyt sitten todellakin meidän perheen pienijalkaisin. 12-vuotias kuopus meni nimittäin just ohi. Sille nuo tennarit on liian pienet, mulle ne on vähän ehkä jopa isot... ajattelin vaihtaa niihin nauhat, kun nyt niissä on tuollaset kuminauhat, jotka antaa periksi. Tavallisilla nauhoilla saan niihin vähän napakkuutta ja pysyvät sit ehkä paremmin jalassa.

* * *

Ja sitten ihan asiasta viidenteen. Olen jo kauan ajatellut, että tekis mieli laitella uuteen uskoon meidän valokuvakansiot. Joten otin sitten kaikki valokuvat kaikista kansioista pois... teetettyjä kuvia oli vuodesta 1995 vuoteen 2006. Ne on kaikki nyt tuossa...


Ja sit oliskin kaikki loput valokuvat ainoastaan tietokoneella... ja niitä sentään on tuhansia ja taas tuhansia. Eli en nyt tiiä mikä järki tässäkin hommassa taas oli ja saanko ikinä kuvia laitettua mitenkään sen kummemmin... mutta joku projekti pitää näköjään aina olla painamassa takaraivossa.

Jee, edessä on vapaa viikonloppu. Mitähän puuhaa sitä sit keksiskään? En mä osaa toimettomana oikein olla... Ei muuta kun aurinkoista viikonloppua kaikille!

Heli

9 kommenttia :

  1. Ihana kassi! Susannan rätä on hyviä. Etenkin uudet ruskeat joissa toinen puoli on jäteety juuri kuin luoduksi kaiken lian hankaamiseen.

    Mun valokuvat on sellainen ikuisuusprojekti, että taitavat jäädä perikunnan murheeksi :D

    VastaaPoista
  2. Heh, jotenkin voin niin hyvin kuvitella, että JUST SÄ hurahdat rätteihin ;) Mut mikä ettei, kyllä nuo minustakin kivoilta näyttävät.

    Tennarikokoon kiinnitin heti huomiota :) Mut eihän se naiselle ole lainkaan huono asia, jos on pieni jalka. Tai no, siinä mielessä tietysti kyllä, että niitä kenkiä on vaikea löytää. Mä en tajua, mitä mun jaloille on tapahtunut. Vielä muutama vuosi sitten mäkin ostin lasten osastolta lenkkarit (kokoa 37), mut nykyään tuntuu, ettei edes 39 mahdu. Jotkut kengät onkin kokoa 40. Ihmeellinen ilmiö, kun yhtäkkiä jalat kasvaa monta numeroa... Kai ne sitten on kasvanu tän muun kropan ohella, kun kilojakin on kertynyt viimeisinä vuosina ennätyspaljon :(

    Tota valokuvajuttua en ymmärtänyt alkuunkaan. Siis että miksi otit ne kansioista pois. Mulle tommonen irrallisten valokuvien määrä aiheuttais paniikkikohtauksen :D

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Kävin kurkkaamassa noita Susannan rättejä. Tosi kivoja! Miten mä en oo törmännyt niihin aiemmin? Nyt taidan tilata itselleni ja rakkaalle kälylleni, joka aina muistaa muita, mutta joka itse saa ihan liian vähän muistamista osakseen. Kiitos vinkistä, Heli!

    VastaaPoista
  4. Katja: kassi on todellakin ihana! Ja rätit ihan parhaita. Jaa, en tiiä milloin mä saan valokuvani kasaan... jääkö nekin jälkipolville. =)

    Terhi: hurahduksen aiheuttaa varmaankin etenkin se, että tykkään että kyseessä on käyttötavara. Mä en ole koristeiden yms ystävä juurikaan vaan tavaroilla on mielellään oltava myös joku ihan oikea käyttötarkoitus. Noissa räteissä on tosi monta hyvää puolta sen lisäksi: ne on nättejä, ekologisia, pienen yrittäjän tekemiä jne jne. Ja ne on ihan oikeesti hyviä! Niin ja vielä sekin, että ne on sen hintaisia, että raaskii ostaa.

    Omituisesti kyllä jalan koko kasvanut! Mä olen huomannut kyllä myös, että lasten jälkeen jotenkin koko vähän muuttui. Itsestä tuntuu välillä tosi hankalalta kenkien ostaminen, mulla on on pieni mutta kuitenkin leveä ja lättänä jalka, oikea räpylä. =( Lastenosaston tarjonta ei myöskään ihan välttämättä ole mun makuun... No, talvikengissä on helpompaa, voin ostaa naisten 36 ja sinne mahtuu sitten villasukka. =)

    Noista valokuvista: mulla oli kuvia monissa eri kansioissa ja lapsille omat kansiot. Ajattelin tehdä ne jotenkin fiksummiksi nyt... no, aikamoisen urakan kyllä otin. Huhhuh, itteäkin vähän mietityttää mitä järkee...

    Ihanaa viikonloppua sullekin!

    Viivi: ihanaa, jos saan tätä kautta jonkun muunkin innostumaan noista räteistä! ♥ Minusta nuo on myös tosi kivoja ja persoonallisia lahjaksi annettavia, kun on monia kuoseja mistä valita.

    VastaaPoista
  5. On kyllä hyviä noi rtätit, oon täysin samaa mieltä! ((;

    Voi että on suloset tennarit ja lenkkaritki näytti tosi hyvältä! Se on se pieni jalka aika kirous! Pitäis munki ostaa tennarit ja taidan joutuu mäki lasten puolelta joutuu ettimää! Mut onhan siinä hyväki puoli, on halvempia noi lasten kengät ((; Eli ollaan äippä tyytyväisiä meijän miniräpylöihin!

    VastaaPoista
  6. Ihana kassi!
    Tuollaiset kestorätit on niin parhaita. Itse olen virkannut rättejä puuvilla- ja bambulangoista emmekä ole ihan hetkeen enää ostaneet kaupasta rättirullia.

    VastaaPoista
  7. Iida (en mä osaa sua miksikään kameliksi sanoa...): onhan ne pienet kengät söpöjä, mutta hankala silti hankkia kenkiä tähän jalkaan. Ja rätit on parhaita!

    Susanna: kassi on tosiaan ihana! Ja kestorätit parhaita. Mullakin oli aiemmin virkattuja rättejä, ne on myös tosi hyviä.

    VastaaPoista
  8. Siis enkö mä muka oo kommentoinut tätä? Sitä se kännykällä blogien selaaminen teettää...
    Kaunis kassi tosiaan!
    Mä olen siitä onnekas että kenkä on kokoa 36, on siis aika helppoa löytää aikuisten kenkiä alestakin. Hauskaa vaan eteisessä katsoa kun lapsilla on kavereita kylässä, monella alakoululaisellakin on isommat monot kuin mulla.. :D
    Mukavaa rentoa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
  9. Taina: sulla on just sen verran isompi jalka että löydät naisten kengistä omat. Mulla on just sen verran pieni, että en ihan löydä... paitsi talvikengät, niihin voi laittaa villasukat. =)

    Minäkin olen muuten meidän pienijalkaisin nyt, kun kuopuskin meni ohi. Hassua!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥