torstai 26. kesäkuuta 2014

just nyt


Juuri nyt meillä näyttää tällaiselta...


Aika ihqua, eikö?? No, kyllä tämä tästä. Remontti kuitenkin hissukseen etenee koko ajan. 

Niitä lattialankkuja ei voitukaan hakea vielä, koska satoi koko ajan kaatamalla. Ne haetaan varmaankin huomenna. Tänään puretaan vissiin loput tuosta lattialevystä pois ja sehän tietää sitä, että myös tuo alakaappi lähtee. Joten hei hei vaan astianpesukone... Ja ennen kaikkea hei hei tiskiallas... No, olen varautunut:


Sillä aikaa, kun mies on pakertanut noita lattiahommia, olen minä tehny suunnitelmia ja käyny keittiökaupoilla. Parista paikkaa olen tarjousta kysynyt. Kattelin ekaksi tällaisia kaappeja:


Siis tuota ovimallia tarkoitan, en aio ottaa noita laatikoita kuitenkaan vaan kaikki meille tulevat jutut on kaappeja. Mun haavekuvissa on kuitenkin ollut ihan erilainen ovimalli, joten jatkoin etsintöjä vielä. Tänään kävin sitten yhdessä yrityksessä, josta saisinkin sitten onneksi mieleiseni mallin. Ajatuksissani on siis ollut tällainen, mutta valkoisena:


Juu, tuollaiset kyllä tahtoisin. Tämä yksilö on malliaihio, tehty ihan mua varten malliksi ja pelkästään siihen ovimatskuun ilman pinnoitusta. Nuo viirut on 5cm välein, näyttää minusta oikein kivalta. Mielenkiinnolla odotan, millä hintaa noita nyt sitten sieltä saisi. Saattaa käydä myös niin, että otan yhdestä paikkaa rungot ja toisesta ovet ja kolmannesta (=Ikea) vetimet. Melkoinen sillisalaatti siis, mutta jospa ne sit olis sellaset unelmien kaapit kaikkinensa.

Asiasta viidenteen. Mulla on ihanalta Annukalta lainassa tällainen todella mielenkiintoinen kirja:


Oikeesti todella hyvä ja mielenkiintoinen. Mä vain nyökyttelen sitä lukiessani, että jep jep, just noin. Tässä siis on asiaa sokeriaddiktiosta ja yleensäkin sokerin aiheuttamista asioista meidän kehoissa ja mielessä. Sokerihan ei ole hyväksi kenellekään, sen varmaan kaikki tietää, mutta miten hitossa tästä koukusta pääsisi irti, sitä en vaan keksi... nimittäin kattokaa nyt mitä mä just taas söin:


Höh, olen toivoton.

Lisää tuosta kirjasta Annukan kertomana täällä sekä täällä. Kannattaa kyllä lukea ehdottomasti!! Mä olen nyt puolet lukenut, ja kyllä on hyvä kirja. Kirjoitettu tosi kivasti ja jaksoteltu pieniin pätkiin, on siis helppolukuinen ja muutenkin sellanen kansantajuinen. Suosittelen!

No, nyt mä hilpaisen tiskaamaan, kun se vielä on mahdollista. Sitten täytyykin alkaa taas änkemään jonnekin (minne???) tavaraa tuolta keittiöstä, että saisi nuo kaapit veks... Kuullaan taas!

Heli

8 kommenttia :

 1. Olipa hyvä palvelu, että tekivät mallin! Minuakin miellyttäisi juuri tuollainen ovimalli.

  Mietiskelin joskus keittiön kaapinoviksi sellaisia "ladon ovia". Eli tuollainen "pystylaudoitus" ja siihen päälle "zetan" muotoon laudat. Idea jäi vain siihen, että tuntui kaamean työläältä.. Olisin kuitenkin halunnut tehdä ne itse :) (niinpä mentiin sieltä missä aita on matalin, eli Ikean kautta ihan pleinit valkeat ovet :D )

  VastaaPoista
 2. Teillä sentään etenee, meillä vähän tyssähti kun todettiin, että eristeet poistetaan vasta viikonloppuna kun työt ei ole haittana :)

  VastaaPoista
 3. No pitikin kysyä, että jaksoko Kusti jo polkea perille :)

  Kiva, jos tykkäät. Ja toteutuspuolihan on alottamista vaille valmis ;). Enkä ny tarkota tota teidän mahtiremonttia, joka on enemmän kuin alotettu. Tsemppiä sinne kaiken kaaoksen keskelle edelleen <3

  VastaaPoista
 4. Huh, tota voi jo sanoa remontiksi!

  Ihanat muuten nuo vetimet noissa laatikoissa :)

  VastaaPoista
 5. Näin ulkopuolisen silmin vaikuttaa, että teidän remontti etenee vauhdilla. Toki jo päivä ilman pesukonetta on aika kauhea ajatus, mutta kyllä sen varmaan kestäis, kun tietäis, mitä on odotettavissa. Elikkäs uusi ja kaunis keittiö! Ja nuo ovimallit on kumpikin aivan ihania. Siis todella.

  Sokeri. Niinpä. Nuorempana mulla ei ollut minkäänlaista ongelmaa sokerin kanssa, vaan mielumminkin suolaisten herkkujen kanssa. Nykyisin sitten tuntuu, ettei mikään ole mulle ns. överimakeaa, vaan mitä makeampi herkku, sitä ihanampi. Huoh. Mäkin haluan tosta himosta eroon, joten ehkäpä lainaan tuon kirjan itsellenikin.

  Mukavaa kesää edelleen ja koitahan jaksaa rempan keskellä! :)

  VastaaPoista
 6. Taru: no täytyy sanoa, että siinä paikassa ole se palvelu vähän kiven alla... sain ihan väitellä sen tyypin kanssa monestakin asiasta ja olin aika lähellä jo kääntyä kannoillani ja poistua, jos ei kerta kaupanteko kiinnosta... Mutta toinen henkilö kun tuli paikalle niin ihan hyvin onnistui sen mielestä toteuttaa toi mun ovi-ajatus. Ja teki tosiaan vielä mallinkin näytille!

  Katja: no nyt on varmaan teilläkin jo asiat edenneet... Aika hitaasti täälläkin etenee nyt kun työt taas alkoi, mutta koitan olla kärsivällinen.

  Annukka: no kyllä se Kusti olikin nopea! Sori kun en mitään viestiä laitellut... Nyt on kirja jo luettunakin ja Kusti saa pian polkaista takaisin teille päin! Kiitos tosi paljon lainasta, kirja oli todella hyvä!!

  La Petite Princesse: joo, on tää aika mylläkkä... Vetimet on kivat, mutta ei meille sellaset kuitenkaan nyt tule.

  Terhi: ei se pesukoneen poistaminen mua niinkään ahista, mutta nyt kun on tiskiallas ja hellakin pois niin voi jo sanoa, että aika hankalaa on kaikki.. Kirjaa suosittelen kyllä todella luettavaksi, se on kivasti kirjoitettu ja sen lukee nopeaan, plus että on mielenkiintoista asiaa.

  Kiitos tsemppitoivotuksista, eiköhän tää tästä...!

  VastaaPoista
 7. mie haluaisin meijän keittiön kaapit vaihtaa ihan tasaisiksi,ku nuo kuvio-ovet on niin vaikea pitää puhtaina :(

  VastaaPoista
 8. Suvi: ymmärrän tuon pointin! Mutta uskoisin, että kun tuo raita on pystyssä, se ei kerää samalla lailla pölyä tai sotkua kuin ne meidän entiset ovet, missä oli kuviota myös vaakaan. Muistan toisaalta kyllä, miten minäkin joskus ajattelin, että haluan nimenomaan ihan sileät ovet, että ne on helpommat pitää puhtaana. Nyt vaan tuo raitakuvio tuntuu niin ainoalta oikealta... =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥