sunnuntai 30. marraskuuta 2014

ekan adventtiviikonlopun juttuja

 

Ensimmäinen adventti on illassa jo ja koko viikonloppu alkaa olla pulkassa. Eilen illalla mulla oli pikkuinen kullanmurunen täällä hoidossa sillä aikaa, kun nuoriso oli elokuvissa. Niin tuntuu pikkuneiti kasvavan ja kehittyvän ihan silmissä!! Nyt hän osaa jo olla mahallaankin hetken aikaa leluja katsomassa, samoin sitteriin kiinnitettävä lelukaari on tosi mielenkiintoinen kapistus. Muutenkin tyttö tarkkailee jo ympäristöä ihan erilailla kuin vaikka pari viikkoa sitten. Ja ne ihanat hymyt ja juttelut saa kyllä mut aivan sulamaan! ♥ 

Tässä neiti katselee keskittyneesti Kauniita ja rohkeita ja imeskelee välillä sormiaan, joka on tällä hetkellä erittäin The Juttu... =D


Mä laittaisin niin mielelläni tänne blogiin suloisia lähikuvia pikku murusta, mutta jotenkin olen edelleen niin epäileväinen lasten kuvien joutumisesta ties minne, että en arvaa niitä laitella. Harmillista, sillä olishan se ihana näyttää kaikille mummon pieni murunen! ♥

Eilinen oli jo toinen kerta, kun sain hoidella pikkunaperoa ja tällä kertaa vauveli oli täällä monta tuntia ja saatiin kokea niin unen tuhinaa kuin kauheaa karjumistakin... Ihan hyvin meillä kuitenkin loppujen lopuksi meni. Vauva on kyllä nii-iiin suloinen! ♥

Nykyään on kyllä tosi monia käteviä juttuja avussa vauvojen hoidossa. Esimerkiksi kaupunkirattaat, joihin voi kliksauttaa vauvan turvaistuimen suoraan kiinni. Siihen eilenkin neiti sit viimein tyyntyi ja nukahti... rattaat oli täällä sisällä, ja niin me sitten ajettiin niillä pöydän ympäri... ja ympäri... ja ympäri... ja lykkäsin rattaita ees ja taas ja ees ja taas... No, pääasia että lopulta uni voitti ja väsynyt vauva nukahti! 

Noi nykyajan tuttipullot on toisaalta kyllä ihan omituisia, tuntui että tyyppi saa joka imasulla sieltä sellasen suihkauksen, että tukehtuu... no, en tienny, että siinä tutissa on erilaisia suuntia, miten päin sitä pidetään ja sen mukaan tulee maito läpi erilaisella vauhdilla... joten taisin pitää sitä just väärin päin, vauva parka!

Eilen aamulla olin kuopuksen koululla adventtijuhlassa. Siellä on sellanen joku kynttiläjuttu (en ole kauhean perehtynyt...) missä pienimmät oppilaat hakee kynttilöihin tulen tuollasen spiraalin keskeltä ja sitten ne kynttilät laitetaan tonne sivuille. Kuva selventänee asiaa...


Tosi kauniilta tuo kyllä näyttää. Nättiä ja tunnelmallista oli, kauniita lauluja ja lumihiutaleitakin putoili just sopivasti ikkunan takana.


Tänään onkin ollu aika kiva päivä, joka alkoi piiiiiitkään nukkumisella... tai no kyllä mä jo kasilta käytin koiria pissillä ja ruokin eläimet, mutta päätinkin sitten palata sänkyyn takaisin. Ja nousin sieltä sit seuraavan kerran.... kehtaanko ees sanoa.... no puoli yhdeltä!! 

Tollanen pitkään makailu oli todella historiallista, mä en muista koskaan lojuneeni sängyssä iltapäivän puolelle. (Paitsi sairaalassa.) En ees puoleen päivään... hyvä jos kymmeneen, max yhteentoista. Normaalisti herään viikonloppuinakin jo melko aikaiseen ("kiitos" koirien). Nyt kuitenkin vaan jatkoin torkuskelua aina uudelleen ja uudelleen. 

En mä kyllä nukkunu kovin sikeästi, mutta makailin nyt kuitenkin. Tuntui, että olin relaamisen ja levon tarpeessa... oon ollu jotenkin tosi väsynyt ja ärtynyt viime aikoina. Teki sinällään siis ihan hyvää.


Valoisaa aikaa ei sitten montaa tuntia ollukaan päivän askareisiin, mutta sain kuitenkin pienen lumen tuomasta valoisuudesta sen verran energiaa, että sain tehtyä yhden homman, joka on ootellut tekijäänsä jo hetken... nimittäin pikkueteisen maton leikkaamisen. 


Tuo tummanharmaa siis. Eteisessä on ihan kauhea muovimatto, joka on ollu jo monen vuoden ajan peitettynä käytävämatoilla, jotka olen siis ihan leikannut siihen sopivaksi. Rempan jälkeen matot otettiin pois, koska ne oli aivan tuhkapölyssä. Uudet matot ostin jo joku aika sitten, mutta en ole saanut aloitettua niiden laittamista... Se on nimittäin suoraan sanottuna aika pirullista hommaa, koska matto on jäykkää ja tuossa on mutka jos toinenkin leikattavana. 

Joka tapauksessa nyt on matot leikattuna ja lattiaan naulattuna. Siis oikeesti ne on naulattu siihen kiinni... ei ne muuten paikallaan pysy. Ja koska tuossa on siis kaksi mattoa mahdollisimman tiiviisti vierekkäin, on ne pakko naulata kiinni, ettei ala reunat lerpattaa.

Myös mies sai tänään tehtyä sellasia (ärsyttäviä) pikkuhommia, mitkä on ootellu tekijäänsä... kuten aurakepit maahan, roskien polttelua, pakkasmittareiden kiinnittämisen ikkunoiden ulkopuolelle... ja teki se tytölle myös tosi hienon kepparitelineen, josta laitan kuvan tännekin, jos teilläkin on innokkaita keppariharrastajia ja tarttisitte niille ikäville joka paikkaan sojottaville kepeille kunnollisen säilytyspaikan...


Nyt on konit järjestyksessä! Ja nyt on kello sen verran paljon, että taitaa olla aika lähteä unille - vaikkakin mietin, mahtaako se uni ees tulla, kun se aamu vähän venähti. No yrittämään täytyy kuitenkin lähteä. Ens viikolla onkin sitten tiedossa näyttösuunnitelmien vääntämistä, niillä on jo melkeinpä kiire, koska näyttöviikko olis tarkoitus pitää sit jo seuraavalla viikolla. Täytyy toivoa, että selviän kunnialla... tarkoitus on tehdä kaksi näyttöä "yhdellä iskulla" ja keväällä sit vielä ainakin kaksi, ellei jopa neljä näyttöä. No, kunhan nyt ensin näistä selviän...

Oikein valoisaa ja ihanaa joulukuun alkua kaikille!

Heli

6 kommenttia :

 1. Tosta kepparitelineestä tuli mieleen ihan kuvan perusteella, että kuormalavoista sais kans tosi helposti tehtyä telineen! Mukavaa ja stressivapaata joulunodotusta sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kuormalavoista on kyllä moneksi! Nuo laudat on meidän yläkerran kaiteesta ne väliosat, jotka piti laittaa paikalleen, mutta... ei niitä tarviikaan, joten ne meinas lähteä tuleen tai jonnekin, kunnes tuli idea tuosta telineestä.

   Vankka yritys on pitää joulun odotus stressittömänä ja mukavana. Sitä samaa sinulle! ♥

   Poista
 2. Hieno talli! Ja tuo koulun kynttiläspiraali oli myös tosi tunnelmallinen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥