keskiviikko 30. marraskuuta 2022

kysymyksiä ja vastauksia

 

Hei vaan ja tervehdys täältä "hankien" keskeltä! Taas on ehtinyt kuukaudet vaihtua moneen kertaan, enkä vaan saa aikaan blogia päivittää. Mua harmittaa saamattomuuteni, koska oli aikoja, jolloin blogi oli tosi iso osa elämää ja nyt se on aivan jäänyt. Ette uskokaan, miten usein mietin jotain aihetta, josta olisi kiva kirjoittaa, mutta jostain syystä se sitten vaan aina jää. Ajattelin äskettäin, että pitäisi tehdä kirjoittamisesta joku viikkorutiini... mutta noh, en saa edes alkuun sitä. Jotenkin tuntuu, että tämä homma ei ole enää sellaista kuin ennen, kun lukijoiden kanssa oli paljon keskustelua kommenttikentässä ja tämä tuntui läheiseltä yhteisöltä. Joskus kauan sitten myöskin kirjoittelin tosi paljon ja vähän kaikesta, nyttemmin on sensuuri iskenyt mieleen niin kovasti, että ei enää välttämättä oikein edes tiedä, mistä kirjoittaisi sitten kuitenkaan.

No enivei, muutamalla bloggaajalla on ollut tämä kysymys-vastaus-setti blogissaan ja ajattelin paremman puutteessa vaikka tähän vastailla minäkin. Joten tämmöistä tänään: 

1. Asioita, joista et koskaan kirjoittaisi blogissasi

No, siinäpä se ongelman alkusyy heti kärkeen. En enää kirjoittaisi perheasioista tai vaikka omista tai perheenjäsenten ongelmista. Sen jälkeen, kun blogiani on alkanut lukea tutut, on kirjoittaminen ollut yleensäkin vaikeaa. En todellakaan halua mainostaa edelleenkään blogiani oikein missään, ja oikeastaan olisi ihan parasta olla tyystin anonyymi täällä. Joten siinä tosiaan pitkälti syy, etten saa kirjoitettua. Aikanaan täällä oli paljon henkilökohtaisia juttuja, mutta sitten, kun aloin saada ikäviä kommentteja ja tajusin, että täällä tosiaan vierailee myös tuttuja tai puolituttuja ihmisiä, poistin varmaan 500 postausta ja piti katsoa tilanne alusta uudelleen.

2. Missä pihistelet / säästät

No siitä, mistä varmaan moni muukin juuri nyt: sähköstä. Meillä oli monta vuotta sähkösopimus Ekosähköltä, ja pidin siitä kiinni monet hinnannousun ajatkin vielä, mutta viimeisin nosto oli sitten jo yli kipurajan, jonka vuoksi vaihdettiin pörssisähköön. Joka on siis tällä hetkellä ihan järkyttävissä hinnoissa sekin ja tämä sähkön hinnan kyttääminen on paitsi ikävää, myös jotenkin tosi ahdistavaa. Olen ihan ärsyttävänä haukkana koko ajan sammuttelemassa kaikkia mahdollisia valoja ja lymyillään täällä hämärässä illat. Meillä on onneksi puulämmitys, että edes jotain helpotusta, vaikka eipä ne puutkaan ilmaiseksi tänne tule (plus siitä tuleekin sitten ilmastoahdistus.....).

Olen toisaalta sitä mieltä, että ihmisten tuleekin oppia säästämään. Sekä sähköä, että muutenkin rahojaan - ja tällä tarkoitan sitä kaiken turhan ostamista. Ostaminen on kivaa, välillä jopa ihanaa, mutta kyllä se vaan niin on, että jos ei oikeasti jotain tarvii, niin kannattaisi ne ostokset jättää tekemättä. Mua himottaisi tällä hetkellä aivan valtavasti yhdet Marimekon mukit (kuva alla...), mutta en tarvii yhtään mukia, joten tähän mennessä ostos on jäänyt tekemättä... 

Sähkön lisäksi pihistelen kyllä aika lailla muutenkin kaikesta ostelusta, koitan käyttää vettä säästeliäästi jne. Koitan siis yleisesti ottaen ostaa vain tarpeeseen.3. Missä et pihistele / säästä

No tässä sitten toinen puoli asiaa. Vaikka koitan pihistellä TURHASTA ostelusta ja sähkön käytöstä, ajattelen kuitenkin, että käytän sähköä tai ostan asioita silloin, kun niitä tarviin. Mulla on työmatkaa 60 km suuntaansa, joten ostan polttoainetta aina kun tarviin. Ostan myös kaupasta aika lailla sitä ruokaa, mitä sattuu huvittamaan, vaikkakin ostan kyllä mieluusti myös punalaputettuja juttuja. Ja olen valmis sijoittamaan myös paljasjalkakenkiin, jotka on parhaat kengät ikinä.

4. Lempikotityö

Eniten tykkään ehdottomasti kaappien järjestämisestä ja turhien tavaroiden raivaamisesta.

5. Inhokkikotityö

Jaa-a... olisikohan vaikka ikkunoiden pesu? Ainakin sitä vitkuttelen aina ihan loputtomiin.

6. Vanhin omistamasi esine

No, kuten joku mainitsi, niin talo on vanha meilläkin - rakennettu joskus 1939 kieppeillä. Mutta jos tavaroita mietin, niin mulla on kyllä jonkun verran vanhoja huonekaluja ja astioitakin. Esimerkiksi mummolasta olen saanut jakkaroita ja penkkejä, jotka muistan jo omasta lapsuudestani ja mahdollisesti ne on kyllä muakin vanhempia. Joten oliskohan sitten vaikka ne? Esimerkiksi kuvassa alla näkyy vasemmassa reunassa tuollainen täyspuinen talousjakkara, sen on mahdollisesti tehnyt joko ukkini tai peräti puuseppä-isäni, ja se on ollut mummolassa "aina". Kun mummola myytiin, sain sen sieltä itselleni.

7. Eniten käyttämäsi puhelin app (TOP 5)

Tää on mulle vähän harmaata aluetta, kun en oikein ymmärrä mikä on äppi vai onko kaikki jutut puhelimessa äppejä....  Paljon on käytössä ainakin WhatsApp, Nextory, Instagram, YouTube, pankkien sovellukset, Chrome... ja nyttemmin myös tuo Fingrid, joka vähän väliä hälyttää sähkön hinnan kalleudesta (aaargh!).  Onko Google kuvat tai kamera äppejä..? Nekin on käytössä paljon.

8. Käytätkö vitamiineja? Mitä?

No, pitäisihän niitä kai käyttää... Mulla on joku vegaanivitamiinivalmiste, mutta en kyllä kauhean ahkerasti sitä muista käyttää. D-vitamiini pitäisi kyllä kiireen vilkkaa ottaa ohjelmaan...

9. Työ, jota et koskaan voisi tehdä

Varmaan menee tuonne hoitoalan puolelle. En luultavasti pystyisi hoitamaan sairaita tai vammaisia, erityisesti en kestäisi niitä eritteitä. Onneksi on ihmisiä, jotka noihin töihin pystyy ja haluaa niitä tehdä.

En myöskään uskaltaisi olla poliisi.

10. Mitä piirteitä arvostat toisessa ihmisessä

Sellasta muiden hyväksymistä ja asioiden näkemistä monelta kannalta tuomitsematta.

11. Kaunein näkemäsi paikka

En pysty sanomaan. Onhan noita hienoja paikkoja tosi monenlaisia ja yleensä ottaen ne on kaikki luontokohteita. Mutta en koe esimerkiksi mitenkään suurta tarvetta mennä vaikkapa jonnekin Kolille uudestaan sen kerran nähtyäni. Mieleen jäi kyllä Lapin reissusta matkalla ollut ranta, joka oli ruskan sävyissään aivan mielettömän upea. Tarkoitan tuota alla olevassa kuvassa olevaa kohtaa.

12. Mitä sinulla on aina jääkaapissa

Hmm... meidän jääkaapissa on aina punaista maitoa. Ei tosin minun, vaan miehen takia. Jos itseäni vain ajattelen, niin ehkä sitten Keiju merisuolaa? *käy jääkaapilla katsomassa...* Tyhjältä näyttää kaappi juuri nyt (mietin usein, että noiden isojen jää- ja pakastekaapin sijasta meille riittäisi oikein hyvin pikkukaappi vaan nykyään - säästyisi sähköäkin...), alkaa se miehen maitokin olla aika vähissä, joten kauppareissulle pitäisi varmaan lähteä piakkoin.

Olisi hienoa sanoa, että kaappi pursuilee aina vihanneksia ja juureksia jne, mutta ei tosiaankaan. Olen edelleen melkoisen huono syömään kasviksia, vaikka siis kasvissyöjä olenkin. Ohut ruispala ja Keiju merisuola on mun lempiruokaani...

13. Mistä pidät itsessäsi

No... ehkä siitä, että olen sosiaalinen ja tulen pääasiassa hyvin toimeen ihmisten kanssa. En arastele jutella melkeinpä kenelle vaan. Oikeastaan pidän myös siitä, että puolustan itselleni tärkeitä arvoja, vaikka se on välillä todella turhauttavaa.

14. Mistä et pidä itsessäsi

Tästä listasta tulee kyllä paljon pitempi kuin edellisestä... Monien ulkoisten seikkojen lisäksi en pidä itsessäni siitä, että huomaan välillä jonkun kanssa jutellessani, että olen koko ajan äänessä. En pidä myöskään siitä, että tuppaan välillä olemaan aika arvosteleva, valittava, helposti ärsyyntyvä tai kateellinen. Itsessäni ärsyttää myöskin usein tietynlainen saamattomuus: kun en saa laitettua puhelinta pois, vaikka tiedän, että pitäisi mennä nukkumaan / liikkua / ulkoilla / tehdä IHAN MITÄ VAAN muuta... Yleensäkin tuo, että en pidä itsestäni huolta kunnolla: en liiku tarpeeksi, en tosiaankaan nuku tarpeeksi, en syö kunnolla... siis vaikka tiedän, että kaikki nuo tekisi itselle oikein hyvää.

15. Harrastus, jonka haluaisit aloittaa

Voi kun saisinkin aikaiseksi joskus aloittaa yleensäkin JONKUN harrastuksen... Vaikkapa viikoittainen rentouttava jooga olisi ihanaa, tai sitten joku ryhmäjuttu, tai vaikka edes metsässä kävely.

16. Kuvaile kotiasi kolmella sanalla

Talo keskellä peltoja

17. Mitä tekisit, jos voittaisit lotossa 10 miljoonaa

Ostaisin läjäpäin metsiä ja peltoja ja maata ja vettä... (ja pikku talon, jossa asuisin niiden keskellä) ja suojelisin ne kaikki parhaani mukaan. Pyrkisin metsittämään pellot, tai mikä ikinä luonnolle parhaaksi niiden suhteen olisikaan, ja kieltäisin metsästyksen ja moottorikelkkailun omilla maillani. Luonnon ennallistamista siis niin paljon, kun vaan pystyisin.

No, toki myös maksaisin velat pois, laitattaisin jollain remppamiehellä ne viimeisetkin lattia- ja kattolistat paikalleen, auttaisin lapsia rahallisesti ja mieluusti myös kenties muitakin. Antaisin rahaa mahdollisesti myös hyväntekeväisyyteen, ellen sitten sijoittaisi suurimmaksi osaksi luonnon ennallistamiseen niillä "omilla maillani" jo muutenkin.

18. Lempiherkkusi

No liekkö suklaa... tai popcornit... kyllä menee sekä makea että suolainen. Irtokarkeista parasta on lakutoukat, olen tykännyt niistä hullun lailla koko elämäni ajan (lapsena sanottiin niitä teerenpaskoiksi...).

19. Mitä et osaa tehdä ilman apua

Varmaan vaikka mitä. Ekana tulee mieleeni, että laittaa jotain tietokoneen juttuja kuntoon. Mulla on molemmat pojat opiskelleet datanomeiksi, joten onneksi on apu aina saatavilla.

20. Mieleen jäänyt YouTube-video

No huh.... katson tosi paljon kaikkea YouTubesta, seuraan vaikka kuinka montaa tubettajaa, joista osaa olen seurannut monta vuotta jo, ja välillä katson musiikkia jne. En kyllä pysty yhtä ainoaa nimeämään. 

21. Lempihedelmäsi

Tällä hetkellä ainakin nuo ihanat isot, kiiltäväpintaiset jouluomenat on aivan ykkösiä! Muuten en niin paljoa omenia syö, ne jotenkin vihloo mun hampaita. Muutenkin on kyllä hedelmien syönti aika vähäistä...

22. Mitä kaipaisit lisää elämääsi tällä hetkellä

Vapaa-aikaa. Tykkään työstäni paljon, mutta se myös vie tosi paljon aikaa etenkin silloin, kun ajan sen tunnin suuntaansa vielä toimistolle. Teen jonkun verran etätyötä, mutta jotenkin siellä toimistolla tuntee enemmän olevansa töissä. Sitten kun olen toimistolla, huomaan tosi usein, että jaahas, 7,5 tunnin sijaan olenkin taas kerran ollut siellä 9 tuntia... Aika ajoin todella kaipaisin siis sitä, että olisi vaan aikaa olla kotona, nukkua aamulla ihan niin pitkään kun nukuttaa ja saisi sitten tehdä mitä huvittaa koko päivän (tai vaikka viikon). Mulla on tällä hetkellä varmaan noin kahden työviikon edestä ylitöitä, eli kunhan tässä sopiva rakonen tulee, pidän kyllä jonkunlaisen pätkän vapaata. Tai vaikka pidennettyjä viikonloppuja useamman...

23. Horoskooppimerkkisi ja nouseva merkkisi

Rapu, ja olikohan se nouseva merkkini skorpioni...? Katsoin joskus, mutta en ole ihan varma. Olen mielestäni kyllä aika rapu: koti-ihminen ja sellanen, että saatan ihan tyystin vetäytyä kuoreeni joskus. Vaikka toisaalta pidän noita juttuja kyllä ihan höpölöpönä.

24. Mikä rästiin jäänyt asia sinun pitäisi tehdä, mutta et millään viitsi / jaksa

No hiivatti... ostin sellasen kotijumppa-ohjelman ja tänään olisi se viikon toinen jumppakerta. Ei nyt siis välttämättä ole rästiin jäänyt asia, mutta pitäisi kuitenkin tehdä, eikä huvittaisi kyllä tippaakaan................... mutta koitan nyt repiä itseäni edes vähän jotain tekemään lihaskuntoni eteen. Vaan on kyllä sellasta myrkkyä ja vastenmielisyys aivan hyökkää mieleen, kun edes ajattelen koko asiaa. Koiralenkillekin pitäis lähteä......... Huokaus.

25. Tärkein asia, jonka olet oppinut elämäsi aikana

Muiden ihmisten valinnat ja tekemiset on niiden omia valintoja ja tekemisiä, eikä niihin juurikaan voi tai kannata yrittää vaikuttaa. Eli ei kannata joka asiaan puuttua..... 

No, siinäpä oli sellaisia. Nyt se on sit vissiin puettava päälle ja lähdettävä koiraa lenkittämään, jonka jälkeen on koitettava jotenkin potkia itseänsä sen lihaskuntojumpan pariin....... onneksi voi vaikka telkkaria samalla katsoa, on se niin tylsää hommaa muuten.

Mitä teille kuuluu, joko jouluttelee kovasti?

terkuin Heli

10 kommenttia :

 1. Kiva postaus - minusta on kiva lukea sinun kirjoituksiasi, joten toivottavasti löydät taas rutiinin kirjoittamiseen. Osasithan olla sopivasti avoin; jotenkin ajattelisin itse, että jos lukisin ystävän/tutun/puolitutun tarinoita blogista, niin en kyllä blogiin kommentoisi, en ainakaan mitään arvostelevaa/ilkeää tms., vaan korkeintaan jotain positiivista, kannustavaa. Kyllähän live-keskustelu on kuitenkin vuorovaikutteisempi; mieluummin kuulisin asiat ystävältä/tutulta livenä kuin lukisin blogista. Ymmärrän kynnyksesi kirjoittaa avoimesti, vaatii aikamoista luottamusta, ettei avoimuudesta seuraa mitään negatiivista ja pienemmillä paikkakunnilla, missä kaikki tuntevat toisensa (en tiedä miten isolla paikkakunnalla asut), avoimuudesta voi seurata "päätyminen koko kylän keskustelunaiheeksi". Toisaalta blogitekstin/instapäivitykset ym. tekee minusta kiinnostavaksi nimenomaan aitous ja riittävä avoimuus eli vähän kaksipiippuinen juttuhan se on. Ei ole vielä kauheasti täällä joulu mielessä, kaikenlaista muuta ollut menossa viime aikoina. En ehkä ole niin jouluihminen, arki on parasta, ainakin silloin kun ei ole isompia vastoinkäymisiä. Melkein kadehdin - no en kadehti, mutta toivoisin, että toteutuisi omalta kohdaltakin - nimittäin se, että lempikotityöni olisi kaappien järjestäminen ja turhien tavaroiden karsiminen - ei ole, valitettavasti. Ns. päällisin puolin meillä kyllä on tavarat järjestyksessä, mutta kaappien järjestelyssä ja turhien tavaroiden karsimisessa riittäisi puuhaa, mihin minun on tosi vaikea tarttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, asun aika pienessä paikassa ja olin tuolloin sitten vielä kyläkaupassa töissä, joten kaikkihan minut tiesi... Ja ne arvostelevat kommentit blogissa oli tosi ahdistavia ja tuli just toi tunne, että olen joku puheenaihe kylillä. Enkä vain minä, vaan esim perheen silloin teini-ikäiset lapset, jotka törttöili kuten teinit yleensä ja niistäkin jutuista sillon kirjoitin... Joten poistin kaiken ja muutin tyyliä kirjoittaa. Tällä hetkellä itsesensuurin lisäksi myös paljon aikaa vievä työ matkoineen sekä valitettavasti myös somen äärelle jumittaminen syö mun kaiken ajan ja motivaation kirjoitella. Mutta yritän kirjoitella aina silloin tällöin. Sinä olet ollut pitkään jo mukana ja kommentoitkin usein, kiitos kovasti siitä!! ❤

   Mulla on muuten usein aika päinvastoin kuin sulla: kaapit on tip top, mutta muuten onkin aika sekaista ja pöydillä tavaroita. 😄

   Poista
 2. Jos äsken söhräämäni kommentti lähti matkaan, niin älä sitä julkaise! Tämä kännykällä näprääminen on ihan onnenkauppaa.
  Niin sitä piti sanomani, että ajattelen ihan samoin nykyään blogin kirjoittamisesta: kohta ei tiedä mistä kirjoittaisi, kun itsesensuuri on niin vahvana tai sitten on oppinut kantapään kautta jotakin. Olisi kyllä kiva elää enemmän "blogielämää". Haikailetko sinä muuten koskaan entisten blogituttujen perään? Minä joskus mietin esim. mahtaako joku iäkkäämpi bloggari enää olla hengissä tai mitä kuuluu perheenäidille, joka lopetti bloginpidon avioeron myötä.
  Mutta kiva kun sinä jaksat vaalia vanhoja blogiperinteitä! Kodikasta lukea ihan tavallisesta elämästä.
  Mä oon koko joulun töissä. Keskitymme joulunviettoon uutena vuotena. Siksi vähän jälkijättöisiä mun jouluajatukset vielä. Torttuihin ja riisipuuroon olen jo panostanut.
  Voi hyvin ja pysy tiellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullut muita kommentteja, joten huoli pois! Ja todellaki, tää kännykällä näpyttely on kyllä aikamoista sähläilyä, parhaillaan itsekin koitan osua oikeisiin kirjaimiin jne.

   Vastaus kysymykseesi: kyllä, todellakin haikailen entisiä aikoja blogin suhteen. Mietin, missä kukakin on, kukahan se joku bloggaaja olikaan jota seurasin ja jonka olen nyttemmin tyystin kadottanut, luen vanhoja juttuja ja kommentteja ja mietin, miten kivaa se aktiivibloggaaminen olikaan. Mutta tuskin se aika enää palaa, kun nuo nopeat ig ja muut on tulleet tilalle. Ja kivojahan noi reelsit ja mitä lie ovatkaan, monta hauskaa tyyppiä sielläkin aktiivisesti tuottaa kivoja videoita jne.

   Voi vitsi, kauppavuosina piti aina jännittää, onko töissä jouluna... joku ihme tuuri kyllä kävi, kun en ainuttakaan aattoa koskaan ollut vuorossa!! Tykkään nykyelämästä, kun joitain poikkeuksia (markkinat tms) lukuun ottamatta olen aina viikonloput ja arkipyhät vapaalla.

   Voi hyvin sinäkin! ❤

   Poista
 3. Luin tekstin tuoreeltaan, kun istuin viime viikolla junassa matkalla Kainuusta kotiin ja mietin, että olipa kiva kun pitkästä aikaa kirjoittelit. Kesti vaan itsellä päästä tänne asti.

  Heti tuossa alussa oli asiaa, jolle vaan nyökyttelin. Esim tämä "Ette uskokaan, miten usein mietin jotain aihetta, josta olisi kiva kirjoittaa, mutta jostain syystä se sitten vaan aina jää."

  Ihan samoin on itsellänikin ja olen koittanut päästä sen syyn jälljille, joka on entisestään harventanut postaustahtia niin, että useampien kuukausien väleistä on tullut enemmän sääntö kuin poikkeus. Ei oikein mahdu järkeen, koska nyt sitä aikaa periaatteessa pitäisi olla paljon enemmän kuin silloin, kun tuli kirjoiteltua ahkerammin. Ja kommentoitua myös.

  Olen miettinyt, että vaikka päässä niitä aiheita olevinaan riittää, tekstin pitää omalla kohdallani syntyä yhdeltä istumalta niin, että se siirtyy suoraan päästä "paperille" ilman mitään sen kummempaa tuskaa. Jos vähänkään tökkii tai en saa omista ajatuksistani kiinni tai ei ole muka sopivia kuvia tekstin tueksi tai joku muu epäoleellinen asia häiritsee, jätän homman sikseen ja siirryn seuraavaan puuhaan. Haluan pitää kirjoittelun edelleen helppona, enkä suorittaa sitä yhtään. Siksi omalla kohdallani ei mitkään suunnitelmallisuudet toimi. Ei päätös jostain tietystä postaustahdista sen enempää kuin tekstien luonnostelu valmiiksi ja niiden julkaisu jollain kaavalla myöhemmin. Kaikki tähänastiset tekstit, jotka on jääneet syystä tai toisesta kesken ja siksi päätyneet luonnoksiin roikkumaan, on muuttuneet omassa mielessä samantien vanhentuneiksi ja olen deletoinut kaiken.

  Myös se tiivis, yhteishenkinen blogiyhteisö, jota joskus blogiperheeksikin kutsuin, on vuosien mittaan hiipunut, kun yksi jos toinenkin (omista lukijoistani varmaan suurin osa) on vaihtanut nopeampiin kanaviin ja jättänyt blogistanian kokonaan.

  Laiskuuttani kopioin nämä sun viisaat sanat, joista olen täydellisen samaa mieltä:
  "Sellasta muiden hyväksymistä ja asioiden näkemistä monelta kannalta tuomitsematta." ja
  " Muiden ihmisten valinnat ja tekemiset on niiden omia valintoja ja tekemisiä, eikä niihin juurikaan voi tai kannata yrittää vaikuttaa. Eli ei kannata joka asiaan puuttua..... "

  Luvataanko Heli kuitenkin pysytellä täällä, vaikka vaan harvakseltaan? On niin ihana, kun on jotain pysyvää ja sun kaltaisia ihmisiä, jotka toki iän ja elämän myötä muuttuu niinkuin kuuluukin, mutta silti säilyvät omina itsenään kaikkine ajatuksineen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelen, kun vastaus on kestänyt!!

   Niin samoja fiiliksiä. Minäkään en ikinä tee valmiiksi jotain, että julkaisisin jonain tiettynä hetkenä tulevaisuudessa sitten... ehei, teksti tulee kun/jos on tullakseen kerta rysäyksellä. Aika mulla kuitenki on nyt jotenkin niin kortilla. Ja tuo ex-blogiyhteisön katoaminen on myös mun mielestä harmi, onneksi edes jotkut vielä täällä kuikuilee joskus. Tahtoisin luvata, että täällä ollaan jatkossakin, aikatauluja en kyllä sitten pysty lupailemaan. Juuri nyt on hyvin raskaat fiilikset, todnäk äiti on pian poissa, joten kaikki asiat on vähän plääh... sekin on niin tylsää, kun ennen olisin varmaan tätäkin asiaa täällä vatvonut, mutta nykyään se on just niitä juttuja, joiden kohdalla se oma sensuuri iskee...

   Voi hyvin, Annukka-blogiystäväni! ❤

   Poista
 4. Kiitos, kun jaksoit postata! Luen aina sun jutut ja tykkään kovasti. Jouluun en panosta enää, kun lapset juhliin muualla. Mukavaa joulukuun jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinulle, kun jaksoit lukea! Ja on niin mukavaa, kun myös kommentoit!

   Mulla on joulufiilis aika lailla poissa, en ole tehnyt oikein mitään sen eteen ja aattoon on alle 2 viikkoa... Täytyy vähän jotain kehitellä, edes pikkutytöille, kun joulua tulee kaikki lapset (paitsi Lapissa töissä oleva) ja lapsenlapset viettämään tänne meille...

   Mukavaa joulukuuta Sinulle! ❤

   Poista
 5. Tarkka pitää omissa kommenteissa olla. Ihmeen vähän on tullut asiattomia kommentteja. Hyvä niin. Koiruudella on kyllä mahtava asento. Heh.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥